(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Báč - bramborová buchta - nejlepší příloha k bramboračce
Potřebné ingredience
1/2 kg polohrubé mouky, 2 celá vejce, 5 - 6 středně velkých syrových, najemno nastrouhaných brambor, vodu z nich neslévám, kostička kvasnic, 1/2 lt mléka, 4 lžíce rozpuštěného sádla, majoránka, sůl, celá palička česneku, trochu pepře.
Postup přípravy
Těsto zpracujeme buď klasickým způsobem, nebo v pekárně, použijeme sáček sušených kvasnic místo čerstvých. Peču na 180°C, když začne báč zlátnout, zkusím špejlí, jestli je propečený a před dopečením potřu rozpuštěným sádlem.
Před dopečením potírám rozpuštěným sádlem.
Nejlepší je pochopitelně s bramboračkou, může být jako příloha k různým omáčkám místo knedlíků, výborný je ke svačině se salámem nebo klobáskou, nebo jen tak s rajčatovým salátem.
DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ji.ci
(upraveno)
30. 12. 2015, 16:12
je to dobrota-dělám z vařených brambor a přidám kousek uzeného-nemusí být.
pavlíkmacík
(upraveno)
7. 1. 2016, 12:12
@ji.ci
Jiřinko, děkuji
Dan.ka
(upraveno)
29. 12. 2015, 21:10
Znám,je to výborné. Doma jsme tomu říkali kynutá cmunda. Jedli jsme ji i s bílou kávou
pavlíkmacík
(upraveno)
7. 1. 2016, 12:11
@Dan.ka
Dani, děkuji
laskonka333
(upraveno)
4. 12. 2015, 12:22
pavlíkmacík
(upraveno)
29. 12. 2015, 20:50
@laskonka333
danima3
(upraveno)
3. 12. 2015, 19:55
pavlíkmacík
(upraveno)
4. 12. 2015, 11:07
@danima3
děkuji
KacabaP
(upraveno)
3. 8. 2010, 12:12
Pavlo, dnes jsem zkusila Váš báč, k omáčce z cukety a byl báječný! Děkuji za recept
pavlíkmacík
(upraveno)
3. 8. 2010, 22:56
@KacabaP
Kači, moc děkuju za tak krásný komentík
Ilonáček
(upraveno)
10. 6. 2009, 14:52
pavlíkmacík
(upraveno)
10. 6. 2009, 22:34
@Ilonáček
děkuji