(recept
si oblíbilo 294 návštěvníků)
ŠTAFETKY - zbylo mě 5 bílků a tak to dopadlo !!!!
Potřebné ingredience
Tak jsem přemýšlela a sesmolila recept a on vyšel!!!! 5 bílků, 11 dkg cukru krupice, 9 dkg ořechů, 5 dkg hl. mouky
Postup přípravy
Vyšleháme bílky do tužšího sněhu, pak přidáme cukr a šleháme do tuha. Opatrně přidáme ořechy a mouku.
Natřeme na pečící papír, který pomažeme sádlem a poprášíme moukou ( mě vyšel 1 a 1/4 plechu ). Pekla jsem 8 minut a pak natřela kávovým krémem. Konce jsem namočila do čokolády.
Kdyby se vám stalo, že nepůjdou motat, nic se neděje, lepila jsem k sobě 3 pláty těsta a krájela na obdélníky.
Někdy se stane, že se těsto přepeče a už nejdou motat.
Krém: Na krém vyšlehám máslo do pěny, pak zašlehám cukr moučka, šlehám až nekřupe asi 15 minut. Kávu si spařím(turka), po lžících zašlehávám studenou kávu podle chuti, ještě přidám asi lžičku nespařené mleté, je to voňavější. Nebo si můžete udělat mocca krém, uvařím instantní kávu a studenou zašlehám do másla.
Přeji dobrou chuť
Natřeme na pečící papír, který pomažeme sádlem a poprášíme moukou ( mě vyšel 1 a 1/4 plechu ). Pekla jsem 8 minut a pak natřela kávovým krémem. Konce jsem namočila do čokolády.
Kdyby se vám stalo, že nepůjdou motat, nic se neděje, lepila jsem k sobě 3 pláty těsta a krájela na obdélníky.
Někdy se stane, že se těsto přepeče a už nejdou motat.
Krém: Na krém vyšlehám máslo do pěny, pak zašlehám cukr moučka, šlehám až nekřupe asi 15 minut. Kávu si spařím(turka), po lžících zašlehávám studenou kávu podle chuti, ještě přidám asi lžičku nespařené mleté, je to voňavější. Nebo si můžete udělat mocca krém, uvařím instantní kávu a studenou zašlehám do másla.
Přeji dobrou chuť
klasika, štafetky obdélníkové
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
17. 12. 2017, 14:06
ryglicek
(upraveno)
2. 5. 2015, 19:59
Trysky
(upraveno)
11. 12. 2014, 19:56
Perfektní a jednoduchý recept, lahoda!
monky3
(upraveno)
12. 12. 2014, 12:49
@Trysky
Moc děkuji
jarkave
(upraveno)
11. 12. 2014, 19:44
monky3
(upraveno)
12. 12. 2014, 12:49
@jarkave
díky
Ninouš
(upraveno)
9. 12. 2014, 14:00
Tak ten vyzkouším-zrovna mi zbyly bílky. Díky
monky3
(upraveno)
9. 12. 2014, 15:07
@Ninouš
zkuste, ale je na ně brzy, bílky dejte do krabičky do mrzáku, den před přípravou je dejte do lednice a pak normálně šleháte sníh, jak jste zvyklá, řekla bych, že se líp šlehají ty zmrzlé bílky než normál
dstepanek
(upraveno)
11. 12. 2014, 11:57
@monky3
Moni, píšete, že je na ně ještě brzy...mohu se zeptat proč? Myslíte, že kdybych upekla ty pláty dnes, že by se do Vánoc zkazily? Natřela bych je třeba příští týden, teda pokud by to tak šlo. Děkuji za odpověď Katka
monky3
(upraveno)
11. 12. 2014, 12:05
@dstepanek
To nevydrží upečené, je to v podstatě jako piškot, není to tvrdé, peču je kolem 20-22.12., upeču, nechám vychladit a pak hned natírám krémem a namáčím v čokoládě. Je to tak do 24.12. na rozležení akorát.
dstepanek
(upraveno)
11. 12. 2014, 17:01
@monky3
Aha, takže to spíš jako okorá, že? No škoda, já to tady už mám nachystané, tak to schovám. děkuju za odpověd
monky3
(upraveno)
11. 12. 2014, 19:00
@dstepanek
bílky do mrazáku....jsou pak ještě lepší na sníh
Atuna
(upraveno)
9. 12. 2014, 11:26
ivisekr
(upraveno)
6. 12. 2014, 19:45
děkuji za odpověd určitě vyzkouším
ivisekr
(upraveno)
6. 12. 2014, 13:39
ahoj mám prosbu kolik másla a cukru do krému.děkuji
monky3
(upraveno)
6. 12. 2014, 14:03
@ivisekr
na tu dávku odhaduji asi krém z 1/2 másla, cukr dávám podle chuti. Já vždy šlehám 2 másla s cukrem a pak si jen odeberu na konkrétní druh cukroví a dodělávám, vždy dělávám více druhů kávových, takže přesně nevím kolik másla. Krémy plním až 22.12.....dřív ne
babetta
(upraveno)
4. 12. 2014, 16:33
Vyzkoušeno, recept nemá chybu.Před vánoci peču určitě
monky3
(upraveno)
4. 12. 2014, 18:30
@babetta
Jsem moc ráda, že jste spokojená, děkuji za komentář
piskoř
(upraveno)
1. 12. 2014, 8:09
babkamt
(upraveno)
30. 11. 2014, 23:37
Chcem ich skúsiť. Chýba mi informácia, na koľkých stupňoch sa koláč pečie 8 minút? Ďakujem za odpoveď.
monky3
(upraveno)
1. 12. 2014, 8:38
@babkamt
Peču kolem 170-180, ono záleží, jak Vám peče trouba, někdo mi řekne, že na horkovzduch peče vše na 160, já bych na tyto stupně ve své nic neupekla...Když to tam necháte déle a přepečete to, takse nic neděje, natřete a nakrájíte obdélníky, už nejdou motat do roládek.
spílja
(upraveno)
30. 11. 2014, 21:10
Kolik je prosím z uvedeného množství cca kusů?A upečený plát se musí nechat před namazáním zcela vychladnout?
monky3
(upraveno)
1. 12. 2014, 8:39
@spílja
Vyfocené roládky jsou z 1 dávky těsta, potíráte krémem až zcela vychladlé, jinak Vám to máslo vyteče
Pavska
(upraveno)
30. 11. 2014, 16:00
Vaše štafetky jsem dělala loni na Vánoce a letos se na ně zase těším
monky3
(upraveno)
30. 11. 2014, 17:48
@Pavska
Moc mě těší, že jste byla spokojená , u nás také nesmí chybět
novackova
(upraveno)
30. 11. 2014, 15:15
monky3
(upraveno)
30. 11. 2014, 17:47
@novackova
Petromila1980
(upraveno)
27. 11. 2014, 11:08
laskonka333
(upraveno)
7. 10. 2014, 22:52
hrusticka84
(upraveno)
7. 10. 2014, 19:07
hmmmm .to je výzva
tetakniha
(upraveno)
7. 10. 2014, 18:28
Ještě jsem nikdy nezkoušela, tak to musím napravit
monky3
(upraveno)
8. 10. 2014, 10:09
@tetakniha
Zkuste, třeba budou chutnat, klidně obdélníky, někdy, když se přesuší, nejdou rolovat, s obdélníkem je menší práce
andy7660
(upraveno)
7. 10. 2014, 17:49
Dobrý den, mohu se zeptat, jak dlouho štafetky vydrží??? já je miluju ale nevím jak dlouho dopředu je můžu dělat. Děkuji
monky3
(upraveno)
8. 10. 2014, 10:08
@andy7660
Dobrý den, štafetky vydrží klidně 10 dní......krém dělám jen z másla, žádný pudink. Na tvaru nezáleží, dělávám i obdélníky, ale sní se velice rychle, neskladuji je ...mějte se krásně
gabb
(upraveno)
1. 4. 2014, 19:25