Koláče, buchty, sladké plněné rohlíky
Potřebné ingredience
55 dkg hladké mouky, 9 dkg cukru krupice, 2 žloutky, slabé (necelé) 2 dcl oleje, špetka soli, 2 lžíce rumu, 1/4 lt mléka, 1 kostička droždí Do domácí pekárný dáme postupně: mléko, olej, špetku soli, žloutky, rum, mouku, cukr a použijeme sáček sušeného droždí.
Postup přípravy
když těsto kyne, umíchám tvaroh s rumem, na dva plechy stačí 750 gr polotučného, kdo chce dietní, tak bez tuku, přidám cukr, povidla rozředím rumem a přidám ještě rybízovou zavařeninu. Kdo nechce dávat rum, ředí tvaroh mlékem a povidla zavařeninou, ale bez rumu to není ono. Lžící udělám pruhy, na tvaroh šupnu rozinky a mandle na povidla a je hotovo. Okraje koláče ničím nemažu, díky oleji nejsou suché a upečou se krásně do růžova. Peču na 180° 20-25 min.
zkuste dát místo klasických švestkových povidel, povidla jablečná, která obzvlášť chutnají malým dětem, recept na ně máte nad tímto receptem. Po upečení cukruji rozemletým vanilkovým cukrem, smíchaným s moučkovým cukrem.
a teď už si můžete dát kafíčko, nejlepší jsou teplé
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé