TVAROHOVÁ ŠTOLA - bez kynutí, ale OBRVSKÁ nejen velikostí, hlavně CHUTÍ
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 5OOg HLADKÉ MOUKY===250g MĚKKÉHO TVAROHU===125g CUKRU KRYSTAL===2 VEJCE===150g TUKU(nejlépe másla)===1a1/2 PR.DO PEČ.===1 VANIL.CUKR, ČOKOLÁDA, OŘÍŠKY, ROZINKY dle chuti
NA POTŘENÍ-50g MÁSLA(rorpuštěné),CUKR MOUČKA,KAKAO
Postup přípravy
Pak z hmoty uděláme placku ( já nevyvaluju, jen rukama roztáhnu). Pravá štola by se měla složit jinak,
ale já jen přeložím na půl a přenesu na plech vyložený papírem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečeme asi 45minut. Nemám přesný čas, zkouším špejlí..
Po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem. Nebojte se toho, štola snese hodně a to pak způsobí,
že zůstane dlouho vláčná. Posypeme moučkovým cukrem, smíchaným s kakaem a necháme vychladit.
Nejlepší je, když se nechá uležet, zabalená ve fólii.
Děláme ji hlavně na Vánoce, protože nám chutná víc než vánočky.
těsto a dobroty ještě zvlášť
zapracované dobroty,
lze je ale přidat hned na začátku, aby se rovnoměrně rozprostřely v těstě
placka v mé úpravě,
tedy pouze hodně roztažená a přeložená na půl
tady putuje štolička na pekáči do trouby
a tady už je z touby venku, pomaštěná a posypaná
mňam
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
dnes dopoledne jsem upekla první štolu u babičky , nádherně to provonělo celý byt a pro velký voňavý úspěch jsem doma pekla další dvě . Stihla jsem je dokonce i po vychladnutí zabalit a schovat, aby mi je kluci do štědrého dne nesnědli . Hned jak nakrojíme, tak písnu jak se povedly, ale myslím, že budou výtečné, protože mi do teď voní celý domeček a kluci mlsně chodí a očuchávají zabalené štoličky .
S těstem se dobře pracovalo a nádherně v troubě nakynulo... .
Krásné vánoce...
Katka a kluci
Krásné Vánoce