(recept
si oblíbilo 113 návštěvníků)
JÁTROVÁ PAŠTIKA - hotová za dvacet minut a bez éček, takže i pro batolata..
Potřebné ingredience
1kuřecí řízek, asi 1 hrnek kuřecích jater, instantní krupička Nestlé - rýžová (bez příchuti), olej, sůl, koření, hořčice, pro mimina kojenecká voda
Postup přípravy
Maso nakrájím na malé kousky a dám vařit (od začátku varu ještě alspoň 10 minut - kvůli salmonele). Po vychladnutí doplním vodou, aby bylo směsi asi 800ml. Přidám asi 8 lžic oleje a rozmixuji ponorným mixérem. Vmíchám krupici - asi osm lžic (záleží na hustotě směsi). Ze začátku je to řídké, ale za chvíli krupice nabobtná a zhoustne. V této fázi odeberu do skleničky pro prcka (nebo ještě přidám nedráždivé koření - drcený kmín, suš. petržel, bazalku, majoránku). To ostatní osolím a okořením paprikou, pepřem, provensálským kořením, kmínem, prostě podle chuti. Nakonec přidám asi 2 lžičky hořčice. (Pokud chcete paštiku nadýchanou jako z konzervy, vmíchejte navíc sníh ze 2-3 bílků, ušlehaný nad párou.)
Je z toho asi 1litr paštiky, takže přechovávám v nulové zóně, ale stejně je do 3 dnů pryč.. Dá se i zavařit.
Začala jsem ji dělat, protože našemu malému samozřejmě "zakázané" věci chutnají nejvíc, a kupovaná paštika není pro mimino zrovna to pravé - no a nějak se ujala i u tatínka..
No - a cenově vyjde asi na 35Kč, to taky není nejhorší :o)
Je z toho asi 1litr paštiky, takže přechovávám v nulové zóně, ale stejně je do 3 dnů pryč.. Dá se i zavařit.
Začala jsem ji dělat, protože našemu malému samozřejmě "zakázané" věci chutnají nejvíc, a kupovaná paštika není pro mimino zrovna to pravé - no a nějak se ujala i u tatínka..
No - a cenově vyjde asi na 35Kč, to taky není nejhorší :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
umpopo
(upraveno)
9. 2. 2012, 16:58
pro batolata hořtice a játra? vtipné
nahlásit
alimama
(upraveno)
11. 2. 2012, 22:46
@umpopo
A ještě vtipnější je komentovat recept bez jeho přečtení.
nahlásit
pramati
(upraveno)
26. 12. 2009, 21:39
To se povari rizek i ta jatra? Rozumim tomu dobre?
nahlásit
alimama
(upraveno)
27. 12. 2009, 13:40
@pramati
Ano prosím.
nahlásit
olikcz
(upraveno)
11. 1. 2009, 18:09
Dobrý den, je to krásný recept, ale pokud mi je známo...děti do 1 roku by neměli vůbec mít nic dělaného z vnitřností... Jana H.
nahlásit
alimama
(upraveno)
13. 1. 2009, 20:26
@olikcz
Tak jsem si recept pro jistotu ještě jednou přečetla, jestli jsem se třeba omylem nepřepsala, a opravdu nechápu, kde jste vyčetla, že doporučuji tento pokrm dětem do jednoho roku..
nahlásit
OLUŠ
(upraveno)
27. 3. 2008, 18:42
já už nevím jakou pomazánku vymyslet a udělat pro ty moje žrouty ale toto by mohla být super změna, udělám na víkend
nahlásit
abraka
(upraveno)
29. 10. 2007, 15:09
Taky bych zkusila, ale nemám instantní rýžovou krupičku. Nevíte čím nahradit? Gabča
nahlásit
alimama
(upraveno)
29. 10. 2007, 19:51
@abraka
Gábi - tahleta krupička se dá koupit v Tesku a v Kauflandu za 24.90 a určitě i jinde. Na paštiku spotřebujete asi čtvrtinu, ale má široké další použití - já s ní třeba zahušťuju zeleninové polévky, nastavuji pomazánky a podobně. Určitě se dá nahradit i něčím jiným (třeba strouhankou), ale mě naprosto vyhovuje - je bez lepku a taky bez chuti, takže ji v jídle vůbec nepoznáte..
nahlásit
nula
(upraveno)
29. 10. 2007, 13:24
tak to zkusím , nevypadá to špatně
nahlásit
alimama
(upraveno)
29. 10. 2007, 19:53
@nula
Zkuste - je to hned hotové a je toho hóóódně - pro naši rodinu důležité kritérium..
nahlásit