(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
LETNÍ LEVANDULOVÝ MED
Potřebné ingredience
500g levandulové nati v plném květu
3 citróny
3 kousky skořice v celku
1,5 až 2 kg cukru
750 až 1000 l vody
Postup přípravy
Levanduli opláchneme,vložíme do hrnce s vodou,přidáme pokrájené citróny,skořici a po 20 minutách varu odstavíme.(vaříme pozvoilna)
Vše pak necháme 24 hodin vyluhovat.Po scezení přidáme cukr a postupně na mírném ohni za stálého míchání odpařujeme,do hustoty sirupu.
Hustou medovou hmotu plníme ještě horkou do nahřátých skenic.
Opravdu je moc dobrý,dobrou chut :-)))
Vše pak necháme 24 hodin vyluhovat.Po scezení přidáme cukr a postupně na mírném ohni za stálého míchání odpařujeme,do hustoty sirupu.
Hustou medovou hmotu plníme ještě horkou do nahřátých skenic.
Opravdu je moc dobrý,dobrou chut :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Simulinka
(upraveno)
23. 6. 2010, 14:31
Dobrý den, mohu se prosím zeptat. Levanduli myslíte čerstvou nebo sušenou. Jak velké kousky skořice to mají být. Levandulka už krásně kvete, tak hojnou úrodu Moc děkuji a přeji krásné letní dny zdraví Simulka a Adýsek
miránek
(upraveno)
7. 7. 2010, 13:37
@Simulinka
Dobrý den Simi ano,přesně tak,levanduli čerstvou a hodně nakvetlou.Skořici velkou, jako koupíte v pytlíchách vitana atd. Určitě vyzkoušejte,je opravdu výborný Já se na něj taky chystám Mějte se moc krásně,přeju pohodové léto Vendul
Ilonáček
(upraveno)
24. 7. 2009, 14:44
lenavackova
(upraveno)
24. 7. 2009, 10:14
Vendulko,tak ten to med neznám,ale věřím,že dobrý je a určitě i krásně voní....Děkuji za receptík,hned jsem ho opsala,děda levanduli na zahrádce pěstuje a je to takový náš rodinný bylinkář.....
miránek
(upraveno)
25. 7. 2009, 8:12
@lenavackova
Leni,opravdu je výborný a voní nááádherně určitě zkuste. Já na něj už chodím tajně