(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
JAHODOVÉ ŘEZY - zbavíte se zásob v mrazáku a ještě si pochutnáte, jsou výborné
Potřebné ingredience
těsto: 4 vejce, 150g cukru krupice, 1/2 dcl oleje, 1 dcl vlažné vody, 200g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku
krém: 1/2 kg mražených jahod, 1 máslo ( nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu nebo husté zakysané smetany, podkle toho co máte zrovna doma), 1 vanilkový pudink a cukr moučka dle chuti
čokoládová poleva navrch ( já nedávám)
Postup přípravy
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem. Upečeme a po vychladnutí potřeme krémem.
Krém: Jahody necháme polevit a rozmixujeme, zamícháme do nich pudink. prášek a uvaříme puding. Utřeme máslo s cukrem a tvarohem pokud dáváme, je to takové odlehčené. ( já dávám vždycky cukr podle chuti, takže nevím přesmě kolik) a přidáme postupně studený uvařený pudink, pak ještě ochutnáme a případně přisladíme a natřeme na buchtu. Je to výborné a jednoduché!!!!
PŔI MÍCHÁNÍ KRÉMU DÁVEJTE POZOR ABY MĚLO MÁSLO A TVAROH ČI SMETANA STEJNOU TEPLOTU, JINAK SE VÁM KRÉM ZDRCNE, ALE TO URČITĚ ZNÁTE.
Krém: Jahody necháme polevit a rozmixujeme, zamícháme do nich pudink. prášek a uvaříme puding. Utřeme máslo s cukrem a tvarohem pokud dáváme, je to takové odlehčené. ( já dávám vždycky cukr podle chuti, takže nevím přesmě kolik) a přidáme postupně studený uvařený pudink, pak ještě ochutnáme a případně přisladíme a natřeme na buchtu. Je to výborné a jednoduché!!!!
PŔI MÍCHÁNÍ KRÉMU DÁVEJTE POZOR ABY MĚLO MÁSLO A TVAROH ČI SMETANA STEJNOU TEPLOTU, JINAK SE VÁM KRÉM ZDRCNE, ALE TO URČITĚ ZNÁTE.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
boing
(upraveno)
19. 4. 2009, 15:12
Jani , řezy jsem teď o víkendu vyzkoušela. Moc se mi povedly a všichni si MOC A MOC POCHUTNALI!!! Díky za super receptík Jitka
maxis
(upraveno)
21. 4. 2009, 17:12
@boing
To jsem ráda, u nás mají taky úspěch
tygřímáma
(upraveno)
22. 3. 2009, 13:40
Janičko,tak jsem upekla.Chuťově vynikající .Jen jsem asi udělala někde chybičku,jahůdky nahoře moc neztuhly.Jako mají mít konzistenci?Příště se určitě polepším.Už mám v oblíbených.
maxis
(upraveno)
22. 3. 2009, 16:36
@tygřímáma
Ani, ono to chce nechat vychladit přes noc, já to měla druhý den úplně tuhé. Jinak nevim
tygřímáma
(upraveno)
22. 3. 2009, 20:43
@maxis
Tak to bude ono .Moje 3 a to večer téměř .Zbyl mi jen malý vzorek na ochutnání.Ale jahod je v mrazáku dost,uděláme druhý pokus.
hanulice
(upraveno)
19. 3. 2009, 13:00
Tak to je dobrej tip,mám jahody v mrazáku a už jsem nevěděla co s niuma.Díky.
maxis
(upraveno)
19. 3. 2009, 13:22
@hanulice
Byla jsem na tom stejně ´, dájí se použít i dřeně a nevadí, že už jsou oslazený, dáte míň cukru do krému..............
tygřímáma
(upraveno)
18. 3. 2009, 20:05
Janičko,tuhle dobrůtku udělám rodině na víkend.Ale sliny se mi sbíhají už dnes.Díky za tip.
maxis
(upraveno)
18. 3. 2009, 20:11
@tygřímáma
Tak přeju ať se povede a dejte vědět jak Vám chutnalo