(recept
si oblíbilo 247 návštěvníků)
Medovník - úúúúžasný
Potřebné ingredience
3 vejce
300 g cukru krupice
1 Hera
3 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
400 g hladké mouky
Náplň: 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka a 300 g másla
Postup přípravy
V horké vodní lázni rozpustit Heru, poté přidáme vejce, cukr, med, mouku s jedlou sodou, vše mícháme cca 10 minut, já jakožto lenoch míchám jen 3 minuty pomocí ručního šlehače, jinak je to docela makačka. Už při míchání nažhavíme troubu na 170, horkovzdušnou na 150.
Směs natíráme stěrkou na pečící papír, na něj si můžeme nakreslit kolečko nebo já si pod papír dávám dno z rozevírací dortové formy, abychom měli přibližný tvar. Směs stačí na 6-7 vrstev. Já peču 6, vždy po 3 plechách v horkovzdušné troubě něco přes 10 minut při 150 stupních.
Vychladlé placky vykrájím do hezkých koleček pomocí rozevírací formy. Zbylé okräje nastrouhám a smíchám s oříšky. Tímto pak medovník posypu.
Máslo a kondenzované mléko ušlěháme ručním šlehačem a slepujeme placky k sobě, mažu i horní placku a okraj dortu, aby se mělo sypání na čem držet :-)
Necháme odležet do druhého dne a pak chráníme vlastním tělem, aby zbylo na všechny :-) !!!
Pro koho by to bylo příliš sladké, mám ještě recept na jiné mazání:
UVAŘIT !! Kaši z 1/2 litru mléka + 60 g hrubé mouky
Po ZCHLADNUTÍ !! přidat 150g cukru, 200g másla, 1 vanilka, šťávu z 1/2 citronu a vše ušlehat dohromady.
Šťávy a másla dávám o trochu víc.
Ono těch mazadel asi může být víc, tak máte-li někdo tip, sem s ním !!!
Směs natíráme stěrkou na pečící papír, na něj si můžeme nakreslit kolečko nebo já si pod papír dávám dno z rozevírací dortové formy, abychom měli přibližný tvar. Směs stačí na 6-7 vrstev. Já peču 6, vždy po 3 plechách v horkovzdušné troubě něco přes 10 minut při 150 stupních.
Vychladlé placky vykrájím do hezkých koleček pomocí rozevírací formy. Zbylé okräje nastrouhám a smíchám s oříšky. Tímto pak medovník posypu.
Máslo a kondenzované mléko ušlěháme ručním šlehačem a slepujeme placky k sobě, mažu i horní placku a okraj dortu, aby se mělo sypání na čem držet :-)
Necháme odležet do druhého dne a pak chráníme vlastním tělem, aby zbylo na všechny :-) !!!
Pro koho by to bylo příliš sladké, mám ještě recept na jiné mazání:
UVAŘIT !! Kaši z 1/2 litru mléka + 60 g hrubé mouky
Po ZCHLADNUTÍ !! přidat 150g cukru, 200g másla, 1 vanilka, šťávu z 1/2 citronu a vše ušlehat dohromady.
Šťávy a másla dávám o trochu víc.
Ono těch mazadel asi může být víc, tak máte-li někdo tip, sem s ním !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tefri
(upraveno)
10. 3. 2012, 19:38
Děkuji mnohokrát za výborný recept, dnes jsem udělala a povedl se skvěle dodávám typ na krém, salkovo-máslový krém jsem proložila zakysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem a namletými ořechy.. Dort je odlehčený a ne tak přeslazený..
Exoutlet
(upraveno)
19. 10. 2011, 10:44
Děkuji za recept je výborný, udělala jsem ho manželovi k narozeninám
Fashionholic
(upraveno)
7. 7. 2011, 22:03
Opravdu perfektní recept
MoniB
(upraveno)
1. 8. 2010, 21:48
Také jsme vyzkoušela - je vynikající Díky za recept
mlsounka
(upraveno)
5. 12. 2009, 11:48
Dadad
(upraveno)
16. 3. 2009, 8:38
Mám tip na jiné mazadlo - uvařit krupici s vodou hodně hustou, salco (uzavřenou plechovku) povařit 2 hod. ve vodě a potom smíchat mixérem krupici, zhoustlé salco a máslo. Poměr si můžete měnit dle diety méně másla nebo více másla. To samé se dá udělat s vanilkovým pudinkem místo krupice. Díky za Váš recept Daniela
gate
(upraveno)
22. 2. 2009, 21:20
Tak jsem vyzkoušela Váš recept a dnes jsme konečně ochutnávali a super. tvrdí, že je lepší jak Marlenka.
Bára D.
(upraveno)
14. 2. 2009, 19:05
Je vynikající
cernatana
(upraveno)
11. 12. 2008, 13:45
Hmmmm,vypadá to dobře!!!!
anutka
(upraveno)
11. 12. 2008, 12:57
swdef
Bromovka
(upraveno)
2. 11. 2008, 21:56
Milá Iveto a milé dámy, naprosto luxusní medovník, v pátek jsem pekla a dnes jsme dobaštili - doporučuju všem tento recept vyzkoušet, protože byl jako kupovaný (možná i lepší jak říkala návštěva ). Nafotila jsem to všechno semhle: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=29357&user=60137 Ivetko, díky moc za báječný recept.
lenkaopr
(upraveno)
2. 11. 2007, 15:40
Dobrý den Ivi, právě si opisuji váš medovník, a chystám se ho hned udělat. Zítra čekám návštěvu, tak doufám, že se mi povede. Napsala jste na mazadla, kdo má nějaký tip, tak sem s ním. možná, že jste ten tip už dostala, ale dělám podobný zákusek s kondenz. mlékem, a předem si ho vždy 2 hodˇky povařím, když vychladne, tak teprve šlehám s máslem, a vznikne vynikající karamel. Když si najdu více času, napíšu taky 2 super zákusečky. Mějte se ,a doufám, že se mi váš medovník taky povede. Lenka
Joelle
(upraveno)
6. 8. 2007, 14:03
Objevila jsem tady tenhle recept a musím říct, že mám úplně stejný a můžu opravdu jen vřele doporučit, bez složitého mísení a vyvalování, akorát to kondenzované mléko vařím 2hod v plechovce a pak teprve po vychladnutí zašlehám máslo, je z toho krásně karamelový krém a úplně mňam! Takže opominu-li 2hoďky na krém, což si můžeme udělat klíďo i den předem, pak celá příprava placek i s umytím nádobí trvá max. hodinu. A výsledek je naprosto parádní a doma se můžou utlouct
duduk
(upraveno)
9. 7. 2007, 12:50
Ivetko, také jsem vyzkoušela a sklidila jsem veeeeeeeeeeeeeelikááááááááááááánskou pochvalu . Takže děkuji za bezva receptík a od nás všech posílám .
clox
(upraveno)
6. 7. 2007, 13:44
Zravim Ivetko, právě jem dopekla http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=501231 je naprosto úúúúúúžasný a výborný a velice jednoduchý, protože já moc nepeču ale medovník přímo zbožňuji a tento se mi moc povedl, pekla celá rodina já, manžel, a dokonce i ale ten jen slintal Děkujeme
boule
(upraveno)
5. 7. 2007, 17:05
Zdravím,i já vyzkoušela váš recept a dnes dělám už sedmý. Je prostě úúúúúúúžasný Jana
Romca1R
(upraveno)
7. 6. 2007, 10:25
Dobrý den Ivet, i já dělala dnes už po třetí váš úúúúúúžasný medovník , malý má zítra 2. narozeniny, tak aby k jeho dortíku bylo ještě něco co dostane každého . Je to jednoduché a hlavně rychle hotové. Mockrát děkujeme.
Jitule64
(upraveno)
18. 3. 2007, 16:24
Ahoj Ivetko. Váš Medovník jsem už dělala dvakrát a vždy měl velký úspěch a já byla za ! Mám horkovzdušnou troubu, takže pláty mám hotové za chvilku a tudíš i celý medovník. Chci vám moc poděkovat za prííííííma tip!!! Mrkněte mi do albíčka, je tam ta dobrůtka vyfocená! Mňam!
annax
(upraveno)
4. 3. 2007, 15:46
Všem moc děkuji za hodnocení a jsem moc ráda, že chutná Iveta
Zdenikv
(upraveno)
9. 3. 2007, 20:55
Dobrý den, včera jsem upekla medovník, ale nějak se nezadařilo . Ne, že by nebyl dobrý, ale nevypadá . Krém ze salka jsem měla řídký (dodržela jsem poměr a přidala jen trochu hodně hustého pudinku). Placky se nasákly a rozjely, takže medovník z jedné strany vypadal normálně, ale z druhé strany jako poschoďový dort . Do dneška se uležel a je moc dobrý, ale na narozeninovou oslavu na zítřek jsem upekla jiný dort. Příště zkusím krém z karamelového pudinku a salko vypustím, jinak se placky dělaly pěkně, upečeno jsem měla za 3/4 hodiny od vybrání receptu
annax
(upraveno)
4. 3. 2007, 15:45
@Zdenikv
Ale ten krém JE v podstatě řidký správně ! Žádný puding se do něho nepřidává ! Jen máslo a salko. Každá placka ( není tvrdá, takže nijak neklouže, ty placky jsou spíše měkké a dost protiskluzové ) se namaže cca 1-2 mm vrstvou, množství krému vystačí na 6 placek včetně vrchního a krajního pomazání. Iveta