(recept
si oblíbilo 40 návštěvníků)
Vynikající likér z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
250ml šlehačky, jedno Salko, tři tyčinky Ledové kaštany , 4 kostičky hořké čokolády, půl litru rumu,mandová tresť
Postup přípravy
šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů.Za stálého míchání povaříme.Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout a vlijeme Salko a nakonec rum(přidala jsem dvě až tři kapky mandlové tresti).Řádně promícháme,aby bylo hladké a lijeme do lahví.Z jedné dávky je litr likéru.Je to výborné kvalitní pití,které je zase jiné,než vaječné koňaky.Navíc bez pudinku,vajec a podobných kazících se přísad.Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Káča79
(upraveno)
23. 11. 2010, 20:04
To vypadá úúúúúžasně,určitě vyzkouším
vendy.eglesi
(upraveno)
23. 11. 2010, 20:33
@Káča79
lucipuci
(upraveno)
23. 11. 2010, 18:19
nevíte náhodou,čím by se to dalo zředit bez alkoholu??jsem těhotná a moc bych si chtěla též pochutnat.
vendy.eglesi
(upraveno)
23. 11. 2010, 18:45
@lucipuci
Tak nemusela byste toho rumu dávat tolik,nebo bych přidala šlehačku,ale myslím že to není nějak silné,mají ho rádi i děti já tam toho rumu taky moc nedávám
Sismi
(upraveno)
21. 11. 2010, 20:48
vypadá výborně..ráda takovými výtvory obdarovávám k Vánocům babičky jen..když je ta šlehačka čerstvá,nezkazí se to?
vendy.eglesi
(upraveno)
22. 11. 2010, 14:55
@Sismi
Myslím že ne,je to bez bez pudinku,vajec a podobných kazících se přísad a myslím že se po něm jako u nás jen zapráší
majas8
(upraveno)
21. 11. 2010, 11:00
Tak to vypadá moc moc dobře!! Úplně se mi sbíhají sliny... Já se chtěla zeptat jestli to necháte nějaký čas uležet nebo na tom nezáleží?
vendy.eglesi
(upraveno)
21. 11. 2010, 20:34
@majas8
Nezáleží na tom,múžete pít hned
kiakr
(upraveno)
28. 2. 2010, 23:22
prosím ta šlehačka je na šlehání, ta modrá nebo tučná žlutá? A ještě to Salko s rumem už vůbec nevaříme? Moc děkuji, úplně se mi sbíhají sliny
vendy.eglesi
(upraveno)
2. 3. 2010, 14:48
@kiakr
Tu šlehačku červenou v krabičce.Necháme vychladnout a vlijeme Salko a nakonec rum,takže už se nevaří
Ilonáček
(upraveno)
23. 2. 2010, 22:01