(recept
si oblíbilo 51 návštěvníků)
Jablečné řezy - výborné, jednoduché, velmi jedlé:-)
Potřebné ingredience
těsto: 600 g (400 g) hladké mouky, 1,5 (1) kostky tuku (Hera, levné margaríny na pečení), 1 (1) vejce, 1PL (1) cukru, 2 (1) PRDOPY, 10 PL(7) mléka náplň: 1,5 kg (1) nastrouhaných jablek, 3 (2) vanilkové pudinky, moučkový cukr, skořice (koření jablečný závin), rozinky, citron (pokud jsou sladká jablka), mandle, oříšky (nemusí být), plech 35x40 cm
Postup přípravy
Recept jsem získala od kolegyně v práci a ta od své tchýně:-). V závorkách je uvedeno původní množství surovin, já si je upravila na velikost našeho plechu a našeho apetitu. Původní dávku totiž skoro sbaštil manžel sám než jsme přišly s dcerou z procházky:-)
Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme odležet v lednici, klidně přes noc. vytáhneme z lednice a rozdělíme těsto na dva kusy. Vyválíme jeden plát do velikosti našeho plechu, pekáče. Náplň: Smícháme nastrouhaná jablka s pudinkovým práškem, cukry, kořením, citronem, rozinkami, mandlemi a dáme na těsto. vyválíme druhý plát přibližně stejně velký a přikryjeme jablka. Dáme péci. Já peču na horkovzduch cca 20 min na 175 C, ale to už je dle vaší trouby. Upečené můžete posypat moučkovým cukrem.
Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme odležet v lednici, klidně přes noc. vytáhneme z lednice a rozdělíme těsto na dva kusy. Vyválíme jeden plát do velikosti našeho plechu, pekáče. Náplň: Smícháme nastrouhaná jablka s pudinkovým práškem, cukry, kořením, citronem, rozinkami, mandlemi a dáme na těsto. vyválíme druhý plát přibližně stejně velký a přikryjeme jablka. Dáme péci. Já peču na horkovzduch cca 20 min na 175 C, ale to už je dle vaší trouby. Upečené můžete posypat moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gienia
(upraveno)
9. 10. 2015, 13:33
Opravdu, moc jedly!! Dělám ho často, naši mu řikají dirkovany koláč. Já vždy před pečením tu vrchní placku propichem vidličkou. vypadá to moc hezky
laskonka333
(upraveno)
9. 10. 2015, 13:25
krasajda
(upraveno)
9. 10. 2015, 12:24
děláme taky, minulý víkend rovnou 2x... já ani těsto nechávám odležet a jablíčka strouhám přímo na těsto ( nedávám pudink ) .....já ji miluju, když je krásně vláčná ( většinou druhý den po upečení ) a manžel zase čerstvou křupavou
hangar
(upraveno)
5. 1. 2014, 11:35
Opravdu dobrota!
calexaci
(upraveno)
22. 4. 2013, 20:17
Bylinka1
(upraveno)
18. 9. 2012, 17:12
Výborný . Je to vlastně stejné jako mřížkový koláč, na kterém jsou ještě nahoře natřená povidla a udělané z těsta mřížky . S tím pudinkem ty jablíčka krásně drží-prostě super
darinka30
(upraveno)
16. 5. 2010, 11:12
JarkaBa
(upraveno)
15. 5. 2010, 20:36
Také dělám,jsou výborné Jarka.
Majík77
(upraveno)
15. 5. 2010, 18:08
hm,hm, pustím se do nich , co nejdříve vypadají velice dobře