Těsto z pekárny-CHLÉB S PODMÁSLÍM
Potřebné ingredience
100ml vlažného mléka,1lžička cukru,1/2kostky čerstvého droždí(21g),500g hladké mouky1lžička soli,250ml vlažného podmáslí.
Postup přípravy
Smíchám mléko,cukr,rozdrobené droždí,lžíci mouky v misce,nechám vzejít.Naliji do pícky,poté dám další ingredience,zapnu program "těsto",nechám zpracovat,vykynout(pokud je…
Chlebové bagety
Potřebné ingredience
Těsto: 230 ml vody, 3 PL oleje, 1,5 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 150 g pšeničné chlebové mouky, 130 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička cukru, 21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí).
Postup přípravy
Do pekárny nalijeme vodu a olej, nasypeme prosáté mouky pokojové teploty, do rohu přidáme sůl a na opačný konec do důlku v mouce dáme na cukr rozdrobené droždí. Zapneme program…
TOUSTOVÝ CHLÉB-opravdu dobrý....
Potřebné ingredience
320ml vlažného mléka,70ml oleje,500g polohrubé mouky,30g bramborového škrobu(solamyl),1lžička soli,1lžička suš.droždí,špetka cukru..
Postup přípravy
V uvedeném pořadí vložit do pekárny,někdo má program "toustový chléb",já ne,zvolím obyčejný chléb-musíte si to přizpůsobit své pícce,zvolte raději světlou kůrku,já…
Selský chléb s ječmenem
Potřebné ingredience
Porce: 1 menší bochník SUROVINY: 320g chlebové pšeničné mouky, 120g celozrnné ječné mouky, 300ml vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sušeného rostlinného mléka, 2 lžičky třtinového cukru (very dark), 2 lžičky soli, 1 sušené droždí (7-10g), 2 lžíce dýňových semínek
Postup přípravy
Jelikož jsem slabá na ruce, tak jsem opět na těsto použila věrnou přítelkyni pekárnu. Do nádoby nalijeme vodu a olej. Pokud je to potřeba, změníme pořadí tekutin a suchých přísad…
Domácí hrnečkový chleba
Potřebné ingredience
2 hrnky vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1a čtvrt kávové lžičky soli, 1 kávová lžička cukru, 3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek žitné chlebové mouky, koření dle zvyku a chuti (já dávám cca 2 káv.lžičky chlebového koření) , 0,5 sáčku suš.droždí.
Postup přípravy
Trochu jsem zase experimentovala s mou pekárnou a vymyslela si recept na chleba a výsledek mě velmi mile překvapil. Upekl se mi super chlebík, vhodný hlavně pro začátečníky s…
V Ý T E Č N Ý chleba ze zakysané smetany
Potřebné ingredience
350g hladké mouky, 150g žitné mouky, 1/2 kostky kvasnic, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 lžíce octa, 1 lžička třtinového cukru, 200-220ml vlažné vody - bochník by se neměl po vypracování roztékat a měl by držet tvar, proto je množství vody individuální a šetřete, 50g zakysané smetany a semínky dle nálady a chuti - dala jsem tentokrát dýňová, můžete lněná, slunečnicová atp.
Postup přípravy
Recept mám od kamarádky.
Kvásek vzejít nenechávám a rovnou vše míchám ručně jak mi přijde pod ruku - domácí pekárnu nevlastním. Vypracuji v míse hladké těsto, pomoučím a…
Náš nejlepší domácí chlebík
Potřebné ingredience
voda 1,5 hrnku, mléko 3 lžíce, ocet 2 lžíce, hladká mouka 5 hrnků, kmín celý 2 lžičky, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, sušené droždí podle váhy mouky /na každých 100 g mouky asi 1 g droždí/
Postup přípravy
Těsto si necháme vymísit a vyválet v domácí pekárně.
Potom těsto vyndáme na válecí podložku a vytvarujeme do požadovaného tvaru bochníku.
Opatrně přendáme na plech s pečícím…
Opičí chléb - Monkey bread
Potřebné ingredience
TĚSTO: °80 ml vlažné vody °180 ml vlažného mléka °1 vejce °20 g rozehřátého másla °280 g hladké mouky °340 g polohrubé mouky °70 g cukru krystal °1/2 kostky čerstvého droždí OBALOVACÍ SMĚS: °125 g rozehřátého másla °2 polévkové lžíce mleté skořice °160 g cukru krystal °půl hrnku mletých vlašských ořechů
Postup přípravy
Suroviny na těsto dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program těsto.
Připravíme si obalovací směs - v jedné misce rozpustíme máslo, v druhé smícháme sypké suroviny.
Kmínový chléb
Potřebné ingredience
2 polévkové lžíce kmínu 1 Kg hlad.mouky 2 čajové lžičky soli 1 č.l.surového cukru 1 kostka čerstvý kvasnic/42g/ 600 ml.vlažné vody 2 p.l.olivového oleje 1 vejce na potření ne do těsta :-) 2-3 p.l.kmínu na posypání
Postup přípravy
1.Smíchejte kmín,mouku,sůl a cukr.
2.Rozdrobené kvasnice rozmíchejte v troše vody a spolu se zbývající vodou a olejem přidejte k mouce.Vše zpracujte na vláčné těsto,které…
Kváskový chléb vícezrnný, domácí pekárna versus trouba…
Potřebné ingredience
250ml vody, různé druhy mouky - žitná je na kvásek, pšeničná chlebová, aj. dle Vaší chuti. Druhů je spousta, nebojte se experimentovat. Sůl, kmín, semínka.
Postup přípravy
Vyliji skleničku vody do domácí pekárny, a zaháži celé dno pšeničnou chlebovou moukou vrchovatými lžícemi, cca 10 PL. Pak přidám různé jiné mouky, např. 1 lžíci ječné mouky, lžíci…