(recept
si oblíbilo 476 návštěvníků)
Pečená červená řepa dle Jamie Olivera
Potřebné ingredience
1/2kg červené řepy co nejmenší, 1 palička česneku, sůl, pepř, čerstvá majoránka (použila jsem sušenou), 6 lžic olivového oleje, 3 lžíce balsamikového octa
Postup přípravy
troubu předehřejeme na 200st.
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám
připraveno a začneme zabalovat
na jedné straně zatím nezabalujeme a přidáme tam tekuté ingradience - olej a ocet
zabalíme, utěsníme, aby nám nevytekla šťáva a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 - 1,5hod. podle velikosti do měkka
upečené je dobré ještě posypat čerstvými bylinkami
zkoušela jsem je péct i jen v zakrytém pekáči a není to ono - potřebuje to ten těsný alobalový balíček :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
29. 8. 2018, 15:57
Dostala jsem červenou řepu,tak určitě moc ráda vyzkouším... děkuji za receptík.
PetraRol
(upraveno)
6. 4. 2018, 23:18
vyzkouším.
diblicka
(upraveno)
21. 11. 2016, 10:53
Už v několikátém receptu čtu "neoloupané stroužky česneku" - proč se česnek do některých jídel neloupe?
Nadys
(upraveno)
21. 11. 2016, 12:10
@diblicka
protože je to zbytečné , jakmile se propeče , z obalu ze slupek sám" vyjede"
Ninouš
(upraveno)
13. 10. 2016, 23:13
Mňam,o víkendu zkusím. Díky za inspiraci
Tatuáž
(upraveno)
22. 1. 2016, 16:25
Super recept. Dělám už po několikáté. Koření také dávám jakékoliv (tymián, bazalka, majoránka...) a hlavně hodně česneku a více osolit. Mňamka.
buschka
(upraveno)
13. 12. 2015, 13:09
Dnes vyzkoušeno moc dobré
srneckova
(upraveno)
16. 10. 2015, 18:08
to vyzkouším
E-VA
(upraveno)
16. 10. 2015, 17:27
toto je fakt dobrota, robím už niekoľko rokov...bylinku dám, akú mám, sušenú majoránku,bazalku,tymián...keď som videla, ako to varil, tak som slintala
grella
(upraveno)
16. 10. 2015, 15:37
Prosím pěkně, ten česnek po upečení oloupete nebo ho vůbec nejíte? Jaký to má význam péci ho neoloupaný? Děkuji předem za odpověď
JarkaH
(upraveno)
16. 10. 2015, 17:09
@grella
ten je na tom to nejlepší. Já se ho naučila dávat ke každému pečení, pak se vymáčkne (hodně změkne, skoro na kaši v pevné šlupce) a já ho jím samotný. dá se taky použít třeba do pomazánek.
nikki71
(upraveno)
16. 10. 2015, 12:12
ta řepa tam má být neoloupaná??
Yla
(upraveno)
16. 10. 2015, 12:52
@nikki71
my ji neloupali-jen jsem odřízla horní (od listů) a spodní(kořen) část. Řepu máme moc rádi a tento recept jsme moc rádi zařadili do našeho jídelníčku
Severinka
(upraveno)
16. 10. 2015, 8:53
Já naopak peču jenom na plechu a většinou k tomu přihodím brambory, dýni, cuketu (tu později)... Česnek strouhám do oleje a tím zeleninu potírám. Na závěr pečení přihodím balkánský sýr.
anaba
(upraveno)
21. 6. 2015, 21:11
vyzkouším
lalela
(upraveno)
26. 2. 2015, 16:50
je to "žrádlo " a to doslova
kvítečko
(upraveno)
28. 10. 2014, 10:54
cvrckova
(upraveno)
8. 10. 2014, 19:16
Hanko, přidávám se do zástupu těch, komu chutnalo!! Děkujeme!
Simca K
(upraveno)
30. 9. 2014, 13:20
Díky moc za receptík ,právě jsem dojedla a je fakt vynikající bych to snědla všechno najednou
dkopik
(upraveno)
26. 3. 2014, 22:42
Jednoduchý, výtečný a zdravý recept , moc nám i chutná
trojlístek
(upraveno)
27. 2. 2014, 12:23
Již po druhé a opět super .Děkuji za receptík ,česneku i dávám více je mňamozní .
MarusK
(upraveno)
15. 1. 2014, 18:26
Děkuji za recept, je to ňamka
laskonka333
(upraveno)
24. 9. 2013, 15:26