(recept
si oblíbilo 518 návštěvníků)
Obložený, zapečený chlebík, velká bašta !!!

Potřebné ingredience
1 bochník chleba (já použila 1/2 Šumavy), máslo (asi tak 125g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř, salámek ( je jedno jestli měkký a nebo suchý), tvrdý sýr, vajíčko, cibule a zelenina podle chuti (já používám rajčata a papriku)
Postup přípravy
Chléb rozdělte na tenké plátky, asi tak 1,5cm, co nejvíc dolů, ale chlebík neproříznout, musí zůstat pohromadě. Na másle orestujte česnek a přidejte sůl, pepř a poté nechte vychladnout. Když máslo s česnekem vychladne, potřete z obou stran všechny krajíce. Poté mezi krajíce naskládejte vše co máte připravené a co Vám šmakuje. Sýr můžete dát na plátky, já ho vždy nastrouhám a smíchám s vajíčkem, máme to tak radši, sýr se tahle všude lépe dostane a nádherně se vypeče, vajíčko podle množství sýru, někdy dám i dvě (ale také nemusí být vůbec). Povrch chlebíku potřu ještě směsí másla s česnekem.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.

Chléb před pečením.

Zabalený v alobalu.

A už je hotovo :o)
Nechte si chutnat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

anklbenc
(upraveno)
27. 4. 2021, 17:14
určitě připravým svým devýti vnoučatům!!!!!!!!!!

nahlásit

Nadys
(upraveno)
12. 5. 2017, 15:55

nahlásit
gabb
(upraveno)
11. 4. 2016, 19:47



nahlásit

novackova
(upraveno)
31. 1. 2014, 13:57




nahlásit

Káťa V.
(upraveno)
31. 1. 2014, 13:29
dělala jsem chlebík k večeři a je supr,děti si daly objednávku na další

nahlásit
uty.l
(upraveno)
7. 1. 2013, 20:54
Nadi fakt mnamka










nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 9. 2012, 18:14
Super večeře
.



nahlásit

LuM
(upraveno)
2. 9. 2012, 19:11
dělala jsem pro návštěvu a všichni mlaskali


nahlásit
maxicek09
(upraveno)
9. 4. 2011, 9:43


nahlásit

paluš
(upraveno)
31. 3. 2011, 8:02
....včera večer jsem zkoušela a je
supr......



nahlásit

Moňďa
(upraveno)
20. 12. 2010, 9:50










nahlásit

lussis
(upraveno)
12. 12. 2010, 15:52
Nadi chválím, je to výborné! Dělala jsem už 2x, ale příště bych zkusila chlebík normálně nakrájet, obložit a vyskládat na peč.papír, špatně se mi to potom krájelo, ono i podle kvality chleba, z některého pak odpadávají ty kůrky a měla jsem z toho cucky, takže radši asi tak.



nahlásit
magick
(upraveno)
17. 6. 2010, 20:15
určitě udělám,jen malý dotaz jak krájet,příčně?

nahlásit

Monanta
(upraveno)
19. 5. 2010, 19:18
Tak to mám opravdu velikou radost
Jsem ráda že jsem mohla inspirovat





nahlásit
Brla
(upraveno)
15. 5. 2010, 22:15
Nadi super návod na super papinku takové recepty jsou nejlepší právě tyhle suroviny máme stále v lednici a čas od času bohužel skončí u psa v misce neboť se buď zkazí nebo nesní takže Hanzíku od teďka budeš mít jenom granule díky díky




nahlásit
Brla
(upraveno)
14. 5. 2010, 13:40
teda určitě zkusím díííííky za tip




nahlásit

Barčáci
(upraveno)
12. 5. 2010, 12:08
Milá Nadi
chlebík jsem dělala již poněkolikáté a vždy je to ohromná bašta
. Všem doporučuji vyzkoušet
. Děkuji za receptík
.











nahlásit

LEILI
(upraveno)
9. 3. 2010, 17:39













nahlásit

poppysek
(upraveno)
14. 1. 2010, 19:50
Paní Naďo, i my jsme vyzkoušeli a moc nám chutnalo.
Vynikající, s tím máslem a česnekem, no super... Podělili jsme i sousedy, bylo toho dost a syté. Super!
Děkujem



nahlásit

silvanek
(upraveno)
18. 11. 2009, 21:12
Dobrý večer, chci se jen zeptat , jak to pak krájíte
Podélně nebo zešikma
Díky moc...jinač určitě vyzkouším Silvie


nahlásit

Monanta
(upraveno)
19. 11. 2009, 8:13
@silvanek
Dobrý den, krájí se to přesně v těch řezech, jen ho vlastně dokrojíte dole a baštíte



nahlásit