FRANCOUZSKÝ JABLKOVÝ KOLÁČ-NAPROSTO ÚŽASNÝ:-)
Potřebné ingredience
TĚSTO:
200 g hladké mouky,1 vanilkový cukr,špetku soli,1 vejce,100 g změklého másla
VRSTVA OVOCE: cca 2 větší jablka
POLEVA:
2 žloutky,250 g smetany na šlehání,60 g cukru,1 vanilkový cukr,2 rovné lžíce Solamylu
Postup přípravy
Tenhle koláč u nás zbožnujou,akorát aby byl každý spokojený se svojí "přidělenou" porcí,musela bych jich péct tak 4 najednou:-))
Potřebné ingredience-ale pozor-pečivový prášek tam nepatří,dala jsem tam omylem místo druhého vanilkové cukru:-)
Vyválení těsta-Mareček zdatně pomáhá:-)Těsto válím přímo ve formě a nejlepší je takovýto malý váleček s rukojetí,který se dneska běžně sežene.Jinak k tomu těstu-po obvodu necháme trochu vyvýšený okraj,aby se nám poleva nerozlila mimo těsto.
Na vyválené těsto poklademe jablíčka.
A zalijeme připravenou polevou.Vůbec se nebojte,pokud se vám toho bude zdát moc anebo třeba řídké-díky vajíčkům a Solamylu při pečení poleva ztuhne,a hotové to bude mít konzistenci něco jako pudink.
A právě vytažený z trouby,škoda,že nemůžete cítit tu vůni:-))
Dobrou chut!
A na talíři:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé