(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
Paštika De luxe - tajný recept mého manžela
Potřebné ingredience
225g másla, 450g kuřecích jater, ½ cibule, nadrobno nakrájené, lžička tymiánu, 2 stroužky česneku, nastrouhané, 50ml smetany, 2 lžíce brandy (příp. whisky, rum), špetka pepře
Postup přípravy
1. Nejdřive v pánvi rozpusťte 200g másla, pak dejte stranou trošku vychladit
2. Hoďte zbytek (25g) másla do pánve nad plamenem, až začne bublat.
3. Osmažte cibuli, až bude měkká
4. Smažte játra s tymiánem asi 5 minut (měla by být uvnitř trochu růžová)
5. Poté játra rozmixujte v mixéru s brandy a smetanou a zchlazeným rozpuštěným máslem, až budete mít jemnou kaši. Přidejte pepř a sůl.
6. Hotovou směs vložte do malých misek a dejte do lednice zchladit - misky zakryjte např. alobalem.
7. Ham ham můžete to sníst – dobrou chut!
2. Hoďte zbytek (25g) másla do pánve nad plamenem, až začne bublat.
3. Osmažte cibuli, až bude měkká
4. Smažte játra s tymiánem asi 5 minut (měla by být uvnitř trochu růžová)
5. Poté játra rozmixujte v mixéru s brandy a smetanou a zchlazeným rozpuštěným máslem, až budete mít jemnou kaši. Přidejte pepř a sůl.
6. Hotovou směs vložte do malých misek a dejte do lednice zchladit - misky zakryjte např. alobalem.
7. Ham ham můžete to sníst – dobrou chut!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
28. 12. 2012, 12:06
hanka616
(upraveno)
28. 12. 2012, 11:21
Dobrý den, jak dlouho tato paštika v lednici vydrží?
miksmar
(upraveno)
4. 11. 2012, 17:55
Váš recept je výborný, dělám již jen podle vás, děkuji.
Lyoleja
(upraveno)
21. 10. 2010, 13:06
Dobrý den, paštika musí být úžasná, určitě vyzkouším. . Jen sem se chtěla zeptat, když ji dám do srnčího hřbetu, půjde nakrájet?? . Děkuji Marcela
Micha-Ko
(upraveno)
23. 10. 2010, 12:27
@Lyoleja
Marcelko určitě půjde - ztuhla dokonale...taky vyzkouším srnčí hřbet, dobrý nápad
Zrušený účet
(upraveno)
17. 10. 2010, 15:46
mnamik,my jeste pridavame lzici brusinek..ma pak nasladlou chut a brandy nedavam
Micha-Ko
(upraveno)
16. 10. 2010, 22:28
Tak jsem zkusila z kachních jater a je to opravdu luxus!!! Díky za tajný recept, budu dělat určo často
Ilonáček
(upraveno)
24. 6. 2009, 15:03
mil4a
(upraveno)
24. 6. 2009, 8:56
Tak to už není tajný!!
charteris
(upraveno)
24. 6. 2009, 19:21
@mil4a
No, to není ale paštika je tak dobrá, že se o ni musím podělit.