(recept
si oblíbilo 112 návštěvníků)
Cuketová pizza - zcela bez mouky

Potřebné ingredience
Vhodné i pro dělenou stravu, podle toho, co si dáte nahoru. Kdybyste chtěli variantu dýňovou, mám také vloženu v albu.
Postup přípravy
2 střední cukety nebo 3 malé
2 vejce
20-25 dkg strouhaného sýra (dávám někdy klidně víc)
koření dle chuti (sůl, pepř je základ a k tomu volit i jiné - bazalka, oregáno, majoránka, grilovací, adžika... apod.)
česnek dle chuti (1-2 stroužky)
Cuketu nastrouháme nahrubo (klidně i se slupkou, když jsou mladé), posolíme a necháme vyplakat. Potom pomocí šátku nebo kapesníku vyždímáme vodu (opravdu poctivě!!), přidáme nastrouhaný sýr, vejce, okořeníme. směs rozprostřeme na pečící papír, ideál je výška ani ne 1 cm. Dáme do trouby zapéct cca na 10 min. na 180-200°C. Navrch klademe suroviny dle libosti jako na pizzu. Znovu zapečeme cca 15 min na 180-200°C.
Dobrou chuť!
2 vejce
20-25 dkg strouhaného sýra (dávám někdy klidně víc)
koření dle chuti (sůl, pepř je základ a k tomu volit i jiné - bazalka, oregáno, majoránka, grilovací, adžika... apod.)
česnek dle chuti (1-2 stroužky)
Cuketu nastrouháme nahrubo (klidně i se slupkou, když jsou mladé), posolíme a necháme vyplakat. Potom pomocí šátku nebo kapesníku vyždímáme vodu (opravdu poctivě!!), přidáme nastrouhaný sýr, vejce, okořeníme. směs rozprostřeme na pečící papír, ideál je výška ani ne 1 cm. Dáme do trouby zapéct cca na 10 min. na 180-200°C. Navrch klademe suroviny dle libosti jako na pizzu. Znovu zapečeme cca 15 min na 180-200°C.
Dobrou chuť!

Upečený základ

Poklademe, čím libo

Pečeme cca 15 min.

A zdravé jídlo je na světě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabb
(upraveno)
8. 8. 2017, 16:43


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
20. 8. 2017, 21:17
@gabb

nahlásit

Paluna
(upraveno)
8. 8. 2017, 12:09





nahlásit

Vanusak
(upraveno)
20. 8. 2017, 21:17
@Paluna

nahlásit

Mirisek21
(upraveno)
22. 6. 2017, 10:28
vyzkouším

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
20. 8. 2017, 21:16
@Mirisek21
Mirko, tak co? Vyzkoušeno?
Chutnalo?

nahlásit
avlez
(upraveno)
4. 10. 2015, 12:22
Moc dobré. Vyzkoušela jsem, neboť již dva měsíce držíme stravu bez pšenice. Tato pizza bez mouky nám moc chutnala!



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
4. 10. 2015, 19:41
@avlez
Tak to jsem ráda, že chutnalo.

nahlásit
ludvajs
(upraveno)
25. 9. 2015, 10:58
Ivo, dáváte na předpečený základ pod další suroviny i tu rajčatovou "matlaninu"? Základ mi připomíná cuketového dráteníka - to je taky velká dobrota
Helena



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
25. 9. 2015, 21:28
@ludvajs
Heleno, někdy protlakovou matlaninu dávám, někdy dám jen chilli omáčku, někdy zakysanku, proste podle chuti. Dráteníka neznám, ale mrknu, díky za tip.

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
1. 8. 2015, 20:25


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
20. 8. 2017, 21:19
@P.A.V.L.A

nahlásit

Jaňulka365
(upraveno)
24. 7. 2015, 15:12
I my chválíme... výborná varianta pizzy
.



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
1. 8. 2015, 17:40
@Jaňulka365
Jani, díky! Jojo, odlehčená varianta klasické pizzy, ale narozdíl od té klasické se dá jíst často a s různýma obměnama.


nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
17. 8. 2014, 15:35



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
19. 8. 2014, 21:34
@P.A.V.L.A

nahlásit

MoProch
(upraveno)
17. 8. 2014, 15:23






nahlásit

Vanusak
(upraveno)
19. 8. 2014, 21:33
@MoProch
Moniko, díky a doporučuji.

nahlásit

Pepulka
(upraveno)
26. 7. 2014, 22:54
take delame a je to mnamka..
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
27. 7. 2014, 18:42
@Pepulka
Jano, přesně tak, je výborná, rychlá a stačí to pro celou rodinu.

nahlásit
oliva1
(upraveno)
24. 7. 2014, 17:33
Ivi, díky za tip, zítra bude k obědu


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
25. 7. 2014, 23:01
@oliva1
Ivano, tak doufám, že chutnalo.

nahlásit

janimi
(upraveno)
22. 7. 2014, 12:11
Ivo, děkuji Vám za tento super recept! Je bezlepkový a navíc zeleninový pro mě zkratka učiněný zazrak
Pizzu jsem upekla jen to první fáze tedy navrch už jsem nic nevršila jen jsem pekla celkem 30min a podavala jako pohoštění na oslavě dcerky narozenin. I dětem chutnala
a měla takový uspěch že jsem pekla dvakrát po sobě a nyní ji budu péct na další oslavu
Zkratka tleskám a děkuji.






nahlásit

Vanusak
(upraveno)
25. 7. 2014, 23:00
@janimi
Jano, moc díky, jsem ráda, že chutnalo všem, i když bez vršku.
Zkuste navrch cokoliv dle libosti, uvidíte, že bude ještě lepší.


nahlásit
pidolka
(upraveno)
18. 7. 2014, 8:57


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
25. 7. 2014, 22:59
@pidolka
Markéto, jsem ráda, že chutnalo, dá se obměňovat podle libosti a chuti a naplněnosti lednice.

nahlásit
PetraRol
(upraveno)
17. 7. 2014, 22:15
to zní lákavě, určitě vyzkouším.

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
25. 7. 2014, 22:58
@PetraRol
Petro, však vyzkoušejte, nic na tom není.

nahlásit
marky18
(upraveno)
15. 7. 2014, 23:52



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
17. 7. 2014, 6:40
@marky18
Markéto, díky, taky zkuste.

nahlásit

Paluna
(upraveno)
15. 7. 2014, 23:30



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
17. 7. 2014, 6:38
@Paluna
Pavlíno, díky, vyzkoušejte.

nahlásit

Pesinka
(upraveno)
29. 6. 2014, 17:03
Též vyzkouším,vypadá zajímavě

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
29. 6. 2014, 19:45
@Pesinka
Petro, ať chutná!

nahlásit

šarik3
(upraveno)
29. 6. 2014, 13:17
Určitě vyzkouším



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
29. 6. 2014, 19:46
@šarik3
Šárko, určitě vyzkoušejte, bude chutnat!

nahlásit