(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Obliž prst
Potřebné ingredience
TĚSTO: 5 žloutků, 10dkg cukru, 2 lžíce kakaa, 10 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 panák oleje a z 5 bílků sníh.Pečemena vyšším plechu.KRÉM: 5 žloutků, 2dcl mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 vanilkový cukr. Vše smícháme dohromady a vaříme až to zhoustne, potom vychladíme a zašleháme utřené 1 máslo. VRCH BÍLKOVÝ: 5 bílků. 30dkg cukr krystal ušlehat nad parou až zhoustne, potom odstavit a šlehat do vychladnutí.
Postup přípravy
Těsto potřeme krémem, nahoru dáme bílkový vrch . Možno posypat grankem nebo ořechy. Já dávám obojí.
Všem tato buchta moc chutná a ty prsty si opravdu musíte olizovat. Název na svém místě
Všem tato buchta moc chutná a ty prsty si opravdu musíte olizovat. Název na svém místě
Takto vypadá když je rozřízlí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marcela54
(upraveno)
11. 10. 2010, 17:54
Michaela_
(upraveno)
11. 10. 2010, 14:08
davala jste maslo, nebo Heru?..a ten bilkovy vrch je nebo neni zapeceny?..diky
Emingrik
(upraveno)
11. 10. 2010, 19:12
@Michaela_
Zdravím Míšo dává se máslo, a ten bílkový vrch není zapečený peče se jenom ta buchta pak se namaže krém a na to sedá ten bílkový vrch, který se šlehá nad tou párou je to opravdu dobrůtka
simda
(upraveno)
11. 10. 2010, 19:07
@Michaela_
peče se jenom to těsto, krém a bílky se natřou na vychladlou buchtu, je to opravdu vynikající
janna.nafotil
(upraveno)
10. 10. 2010, 22:30