PUNČOVÝ
Potřebné ingredience
2Korpusy : Na jeden 6 vajec,20 dkg cukr,20dkg polohr mouka.Cukrový rozvar: svařit 1/2 l vody,30 dkg cukr krupice. Rum,punčové aroma,marmeláda,potr barvy.Poleva,čokoláda.Ráfek na dort o průměru cca 22cm.
Postup přípravy
Jeden korus nakrájíme na pruhy.Druhý korpus podélně prokrojíme obě půlky pomažeme marmeládou.Jednu 1/2 vrátíme do ráfku.Do vychladlého rozvaru přidáme rum a punč.aroma.Rozdělíme na 1/2. jednu obarvíme na červeno druhou na žluto.Máčíme nakrájené pruhy a lehce ždímáme. skládáme po obvodu ráfku.Přiklopíme,pocákáme rumem,zatížíme a necháme přes noc.Vyndáme z ráfku a pomažeme marmeládou.Polejeme polevou( tentokrát kupovaná citronová) Přestříkáme čokoládou.
Korpusy
Skládání namočených pruhů
Skládaní namočených pruhů
Přiklopeno pocákáno rumem-nešetříme
Zatíženo
Omazáno marmeládou
Polito polevou a přestříkáno čokoládou.
Mám v receptech i punčák politý čokoládovou polevou.
punčák od Jany A (Jana7484) moc se povedl
Jani díky
tento je politý čokoládou
...a tady i hranatý
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé