(recept
si oblíbilo 518 návštěvníků)
Obložený, zapečený chlebík, velká bašta !!!
Potřebné ingredience
1 bochník chleba (já použila 1/2 Šumavy), máslo (asi tak 125g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř, salámek ( je jedno jestli měkký a nebo suchý), tvrdý sýr, vajíčko, cibule a zelenina podle chuti (já používám rajčata a papriku)
Postup přípravy
Chléb rozdělte na tenké plátky, asi tak 1,5cm, co nejvíc dolů, ale chlebík neproříznout, musí zůstat pohromadě. Na másle orestujte česnek a přidejte sůl, pepř a poté nechte vychladnout. Když máslo s česnekem vychladne, potřete z obou stran všechny krajíce. Poté mezi krajíce naskládejte vše co máte připravené a co Vám šmakuje. Sýr můžete dát na plátky, já ho vždy nastrouhám a smíchám s vajíčkem, máme to tak radši, sýr se tahle všude lépe dostane a nádherně se vypeče, vajíčko podle množství sýru, někdy dám i dvě (ale také nemusí být vůbec). Povrch chlebíku potřu ještě směsí másla s česnekem.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.
Chléb před pečením.
Zabalený v alobalu.
A už je hotovo :o)
Nechte si chutnat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anklbenc
(upraveno)
27. 4. 2021, 17:14
určitě připravým svým devýti vnoučatům!!!!!!!!!!
Nadys
(upraveno)
12. 5. 2017, 15:55
gabb
(upraveno)
11. 4. 2016, 19:47
novackova
(upraveno)
31. 1. 2014, 13:57
Káťa V.
(upraveno)
31. 1. 2014, 13:29
dělala jsem chlebík k večeři a je supr,děti si daly objednávku na další
uty.l
(upraveno)
7. 1. 2013, 20:54
Nadi fakt mnamka
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 9. 2012, 18:14
Super večeře .
LuM
(upraveno)
2. 9. 2012, 19:11
dělala jsem pro návštěvu a všichni mlaskali
maxicek09
(upraveno)
9. 4. 2011, 9:43
paluš
(upraveno)
31. 3. 2011, 8:02
....včera večer jsem zkoušela a je supr......
Moňďa
(upraveno)
20. 12. 2010, 9:50
dělala jsem ho už dvakrát je to opravdu mňamka rodinka se potom může utlouct díky za receptík
lussis
(upraveno)
12. 12. 2010, 15:52
Nadi chválím, je to výborné! Dělala jsem už 2x, ale příště bych zkusila chlebík normálně nakrájet, obložit a vyskládat na peč.papír, špatně se mi to potom krájelo, ono i podle kvality chleba, z některého pak odpadávají ty kůrky a měla jsem z toho cucky, takže radši asi tak.
magick
(upraveno)
17. 6. 2010, 20:15
určitě udělám,jen malý dotaz jak krájet,příčně?
Monanta
(upraveno)
19. 5. 2010, 19:18
Tak to mám opravdu velikou radost Jsem ráda že jsem mohla inspirovat
Brla
(upraveno)
15. 5. 2010, 22:15
Nadi super návod na super papinku takové recepty jsou nejlepší právě tyhle suroviny máme stále v lednici a čas od času bohužel skončí u psa v misce neboť se buď zkazí nebo nesní takže Hanzíku od teďka budeš mít jenom granule díky díky
Brla
(upraveno)
14. 5. 2010, 13:40
teda určitě zkusím díííííky za tip
Barčáci
(upraveno)
12. 5. 2010, 12:08
Milá Nadi chlebík jsem dělala již poněkolikáté a vždy je to ohromná bašta . Všem doporučuji vyzkoušet . Děkuji za receptík .
LEILI
(upraveno)
9. 3. 2010, 17:39
díky za fajn recept teď jsme dobaštili http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=129237
poppysek
(upraveno)
14. 1. 2010, 19:50
Paní Naďo, i my jsme vyzkoušeli a moc nám chutnalo. Vynikající, s tím máslem a česnekem, no super... Podělili jsme i sousedy, bylo toho dost a syté. Super! Děkujem
silvanek
(upraveno)
18. 11. 2009, 21:12
Dobrý večer, chci se jen zeptat , jak to pak krájíte Podélně nebo zešikma Díky moc...jinač určitě vyzkouším Silvie
Monanta
(upraveno)
19. 11. 2009, 8:13
@silvanek
Dobrý den, krájí se to přesně v těch řezech, jen ho vlastně dokrojíte dole a baštíte