(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Hřibový salát
Potřebné ingredience
1 kg papriky 1 kg cibule 2 kg tvrdých hřibů ( pouze praváci, nebo suchohřiby ) Nálev : 2l vody , 2,5 dcl octu, 20 dkg cukru 4 dkg soli 6 bobkových listů, 20 kuliček nového koření, 20 kuliček pepře
Postup přípravy
Do uvařeného nálevu dáme povařit papriku nakrájenou na proužky a cibuli nakrájenou na kolečka. Povaříme cca 5 minut. Pokrájené hřiby uvaříme zvlášť ( asi 20 minut ), propláchneme, scedíme, přidáme do nálevu (kde už je cibule a paprika ) a necháme ustát asi 24 hodin.
Pak dáme do sklenic a sterilizujeme 15 minut při teplotě 100 stupňů C.
Opravdu vynikající, moc doporučuji pro ty kdo má rád hřiby a v létě neví co s nimi.
Pak dáme do sklenic a sterilizujeme 15 minut při teplotě 100 stupňů C.
Opravdu vynikající, moc doporučuji pro ty kdo má rád hřiby a v létě neví co s nimi.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/100729/22/k122801.jpg)
Hotové a připravené hřiby z zavíčkování. Tohle je jen poloviční dávka - takže 1 kg hřibů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110917/08/b107608-1316239730.jpg)
Dočka
(upraveno)
27. 8. 2010, 7:04
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(jidlo)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/90.gif)
![(jidlo)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/90.gif)
![(jidlo)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/90.gif)
![(jidlo)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/90.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
pasticka
(upraveno)
17. 8. 2010, 18:35
Dobrý den paní Jarmilo, chtěla bych se zeptat myslíte, že by šlo udělat i z hlívy ústřičné? Je to taky tvrdší houba. Recept mě zaujal, tak bych vyzkoušela
) Předem díky za odpověď. Lenka S.
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/19/b32365-1191607197.jpg)
boubelkajitka
(upraveno)
17. 8. 2010, 17:49
Jarmilko
, děkuji za skvělý recept
,dnes již zavářím a ochutnávám rovnou z hrnce
.Mocinko dobrounké
A ty dámy co měli problém se špatným vložením
,asi raději měli nejdříve vyskoušet-pokud vůbec něco umí uvařit-zavařit a pak komentovat
.Papa Jitka
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-p](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![(N)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/46.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
Rena99
(upraveno)
13. 8. 2010, 7:23
Dají se pak použít pod maso, nebo je to nakyselo jen tak na jídlo? Díky, taky asi vyzkouším. Hříbků je dost a dost.
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131130/21/b55683-1385841982.jpg)
kojal
(upraveno)
15. 8. 2010, 14:11
@Rena99
Tak to my je stačíme sníst pouze jako přílohu k jídlu.
Myslím, že je to i škoda dávat pod maso, když už jsou hotové a mají svou sladkokyselou chuť. Určitě by to ale šlo
.Já už jich mám letos zavařených 48 menších sklenic. A to není ještě konečná.
Pár jich rozdám, ale opravdu je to tak dobré, že na to stačíme sami.
![(pl)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/34.gif)
![(jidlo)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/90.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140905/09/b4498-1409902822.jpg)
maruška
(upraveno)
13. 8. 2010, 15:22
@Rena99
mám podobný recept u sebe..a používám pod maso
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100305/12/b179100-1267788671.jpg)
sipesi
(upraveno)
13. 8. 2010, 6:53
Moc díky za receptík, máme už usušeno i od loňska celý kameňák na zelí a tak letos jsme začali už zavařovat a tohle bude jistě super změna! Hřibů je u nás strašně moc a tak hned o víkendu vyzkoušíme. Děkuji
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131130/21/b55683-1385841982.jpg)
kojal
(upraveno)
12. 8. 2010, 13:59
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)