Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání v kategorii Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Těsto z pekárny-CHLÉB S PODMÁSLÍM

Těsto z pekárny-CHLÉB S PODMÁSLÍM

Potřebné ingredience

100ml vlažného mléka,1lžička cukru,1/2kostky čerstvého droždí(21g),500g hladké mouky1lžička soli,250ml vlažného podmáslí.

Postup přípravy

Smíchám mléko,cukr,rozdrobené droždí,lžíci mouky v misce,nechám vzejít.Naliji do pícky,poté dám další ingredience,zapnu program "těsto",nechám zpracovat,vykynout(pokud je…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebové bagety

Chlebové bagety

Potřebné ingredience

Těsto: 230 ml vody, 3 PL oleje, 1,5 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 150 g pšeničné chlebové mouky, 130 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička cukru, 21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí).

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vodu a olej, nasypeme prosáté mouky pokojové teploty, do rohu přidáme sůl a na opačný konec do důlku v mouce dáme na cukr rozdrobené droždí. Zapneme program…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TOUSTOVÝ CHLÉB-opravdu dobrý....

TOUSTOVÝ CHLÉB-opravdu dobrý....

Potřebné ingredience

320ml vlažného mléka,70ml oleje,500g polohrubé mouky,30g bramborového škrobu(solamyl),1lžička soli,1lžička suš.droždí,špetka cukru..

Postup přípravy

V uvedeném pořadí vložit do pekárny,někdo má program "toustový chléb",já ne,zvolím obyčejný chléb-musíte si to přizpůsobit své pícce,zvolte raději světlou kůrku,já…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Selský chléb s ječmenem

Selský chléb s ječmenem

Potřebné ingredience

Porce: 1 menší bochník SUROVINY: 320g chlebové pšeničné mouky, 120g celozrnné ječné mouky, 300ml vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sušeného rostlinného mléka, 2 lžičky třtinového cukru (very dark), 2 lžičky soli, 1 sušené droždí (7-10g), 2 lžíce dýňových semínek

Postup přípravy

Jelikož jsem slabá na ruce, tak jsem opět na těsto použila věrnou přítelkyni pekárnu. Do nádoby nalijeme vodu a olej. Pokud je to potřeba, změníme pořadí tekutin a suchých přísad…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí hrnečkový chleba

Domácí hrnečkový chleba

Potřebné ingredience

2 hrnky vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1a čtvrt kávové lžičky soli, 1 kávová lžička cukru, 3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek žitné chlebové mouky, koření dle zvyku a chuti (já dávám cca 2 káv.lžičky chlebového koření) , 0,5 sáčku suš.droždí.

Postup přípravy

Trochu jsem zase experimentovala s mou pekárnou a vymyslela si recept na chleba a výsledek mě velmi mile překvapil. Upekl se mi super chlebík, vhodný hlavně pro začátečníky s…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
V Ý T E Č N Ý  chleba ze zakysané smetany

V Ý T E Č N Ý chleba ze zakysané smetany

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 150g žitné mouky, 1/2 kostky kvasnic, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 lžíce octa, 1 lžička třtinového cukru, 200-220ml vlažné vody - bochník by se neměl po vypracování roztékat a měl by držet tvar, proto je množství vody individuální a šetřete, 50g zakysané smetany a semínky dle nálady a chuti - dala jsem tentokrát dýňová, můžete lněná, slunečnicová atp.

Postup přípravy

Recept mám od kamarádky.
Kvásek vzejít nenechávám a rovnou vše míchám ručně jak mi přijde pod ruku - domácí pekárnu nevlastním. Vypracuji v míse hladké těsto, pomoučím a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Náš nejlepší domácí chlebík

Náš nejlepší domácí chlebík

Potřebné ingredience

voda 1,5 hrnku, mléko 3 lžíce, ocet 2 lžíce, hladká mouka 5 hrnků, kmín celý 2 lžičky, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, sušené droždí podle váhy mouky /na každých 100 g mouky asi 1 g droždí/

Postup přípravy

Těsto si necháme vymísit a vyválet v domácí pekárně.
Potom těsto vyndáme na válecí podložku a vytvarujeme do požadovaného tvaru bochníku.
Opatrně přendáme na plech s pečícím…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Opičí chléb - Monkey bread

Opičí chléb - Monkey bread

Potřebné ingredience

TĚSTO: °80 ml vlažné vody °180 ml vlažného mléka °1 vejce °20 g rozehřátého másla °280 g hladké mouky °340 g polohrubé mouky °70 g cukru krystal °1/2 kostky čerstvého droždí OBALOVACÍ SMĚS: °125 g rozehřátého másla °2 polévkové lžíce mleté skořice °160 g cukru krystal °půl hrnku mletých vlašských ořechů

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program těsto.
Připravíme si obalovací směs - v jedné misce rozpustíme máslo, v druhé smícháme sypké suroviny.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chléb

Kmínový chléb

Potřebné ingredience

2 polévkové lžíce kmínu 1 Kg hlad.mouky 2 čajové lžičky soli 1 č.l.surového cukru 1 kostka čerstvý kvasnic/42g/ 600 ml.vlažné vody 2 p.l.olivového oleje 1 vejce na potření ne do těsta :-) 2-3 p.l.kmínu na posypání

Postup přípravy

1.Smíchejte kmín,mouku,sůl a cukr.
2.Rozdrobené kvasnice rozmíchejte v troše vody a spolu se zbývající vodou a olejem přidejte k mouce.Vše zpracujte na vláčné těsto,které…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kváskový chléb vícezrnný, domácí pekárna versus trouba, zrychlený postup, vše od oka, jednoduchý!

Kváskový chléb vícezrnný, domácí pekárna versus trouba…

Potřebné ingredience

250ml vody, různé druhy mouky - žitná je na kvásek, pšeničná chlebová, aj. dle Vaší chuti. Druhů je spousta, nebojte se experimentovat. Sůl, kmín, semínka.

Postup přípravy

Vyliji skleničku vody do domácí pekárny, a zaháži celé dno pšeničnou chlebovou moukou vrchovatými lžícemi, cca 10 PL. Pak přidám různé jiné mouky, např. 1 lžíci ječné mouky, lžíci…

Zobrazit více...

Kategorie