(recept
si oblíbilo 61 návštěvníků)
Kachna - bez práce
Potřebné ingredience
1 kachna, sůl, kmín na posypání
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Dáme prsíčky vzhůru do suchého pekáče (musí mít víko). Pekáč zavřeme a vložíme do normální trouby (ne horkovzdušné!) Teplotu nařídíme na 120 °C a pečeme 5 hodin aniž podléváme, nebo otevíráme troubu či pekáč. Po pěti hodinách se nám objeví propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.
Tento recept jsem našla už loni někde na netu (takže není můj, a aurorce tímto děkuji - už vážně nevím kde jsem to našla) a už několikrát vyzkoušela a musím říct, že byla vážně super.
Tento recept jsem našla už loni někde na netu (takže není můj, a aurorce tímto děkuji - už vážně nevím kde jsem to našla) a už několikrát vyzkoušela a musím říct, že byla vážně super.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marie001
(upraveno)
28. 6. 2014, 8:16
breptulka
(upraveno)
8. 12. 2013, 8:01
tak peču kačenu dle vašeho receptu...mám čínku kačenu...dala na pekáč,ale neměla kryt tak dala na dvojto alobal...nechám to péct jen necelé asi 4 hodiny má jen 1700 g a pak dopeču
Vladkka
(upraveno)
26. 12. 2012, 0:57
Mohu se zeptat jaký je rozdíl mezi 120 stupni v horkovzdušné a "normální" troubě ? To by snad mělo být stejné ?
IlonaK.
(upraveno)
25. 12. 2012, 23:40
Jinak už kachnu nepeču-stačí i 4hod a na další půlhodinku odklopit a přidat troubu na 180,a pro ještě lepší chuť:dát do kachny 1 polévkovou lžíci medu.mňam
100ml
(upraveno)
25. 12. 2012, 21:05
Tuto kachnu uz delam po nekolikate a opravdu
alfonc
(upraveno)
5. 2. 2011, 20:37
Dneska jsem dělala kachnu tímhle způsobem,ale fakt nemá chybu Opravdu výborná, měkkoučká,jen se rozpadala, pěknou kůrčičku, šťávy dostatek,opravdu nemá chybu
tyleka
(upraveno)
17. 1. 2010, 10:17
Za autorku na těchto stránkách považuji Andreu C. (mimik), titulek Pomalu pečená kachna-úžasná, vloženo 25. 2. 2008
Carcooolka
(upraveno)
18. 10. 2009, 21:54
Tak to je super recept, odolala jsem i pokušení troubu otvírat, po 4 hodinách uz jsem to nevydržela, kachnu odkryla a dopekla. Vynikající nedělní oběd s domácími bramborovými knedlíky a červeným zelím. úplně jsem zírala, co tuku se vypeklo, kachna se rozpadala, kluci se cpali, měli jsme pořádné zimní jídlo. díky za recept, byl totálně bezpracný. Nejvíc práce dali knedlíky.
makrap
(upraveno)
15. 4. 2009, 14:49
Jani, dostávám se konečně k tomu, abych napsala pochvalný komentář Dělala jsem kachnu podle vás na pouť 29.3. a byla super. Pozvala jsem naše a sestru a měla jsem obavu, jak to s našimi třemi dětmi na krku zvládnem, navíc jsem kačenu dělala podruhé v životě... Ale byla fakt mňam a dokonce si moje mamka, která vaří o 30 let dýl než já a všechno má výborné a vychytané, ode mě vzala recept Takže díky za něj
stratos
(upraveno)
30. 4. 2009, 8:53
@makrap
Tak to je super že chutnala. Kachnu jsem dřív taky nedělala, ale s tímto receptem to zvládne opravdu každý na výbornou - takže i kachní začátečník
pavlacka
(upraveno)
31. 1. 2009, 8:53
Jani...........Super, super ,super .Opravdu je to úžasné.Dělala jsem ji na Štěpána, pozvala tchýni na oběd a jen se olizovala.Děkuji za supr receptík.Pavla
Biši
(upraveno)
26. 1. 2009, 9:03
Robila som tú kachnu teraz v nedelu presne podla návodu a po piatich hodinách pečenia, neotvárala som pekáč, ani trúbu a kachna bola krásne uvarená bez chrumkavej kožičky. Takže ešte som ju 30 minút dopiekla. Podla mna je zbytočné 5 hodín kachnu dusit. Po dvoch hodinách strávených v pekáči musí byt krásne mekulinká a potom ešte 30 minút nechat očerveniet. Je to zbytočné plytvanie energie tých 5 hodín.
babus36
(upraveno)
21. 1. 2009, 17:05
Teto recept je přímo na MMB. Již jsem se podle něj inspirovala a několik kachniček takhle pekla. Jinou už doma nechtějí. Je opravdu mňam. Recept radím všem kdo mají rádi kachny, ale pochutnají si i ti co kachnu často nemusí. Všem opravdu doporučuji. G
stratos
(upraveno)
5. 3. 2009, 14:42
@babus36
Jejda, tak to vidíte, kdo ví, jestli jsem ten recept tenkrán nenašla tady, jak píšu níž, recepty se kupí a je v tom chaos, ale tento recept je vážně super tak sem ho sem musela dát, jo a taky je super receptík na opilé kuře od Markéta B. (heruska.m) ID 181938 a dělala jsem tak i kachnu a taky byla super.
Boban1
(upraveno)
21. 1. 2009, 13:41
jj, také se na ní chystám, já recept viděla na Labužníku
stratos
(upraveno)
21. 1. 2009, 15:17
@Boban1
no tak to je možné - já pořád brouzdám po netu a hledám různé recepty Zrovna si tady dávám do kupy všechny ty vytisknuté a popsané papíry už se v tom přestávám orientovat