(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Sedlácké fondue (přebráno od Petra Novotného)
Potřebné ingredience
1 menší bochník chleba (kupuji v Globusu kmínový)
1 čerstvá červená paprika, 1 čerstvá zelená paprika
3 ks taveného sýra
1 zakysaná smetana
20 dkg anglické slaniny (kupuji libovější)
20 dkg moravské uzeného (nebo třeba libové uzené krkovice)
špetka Vegety
Postup přípravy
Papriky na krájíme na kostičky. Nakrájíme najemno i slaninu a uzené, dáme na pánev a \"opráskneme\" na troše oleje (né moc - slanina pustí šťávu), necháme vychladnout. Papriky smícháme s taveným sýrem, zakysanou smetanou, přidáme vychladlou uzeninu a přidáme špetku Vegety pro dochucení. Z bochníku odkrojíme zoubkovaným nožem "víko", rukou vydlabeme střídu chleba (snažíme se spíše o větší kusy), víko i vydblanace položíme na pekáč. Vydlabaný chléb plníme směsí až po okraj. Šťávou, co nám zbyla po opečené uzenině pomažeme chléb a pokapeme vydlabance a vše dáme do trouby (já dávám na cca 160 st., asi na 30 minut - směs uvnitř se musí prohřát). Jíme vidličkou a přikusujeme vydlabance.
Papriky nakrájíme na kostičky
Pokrájíme i anglickou a uzené a "opráskneme" na pánvi
K paprice a vychladlé uzenině přidáme tavený sýr a zakysanou smetanu...
Takhle nějak to vypadá, když je smícháno, přidáme ještě špetku Vegety
Takový kupuju chleba - menší kmínový
Odkrojíme "víko" a vydlabeme rukou
Naplníme směsí po okraj
Detail naplnění...
Hotovo! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
evkaD
(upraveno)
17. 1. 2009, 20:58
Ahojky Mišo, já jsem ten plněný chlebík dělala hned po tom jak jsem ho viděla s Novotným. Od té doby je u nás mocccc oblíbený. Je to prostě lahoda - jen se po něm vždycky zapráší. Eva
nahlásit
MisaW
(upraveno)
18. 1. 2009, 22:08
@evkaD
Tak já to bohužel v televizi neviděla , ale jednou nám tuhle mňamku udělal kamarád na Silvestra , zmínil se, že je to od Novotného, takže jsem pak pátrala v jeho kuchařkách a našla! Od té doby dělám, ale jak už jsem psala - nerozmazluju - chlebík je za odměnu!!!
nahlásit
hadriky
(upraveno)
9. 1. 2009, 19:20
Tak právě jsme si to dali k večeři. A musím říct, že je to teda silně žravé. Přítel mlaská ještě teď, určitě jsme to dnes nedělali naposled. L.
nahlásit
MisaW
(upraveno)
10. 1. 2009, 17:26
@hadriky
Tak super!!! To jsem ráda, že chutnalo! Jen si přitele nerozmlsejte, aby to pak nechtěl často
nahlásit
hadriky
(upraveno)
19. 1. 2009, 10:26
@MisaW
Však je to celkem rychlovka. A co přítel, ten je vděčný za cokoliv, co uvařím, ale já už mám zas chuť.
nahlásit
L.E.N.K.A.
(upraveno)
7. 1. 2009, 22:50
dělávám často, návštěvy jsou nadšené ale dietní to není žlučníkáři pozor dělávám to i obyčejného bochníku, jedlo nás to šest
nahlásit
s-arka
(upraveno)
6. 1. 2009, 18:14
Míšo, fantastický recept Mám uloženo a o víkendu předložím manželovi Výsledek písnu, ale už teď si myslím, že to bude bašta
nahlásit
MisaW
(upraveno)
7. 1. 2009, 22:29
@s-arka
Už mám odezvy od kamarádek, co zkoušely a všem moc chutnalo, takže doufám, že manželovi kápnete do noty (tedy vlastně do chuti!!! ). Určitě napište výsledek! Míša
nahlásit
anešis
(upraveno)
3. 1. 2009, 22:32
Míšo a pro kolik lidí je ten jeden bochníček? Když budeme 4 tak třeba 2 jí z jednoho chlebíčku? Vypadá to moc hezky a určitě to i skvěle chutná . Už jsem si dala do oblíbených a ráda bych co nejdříve vyzkoušela
nahlásit
MisaW
(upraveno)
3. 1. 2009, 23:02
@anešis
Jojo, tak dva lidé dlabou z jednoho chlebíka a ještě většinou zbyde trošku na ráno Pro 4 lidi bych udělala dva chlebíky. Určitě budete mít úspěch - kdo ochutnal, tak si mlaskal!
nahlásit
EWACH
(upraveno)
3. 1. 2009, 21:53
Míšo, čauky, no to vypadá skvěle!!!! Určitě někdy vyzkouším. Páčko!
nahlásit
MisaW
(upraveno)
3. 1. 2009, 22:08
@EWACH
Doporučuju - mňamina a jednoduchá! Liborovi bude určitě chutnat (snad není vegetarián?! ). Pozdrav Adušce!!!
nahlásit
buši
(upraveno)
3. 1. 2009, 19:28
já to dělám taky, ale dnes už podle počtu návštěvníků koupím dalamánky, takže má každý svůj chlebíček! Ale recept je to super
nahlásit
MisaW
(upraveno)
3. 1. 2009, 21:27
@buši
Já dalamánky taky kupuju, a když náhodou zbyde troška směsi, tak taky naplňuju
nahlásit
novota
(upraveno)
3. 1. 2009, 18:55
tenhle recept znám a je to fakt výborný mohu všem jen doporučit... mnamka a ted jste mi udělala obrovskou chuť na tuhle dobrůtku
nahlásit
MisaW
(upraveno)
3. 1. 2009, 19:13
@novota
Děkuju, já zrovna dělám dva bochníky pro manžela a kamaráda, tak mě napadlo to sem dát a až mi usne mimís, tak dodám i obrázkový postup
nahlásit