(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Boží milosti prababičky Anežky
Potřebné ingredience
1. těsto - 3 žloutky, 150 ml mléka, 1 lžíce rumu, 1 lžíce octa, 30 dkg hladké mouky, špetka soli, špetka cukru 2. těsto - 85 g másla, 80 g hladké mouky
Postup přípravy
Vypracujeme těsta. Na rozválené 1. těsto, vložíme 2. těsto, zabalíme ho jako do dopisní obálky a vyválíme. Tento postup opakujeme 3x. Vykrajovátkem nebo radýlkem tvoříme různé tvary, které smažíme ve větším množství oleje (dávám 1/2 sádla a 1/2 oleje). Usmažené ukládáme na ubrousek. Poté smícháme v misce moučkový a vanilkový cukr, ve kterém boží milosti osypeme. Nádherně se lístkují a při jídle odpadávají kousky od pusy. U prababičky se jim říká mrváně.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
22. 2. 2021, 20:05
lidare
(upraveno)
15. 2. 2021, 14:28
Majka H
(upraveno)
12. 2. 2013, 8:16
Vyzkoušela jsem Váš recept a konečně se mi mrváně povedly tak jak má, jsou opravdu dobré a pěkně se listují. Urtčitě je budu dělávat.
enestejša
(upraveno)
20. 2. 2010, 8:45
Šárko a Aleno jsem ráda, že se Vám povedly. Po všech pokusech z jiných receptů, jsem se zase vrátila k těm od babičky. Letos bylo mrváňů na fašank málo, tak je musím zítra udělat repete. Mějte se hezky Marcela.
Sharah
(upraveno)
19. 2. 2010, 21:41
Moje babička jim říkala křehotiny a jsou naprosto
dominikamatyas
(upraveno)
5. 2. 2010, 15:10
Marci , tak já je právě teď dodělala, jsou , příště rovnou ze dvou dávek , když se povedly mě - povedou se každýmu Alena