Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

JAHODOVÉ ŘEZY - zbavíte se zásob v mrazáku a ještě si pochutnáte, jsou výborné

0.0
JAHODOVÉ ŘEZY - zbavíte se zásob v mrazáku a ještě si pochutnáte, jsou výborné

Potřebné ingredience

těsto: 4 vejce, 150g cukru krupice, 1/2 dcl oleje, 1 dcl vlažné vody, 200g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku

krém: 1/2 kg mražených jahod, 1 máslo ( nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu nebo husté zakysané smetany, podkle toho co máte zrovna doma), 1 vanilkový pudink a cukr moučka dle chuti
čokoládová poleva navrch ( já nedávám)

Postup přípravy

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem. Upečeme a po vychladnutí potřeme krémem.
Krém: Jahody necháme polevit a rozmixujeme, zamícháme do nich pudink. prášek a uvaříme puding. Utřeme máslo s cukrem a tvarohem pokud dáváme, je to takové odlehčené. ( já dávám vždycky cukr podle chuti, takže nevím přesmě kolik) a přidáme postupně studený uvařený pudink, pak ještě ochutnáme a případně přisladíme a natřeme na buchtu. Je to výborné a jednoduché!!!!

PŔI MÍCHÁNÍ KRÉMU DÁVEJTE POZOR ABY MĚLO MÁSLO A TVAROH ČI SMETANA STEJNOU TEPLOTU, JINAK SE VÁM KRÉM ZDRCNE, ALE TO URČITĚ ZNÁTE.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

boing 19. 4. 2009, 15:12
(F) Jani (F), řezy jsem teď o víkendu vyzkoušela. Moc se mi povedly a všichni si MOC A MOC POCHUTNALI!!! Díky za super receptík (Y) Jitka
maxis 21. 4. 2009, 17:12
@boing To jsem ráda, u nás mají taky úspěch (Y)
tygřímáma 22. 3. 2009, 13:40
Janičko,tak jsem upekla.Chuťově vynikající (Y) (Y) (Y).Jen jsem asi udělala někde chybičku,jahůdky nahoře moc neztuhly.Jako mají mít konzistenci?Příště se určitě polepším.Už mám v oblíbených. (pusa)
maxis 22. 3. 2009, 16:36
@tygřímáma Ani, ono to chce nechat vychladit přes noc, já to měla druhý den úplně tuhé. Jinak nevim *-) (flower)
tygřímáma 22. 3. 2009, 20:43
@maxis Tak to bude ono *-).Moje 3 (X) (X) (X) a (svatba) to večer téměř (jidlo).Zbyl mi jen malý vzorek na ochutnání.Ale jahod je v mrazáku dost,uděláme druhý pokus.
hanulice 19. 3. 2009, 13:00
Tak to je dobrej tip,mám jahody v mrazáku a už jsem nevěděla co s niuma.Díky. (Y)
maxis 19. 3. 2009, 13:22
@hanulice Byla jsem na tom stejně (Y)´, dájí se použít i dřeně a nevadí, že už jsou oslazený, dáte míň cukru do krému..............
tygřímáma 18. 3. 2009, 20:05
Janičko,tuhle dobrůtku udělám rodině na víkend.Ale sliny se mi sbíhají už dnes.Díky za tip. (clamp) (clamp) (clamp)
maxis 18. 3. 2009, 20:11
@tygřímáma Tak přeju ať se povede a dejte vědět jak Vám chutnalo (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie