(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Semifreda borůvková a stracciatelová
Potřebné ingredience
Semifreda borůvková: 3 hrsti mražených borůvek, 3 PL cukru, 250 g vaničkového polotučného tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání, 3 želatinové plátky. Dále: 1/2 piškotového plátu, marmeláda, ananasový kompot.***** Semifreda stracciatella: 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 100 g hořké čokolády, 30 g Margotky, 3 želatinové plátky. Dále: 1/2 kakaového piškotového plátu, marmeláda, ananas.
Postup přípravy
Semifreda borůvková s ananasem uvnitř:
Krém: 3 hrsti mražených borůvek, 3 PL cukru a 3 PL vody svařit a vychladit. Smíchat 250 g vaničkového tvarohu, borůvky i se šťávou a 200 ml smetany ke šlehání (ušlehané), 3 želatinové plátky rozpuštěné. Piškot světlý, potřít marmeládou, vykrájet formičkami, do každé vložit ananas, nalít krém, zarovnat nožem a nechat v ledničce ztuhnout. Pak vytlačit a dozdobit. (Krém vyjde na 11 semifréd.)
Semifreda stracciatela s ananasem uvnitř:
Krém: Smíchat 200 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 200 ml smetany ke šlehání (ušlehané), 50 g hořké čokolády (nastrouhané), 30 g Margotky (nastrouhané), 3 želatinové plátky rozpuštěné. Kakaový korpus potřít marmeládou, vykrájet formičkami, do každé vložit ananas, nalít krém, zarovnat nožem a dát aspoň na půl hodiny do ledničky. Potom na krém nalít čokoládovou polevu a pohybovat formičkou tak, aby se poleva rozlila po celém povrchu. Čokoládová poleva: 50 ml smetany ke šlehání svařit, odstavit a dobře rozmíchat 50 g nalámané hořké čokolády. (Krému malinko zbyde, je ho asi tak na 13 semifréd.)
Piškot na 24 semifréd: 5 celých vajec vyšlehat se 150 g cukru krupice do husté pěny, vmíchat lehce 150 g prosáté hladké mouky. Do poloviny těsta přidat kakao a upéct na plechu 30 x 40 cm.
Krém: 3 hrsti mražených borůvek, 3 PL cukru a 3 PL vody svařit a vychladit. Smíchat 250 g vaničkového tvarohu, borůvky i se šťávou a 200 ml smetany ke šlehání (ušlehané), 3 želatinové plátky rozpuštěné. Piškot světlý, potřít marmeládou, vykrájet formičkami, do každé vložit ananas, nalít krém, zarovnat nožem a nechat v ledničce ztuhnout. Pak vytlačit a dozdobit. (Krém vyjde na 11 semifréd.)
Semifreda stracciatela s ananasem uvnitř:
Krém: Smíchat 200 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 200 ml smetany ke šlehání (ušlehané), 50 g hořké čokolády (nastrouhané), 30 g Margotky (nastrouhané), 3 želatinové plátky rozpuštěné. Kakaový korpus potřít marmeládou, vykrájet formičkami, do každé vložit ananas, nalít krém, zarovnat nožem a dát aspoň na půl hodiny do ledničky. Potom na krém nalít čokoládovou polevu a pohybovat formičkou tak, aby se poleva rozlila po celém povrchu. Čokoládová poleva: 50 ml smetany ke šlehání svařit, odstavit a dobře rozmíchat 50 g nalámané hořké čokolády. (Krému malinko zbyde, je ho asi tak na 13 semifréd.)
Piškot na 24 semifréd: 5 celých vajec vyšlehat se 150 g cukru krupice do husté pěny, vmíchat lehce 150 g prosáté hladké mouky. Do poloviny těsta přidat kakao a upéct na plechu 30 x 40 cm.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andol
(upraveno)
8. 3. 2011, 7:40
darinka30
(upraveno)
1. 11. 2010, 18:22
chalupnicka
(upraveno)
1. 11. 2010, 8:10
Opět zajímavé a krásné zákusky.Mňam
gonzar
(upraveno)
31. 10. 2010, 23:27
Ivuš a už toho mám dost. Co Ty jsi už upekla za spousty krásných semifréd a já nic. Ale já si už beru od Tebe inspiraci a předvedu to také, ale tak krásné, nádherné a luxusní to určitě nebude. Máš je krásně nazdobené.
Ilonáček
(upraveno)
31. 10. 2010, 21:14
nádherné zákusky a bezva receptík
Elizza
(upraveno)
31. 10. 2010, 19:37
Super,jen se zakousnout