(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
VIŠŇOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
250g másla nebo hery250g moučkového cukru5vajec260g hladké mouky100ml mléka1 prášek do pečivakakaaKRÉM:1višnový kompot1lžíce cukru krystal1vanilkový pudink1máslo1vanilkový cukr2lžíce rumuPOLEVA:čokoláda na vaření+kousek másla
Postup přípravy
nejprve utřeme máslo s cukrem,přidáme žloutky.přidáme ostatní přísady kromě kakaa.nakonec vmícháme sníh z bílků.těsto rozdělíme na polovinu.do jedné přidáme kakao
světlé těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech,poklademe višněmi (vypeckované!!!!!)z kompotu (šťávu nevylejeme!!!!)a navrch nalijeme tmavé těsto.pečeme při 180 stupních cca 20minut.
KRÉM:
do 300ml kompotové štavy (eventuelně dolijeme vodou)přidáme cukr a vanilkový pudink.pozvolna uvaříme
na hustou kaši,necháme vychladnout.do vychladlého přidáme vanilk.cukr,máslo a rum.vymícháme v hladký krém.krém natřeme na vychladlou buchtu a polijeme čokoládovou polevou.
VÝBORNÉ!!!STOJÍ ZA VYZKOUŠENÍ!!!
světlé těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech,poklademe višněmi (vypeckované!!!!!)z kompotu (šťávu nevylejeme!!!!)a navrch nalijeme tmavé těsto.pečeme při 180 stupních cca 20minut.
KRÉM:
do 300ml kompotové štavy (eventuelně dolijeme vodou)přidáme cukr a vanilkový pudink.pozvolna uvaříme
na hustou kaši,necháme vychladnout.do vychladlého přidáme vanilk.cukr,máslo a rum.vymícháme v hladký krém.krém natřeme na vychladlou buchtu a polijeme čokoládovou polevou.
VÝBORNÉ!!!STOJÍ ZA VYZKOUŠENÍ!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jiruska
(upraveno)
22. 4. 2011, 18:35
Řezy jsem zkusila a musím pochválit.. višní jsem neměla moc, takže v těstě bylo spíš víc třešní... těsto je opravdu luxusní, takové mechové... krém se mi trošku srazil, ale šlo to... aby byl víc barevný, tak jsem i do krému dala rozmixované třešně... celkově nám všem moc chutnal, takže určitě nedělám naposledy...
nahlásit
Domine
(upraveno)
30. 11. 2009, 23:49
Dobrý večer, právě jsem dokončila řezy podle vašeho receptu a těšila jsem se na tu růžovou barvu, jak oslním zítřejší návštěvu, ale nějak se mi ta vrstva nevyvedla. Měla jsem jí trochu hrudkatou z toho pudinku, ale hlavně není tak vysoká jako ta vaše. Pouze jsem to rozetřela po buchtě a žádnou vysokou vrstvu mi to nevytvořilo. Nevíte v čem jsem udělala chybu, že ta vaše růžová vrstva je tak nadejchaná? Buchtu rozkrojím až zítra, ale spodní vrstvy vypadají dobře. Děkuji předem za radu. Iva
nahlásit
Evík 11
(upraveno)
27. 11. 2009, 14:45
Zdeni jsou skutečně dobroučk, už jsi vyzkoušela tenmůj boršč?
nahlásit
nula
(upraveno)
24. 9. 2008, 14:53
Tak sem včera vyzkoušela , ale na mne je to příliš velká tuková bomba Manža snědl taky jen jeden malej kousek a že má dost tak nevím nevím kdo to bude dojídat . Prý by mu to stačilo bez toho krému
nahlásit
silvies
(upraveno)
3. 5. 2008, 17:16
Myslíte, že by tohle mohlo být dobré i s třešní?.Mám plný sklep zavařených třešní a nevím, co s nimi
nahlásit
keltka
(upraveno)
3. 5. 2008, 18:12
@silvies
určitě by to šlo!!!! vyzkoušejte,je to moc dobré budu ráda,když dáte vědět jak se povedlo
nahlásit
maris
(upraveno)
30. 4. 2008, 15:45
řezy jsou vynikající ta chuť višní je fantastická
nahlásit
keltka
(upraveno)
30. 4. 2008, 16:32
@maris
je takt ,že tahle buchta mě nikdy nezklamala,chutnala všem a hlavně je trochu nezvyklá a výborná
nahlásit
onasi
(upraveno)
30. 4. 2008, 15:55
@maris
viďte, Petro, já je budu dělat brzy znovu!!!!!! jsou úúžasné!!!
nahlásit
keltka
(upraveno)
3. 5. 2008, 16:13
@onasi
to mě moc těší už jsem nakoukla k vám a vaší obnovu v dortové formě,to musím také vyzkoušet,jste šikovná
nahlásit
onasi
(upraveno)
10. 4. 2008, 22:37
Zdeni, vyzkoušeli jsme a zatím všichni mlaskali... foto mám v rodinných... díky za recept!
nahlásit
keltka
(upraveno)
20. 4. 2008, 17:05
@onasi
tak to jsem ráda,že chutnalo my také máme rádi řezy máte krásné,jste šikovná
nahlásit
čevelka
(upraveno)
4. 4. 2008, 19:39
Jeee to taky delavam je to opravdu super neni to moc sladke
nahlásit
keltka
(upraveno)
20. 4. 2008, 17:06
@čevelka
to máte pravdu,ty višně tomu dají tu pikantní kyselou chuť
nahlásit
onasi
(upraveno)
30. 3. 2008, 10:10
zdeni, vypadá to moc krásně... višňovou chuť, tu my můžeme... jistě to někdy vyzkouším!
nahlásit
keltka
(upraveno)
11. 7. 2007, 13:56
tady jde o tu šťávu,ze které se potom dělá krém.většinou dělám tuhle buchtu přes zimu,kdy vytahuji zavařené zásoby z léta.no možná by šlo pár višní rozmixovat s vodou a povařit s pudinkem a krém by byl ještě višňovější no ta vaše otázka mě nutí vyzkoušet to,dokud máme višně na stromě zítra už je zavařím a chci zkusit i marmeládu.
nahlásit
stencon
(upraveno)
11. 7. 2007, 13:19
recept vypadá lákavě ale čerstvé višně asi použít nepůjdou že? Asi je nejspíš budu muset zavařit
nahlásit
keltka
(upraveno)
18. 7. 2007, 9:05
@stencon
tak mi to nedalo a zkusila jsem to z čerstvých višní a je to ještě lepší!! na tu šťávu jsem si prostě rozmixovala višně,teklo z toho hodně štavy a nechala jsem tak i kousky,aby to bylo ještě víc višňovatější.DOBROTA
nahlásit