Rekvalifikace hrazená Úřadem práce
V prosinci mi končí rodičovská a budu se hlásit na ÚP. Chci si udělat rekvalifikaci přes jednu firmu, která pořádá rekvalifikace a píšou, že je možnost úhrady kurzu Úřadem práce. Máte s tím nějaké zkušenosti? Děkuji za rady.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Andrea K. (andyy) ID 3923, mimibazar.cz/andyy (upraveno 28.11.2013, 14:17)
ano je to tak jak píše Lenka (F) kurz jste si mohla dělat i když jste na mateřské(jako já/končí mi až posl.března)jen je potřeba se registrovat na UP jako ZÁJEMCE o práci to můžete i v době rodičáku, může to udělat i kdokoliv zaměstnaný, podmínkou je pouze tato registrace, je to jiný status než žadatel o práci a na základě zaregistrování ZÁJEMCE můžete využívat všeho, takže si můžete zažádat i o kurz, jen vám v tu dobu nepůjde podpora, nedostanete proplacené cestovné to mohou jen ti co jsou nezaměstnaní, ale kurz vám pracák zaplatí, pokud vám ho schválí :o)

ODPOVĚDĚT
Lucie M. (mluciee) ID 55924 (28.11.2013, 21:29)
Moc Vám všem děkuji za rady a názory. (Y) Ty kurzy jsou akreditované, takže snad to půjde hladce. Děkuji (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (Leamm) ID 179407 (28.11.2013, 13:12)
Já jsem dělala rekvalifikaci začátkem tohoto roku. ÚP má svoje kurzy, které nabízí s tím, že máte nárok na proplacení jízdného, popř. ubytování a dostáváte také podporu při rekvalifikaci.Pak máte možnost najít si rekvalifikaci přes akreditovanou firmu, úp vám zaplatí ten kurz, ale už nemáte nárok na proplacení cesty atd. a podporu taky nedostáváte. Zeptejte se na vašem pracáku, co vám mohou nabídnout.

ODPOVĚDĚT
Lucie F. (LuHru) ID 122549, mimibazar.cz/luhru (28.11.2013, 10:41)
Bylo mi řečeno, že pokud jsem si nevybrala mohu si vybrat jakýkoliv rekvalifikační kurz na netu, s tím, že mi ho pak po absolvování kurzu proplatí.
Ale upozorňovali, že si máme dát pozor na kurzy u různých firem, protože pak mnohdy osvědčení o absolvování kurzu platí jen u té firmy a u ostatních je neuznávají. Takže vybírat pouze akreditované kurzy.

ODPOVĚDĚT
Sabina V. (bluezuu) ID 317012 (28.11.2013, 10:34)
takový, že UP to hradit nechce a chtějí příslib, že vás pak někde vezmou do zaměstnání a tu rekvalifikaci k tomu potřebujete (zip)

ODPOVĚDĚT