(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Jednoduchá cibulačka, leč výborná
Potřebné ingredience
cibule, máslo, hl. mouka, vývar kostka, sůl, pepř, strouhaný sýr, zelené natě
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na slabší plátky a osmahneme na másle až skoro začne zlátnout. Posypeme hl. moukou, opražíme, zalijeme vodou, přidáme vývar kostku (nejlépe hovězí), dle chuti osolíme, opepříme. vaříme cca 0,5 hod, před podávání posypeme na talíři strouhaným sýrem a nasekanými natěmi (ale jde to i bez nich). Mňam!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alenina
(upraveno)
30. 12. 2009, 21:05
Mě to z kostky moc nechutná. A někdy nebývám ani líná si vývar připravit Lepší než kostka jsou jakékoliv kosti (rychle jsou udělané i kosti z kuřata nebo skelet do polévky, který se také prodává), které se nasucho opraží až začínají mít barvu, dobrá je i přidaná rozpůlená cibule. Ta dodá chuť. Pokud chcete mít tmavší vývar přihodí se tam i pár slupek. Jinak ke koření - úžasná záležitost je kmín, bobkový list a tymián. Mám to vyzkoušné. Prostě mi přijde, že to tam patří. I pan Michellin by se oblizoval
bubble
(upraveno)
10. 5. 2007, 22:06
Tak to jsem ráda, že vám chutnalo, dnes jsem narazila na recept, že tam dali i žampióny. No, fantazii se meze nekladou, tuhle polívku mám moc ráda....
Jitule64
(upraveno)
28. 4. 2007, 12:53
Určo vyzkouším. Mňam!
basetka
(upraveno)
28. 4. 2007, 12:46
Tak dnes jsem ji zkusila Trošku jsem ji "vylepšila", nakrájela jsem do ní na kousky zbytek plátkové šunky Výborné, děkuji za inspiraci Místo natí jsem dala petrželku a řeřichu a nemělo to chybu