(recept
si oblíbilo 132 návštěvníků)
Osvěžující rybízové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 200 g moučkového cukru, 5 PL horké vody, 5 PL oleje***Rybízová náplň: 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody***Smetanový krém: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 200 ml smetany ke šlehání, 5 PL moučkového cukru, 4 želatinové plátky.
Postup přípravy
Odsypeme trochu cukru do bílků a vyšleháme pevný sníh. Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáváme olej, mouku s práškem a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme na velký plech s pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Necháme vychladnout.
Rybíz, cukr a 100 ml vody necháme projít varem, přidáme pudink, rozmíchaný ve 100 ml vody a 1 minutu povaříme. Horkou náplň rozetřeme na piškot a necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem, vmícháme šlehačku. Nabobtnané a rozpuštěné želatinové plátky vmícháme do krému (návod je na sáčku). Krém natřeme na rybíz, zarovnáme, můžeme posypat grankem a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Rybíz, cukr a 100 ml vody necháme projít varem, přidáme pudink, rozmíchaný ve 100 ml vody a 1 minutu povaříme. Horkou náplň rozetřeme na piškot a necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem, vmícháme šlehačku. Nabobtnané a rozpuštěné želatinové plátky vmícháme do krému (návod je na sáčku). Krém natřeme na rybíz, zarovnáme, můžeme posypat grankem a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
stejný recept, jiné provedení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
21. 7. 2018, 13:18
danima3
(upraveno)
19. 7. 2018, 12:25
renca21
(upraveno)
19. 7. 2018, 10:39
Velmi dobry recept. Pouzivam zelatinu za studena od Dr. Oetker miesto platkov. Uz som robila aj z malin, aj miesane ovocie, vzdy mal uspech. Mozem len doporucit.
spero
(upraveno)
20. 7. 2018, 22:34
@renca21
Renatko, děkuji Vám za krásný komentář i za doporučení.
lenule11111
(upraveno)
11. 7. 2018, 13:41
Taky vyzkouším
spero
(upraveno)
18. 7. 2018, 15:05
@lenule11111
Leni, tak ať vám chutná.
janatoc
(upraveno)
7. 7. 2018, 7:57
super moučník,těžko se člověk od něj odtrhává....všem chutnal
spero
(upraveno)
8. 7. 2018, 17:30
@janatoc
Janičko, to mě moc těší. Děkuji Vám za dobrou zprávu.
Lochneska76
(upraveno)
1. 8. 2015, 19:56
Výborný recept Určitě jsem nedělala naposledy
laskonka333
(upraveno)
4. 2. 2015, 17:30
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4683638
Matýsek12
(upraveno)
20. 8. 2012, 14:56
Výborný recept Celý plech je fuč Velká chvála .Martina
spero
(upraveno)
20. 8. 2012, 20:15
@Matýsek12
Martinko, díky za zprávu.
mirkaberkys
(upraveno)
24. 7. 2012, 21:01
Tak se nám tento dezert chladí v lednici a zítra si na něm bude pochutnávat naše návštěva. Piškot jsem dělala ze 3 vajec do dortové formy, rybízový pudink je z plné dávky a zkombinovala jsem červený a bílý a doplnila malinovým pudinkem a poslední vrstva je cca z poloviny. Zbytek jsem dala do skleniček, proložila piškotem a posypala čokoládou. Zítra vložím fotku
spero
(upraveno)
24. 7. 2012, 23:27
@mirkaberkys
Mirečko, díky za zprávu. Moc mě potěšila. Na fotku se už těším, určitě ji vložte. Koukala jsem na vaše pečení a sbíhaly se mi sliny, všecko vypadá úžasně lákavě, tak jak má moučník vypadat. Prostě skvělé. Návštěvy se u vás mají dobře.
mirkaberkys
(upraveno)
25. 7. 2012, 21:37
@spero
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4126546 Tak tady to je, fotka není kdo ví jaká, ale řezy byly výborné. Jinak děkuji za pochvalu mých fotek, ale nějak mi chybí čas na to víc péct a zkoušet nové recepty.
venda kudelova
(upraveno)
14. 7. 2012, 21:02
Ivanko dnes upečené a řezy jsou super svěží rybíz nejí a tento řez říkal že je nejlepší,tak moc,moc děkuji za super recept
spero
(upraveno)
14. 7. 2012, 23:17
@venda kudelova
Vendulko, tak to mám opravdu radost. A není to jen u vás, náš jeden syn také rybíz nejí a v této úpravě mu chutná.
venda kudelova
(upraveno)
12. 7. 2012, 20:54
Ivanko mohu použít i tvaroh kostku nebo je lepší ve vaničce děkuji Venda
spero
(upraveno)
12. 7. 2012, 21:37
@venda kudelova
Vendulko, na tyhle krémy já používám zásadně vaničkový tvaroh, je jemnější. Ale určitě to půjde i s kostkou, když jiný doma nemáte.
Olča =)
(upraveno)
12. 7. 2012, 17:25
Ivanko,včera jsem pekla Váše skvělé řezy,opravdu nemaji chybu. Dnes jsem nosila do práce, každý je pochváloval a chtěl po mne recept. moc děkuji za vynikajíci receptík
spero
(upraveno)
12. 7. 2012, 21:35
@Olča =)
Jé, Olinko, to jste mě moc potěšila. Díky za krásnou zprávu.
barme
(upraveno)
10. 7. 2012, 0:30
Včera jsem pekla a dnes už není nic Moc děkuji za bezva inspiraci
spero
(upraveno)
10. 7. 2012, 22:19
@barme
Barborko, a já Vám děkuji za krásnou zprávu. Potěšila moc.
jajulik
(upraveno)
9. 7. 2012, 8:43
spero
(upraveno)
10. 7. 2012, 22:18
@jajulik
reka14
(upraveno)
8. 7. 2012, 21:10
včera jsem dělala vaše řezy a ráno už nic nebylo ,fakt výborný moučník Každý rok nechávám červený rybíz ladem,ale letos musím nacpat mrazák rybízem,ať máme na celý rok
spero
(upraveno)
10. 7. 2012, 22:18
@reka14
Renatko, tak to je nádherná zpráva. Díky moc. Já ho nacpávala rybízem před chvilkou.
pavla81
(upraveno)
30. 10. 2011, 14:57
Dobrý den,skoušela jsem vaše řezy,musím říct,že báječné,všem mooooc chutnaly a určitě zase někdy udělám.
spero
(upraveno)
30. 10. 2011, 20:14
@pavla81
Pavlínko, děkuji za zprávu. Jsem moc ráda, že jste si pochutnali.
Olča =)
(upraveno)
24. 7. 2011, 20:14
Včera jsem pekla Vaše řezy,jsou opravdu vynikající Jelikož mám hodně rybízu,tak jsem množství rybízu zdvojnásobila.Je to zatím nejlepší rybízová buchta , co jsem jedla.Moc děkuji za recept http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3679292
spero
(upraveno)
25. 7. 2011, 18:18
@Olča =)
......a také nejkrásnější rybízový zákusek, jaký jsem kdy viděla. Olinko, to se Vám tedy povedlo. Smekám před Vámi. Jste
inka
(upraveno)
20. 7. 2011, 16:47
.. vypadá výborně, určitě zkusím
s-arka
(upraveno)
18. 7. 2011, 18:52
Nemám rybíz, ale mám zavařené borůvky. Můžu je použít a místo vody dát tu vodu z kompotu Myslím, že by to nemělo vadit, co?
spero
(upraveno)
19. 7. 2011, 20:25
@s-arka
Bude to vynikající. Také jsem to dělala do borůvkového zákusku.
JanaHovor
(upraveno)
16. 7. 2011, 18:47
Opravdu osvěžující úžasné řezy já nerada peču z rybízu, že to pak nikdo nechce jíst ale u tohohle se jen zaprášilo moc děkuju za super inspiraci Jana
spero
(upraveno)
17. 7. 2011, 20:47
@JanaHovor
Janičko, tomu rozumím. Jeden syn mi také nejí žádné moučníky s rybízem, ale tenhle zákusek mu chutná. Já mám radost z Vašeho komentáře. Díky.