(recept
si oblíbilo 114 návštěvníků)
Banánky
Potřebné ingredience
25 dkg Hery, 25 dkg másla, 16 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 65 dkg hladké mouky, 1 celé vejce, citronová kůra
Postup přípravy
Zpracujeme těsto (nenechávám odležet) a hned protlačujeme strojkem (použivám lis na těsto od firmy Kovozávody Semily) - stříkáme různé tvary, upečeme a potom spojujeme marmeládou a 1/2 namáčíme v čokoládové polevě.
Stříkáme různé tvary na plech vyložený pečícím papírem
v čokoládě máčíme vlastně jen 1/4 sušenky (aby se nám při tuhnutí nepřilepil celý banánek k podložce :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kykča2
(upraveno)
2. 12. 2014, 18:50
dnes jsem dělala,zadělala v pekárně tuk rozpustila v mikrovlnce na minutu,pak pekarna a ihned strikala pytlikem jsou suprove a šlo to je to kousek práce ale jde to diky za receptik jsem vložený
helca73
(upraveno)
2. 12. 2014, 16:46
tak jsem vyzkousela vas recpet a jsou vyborne,testo se dobre pracuje ,ulozila jsem si recept : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=156075 .jelikoz strojek nemame tak jsme to vyvaleli testo na plat a vykrajovali obdelnicky
Jája
(upraveno)
13. 12. 2013, 18:23
Zkusíme, uvidíme
Zuzka
(upraveno)
10. 12. 2013, 19:50
výborné,akorát jsem dopekla!!Děkuji za recept! S těstem se výborně pracovalo,dělala jsem strojkem..super,určitě zařazuji do každoročního pečení!! Hezké vánoce
Cibetecka
(upraveno)
8. 12. 2013, 19:42
Prosím nemáte fotku toho "strojku"?? Dá se to udělat normálním cukrářským sáčkem ???? Děkuji Katka
tulipanka
(upraveno)
8. 12. 2013, 18:42
vyzkouším
citren
(upraveno)
7. 12. 2013, 22:17
zkusím
Jandulah
(upraveno)
7. 12. 2013, 21:45
Dnes jsem je dělala sáčkem, byla to dřina jak blázen necítila jsem ruce, ale výsledek byl přímo luxusní. Dělala jsem je jen z poloviční dávky a jak už je níže psáno- udělala jsem velkou chybu, v pondělí jdu nakoupit a dělám znovu a z celé dávky, protože už je skoro všechno snězený. Děkuji moc za recept, je to přímo mňamozní cukrovíčko
laskonka333
(upraveno)
25. 11. 2013, 12:00
fifinek
(upraveno)
25. 11. 2013, 11:52
Dají se dělat i sáčkem nebo je to lepší přes mlýnek? Děkuji
KRUPAVE SRDICKO
(upraveno)
13. 12. 2011, 18:43
Tak jsem prave dopekla a pro jistotu jen s polovicni davky,protoze jsem delala poprve ale udelala jsem chybu jsou vyborne a krasne drzi tvar.Vubec se mi neroztekly takze ukladam a pristi rok z cele davecky dekuji za receptik preji hezke svatky
Ivuchas
(upraveno)
29. 12. 2011, 20:26
@KRUPAVE SRDICKO
To jsem ráda, že chutnají, také přeji vše dobré a nejlepší v novém roce!
marcela54
(upraveno)
7. 12. 2010, 14:05
Ivanko,děkuji moc krásné a dobré těsto,již jsou měkké,jako kupované výborné!!! Dělala jsem na masovém stojku druhý den,krásně to šlo a je toho dost,myslím,že budou hnedle pryč :¨))) Akorát se mi nepovedla moc čokoláda (
Hnědovláska
(upraveno)
3. 12. 2010, 20:48
Já chci taky
žingi
(upraveno)
3. 12. 2010, 20:40
moc pěkné
janula33
(upraveno)
3. 12. 2010, 20:39
vyzerajú nádherne, ako ich pečiete, mne sa to v rúre roztieklo, ten tuk
Ivuchas
(upraveno)
8. 12. 2010, 10:29
@janula33
To se může stát, pokud by bylo těsto řídké (asi záleží na mouce), nebo se Vám špatně rozmíchal tuk v těstě, já dělám těsto v hnětači, ale musím si pohlídat, aby se tuk dobře rozmíchal (ideální dávat ho do těsta rozměklý - při pokojové teplotě), pokud je tuk z lednice nadělá v těstě hrudky, které se jen těžko odstraní a při pečení se pak to místo, kde byl tuk v hrudce rozpustí, taky se mi to už stalo...
lidare
(upraveno)
30. 11. 2010, 21:15
krásné