(recept
si oblíbilo 56 návštěvníků)
Cizrna z jednoho hrnce
Potřebné ingredience
Cizrna,zelenina dle chuti,rajský protlak,tuk,mouka hladká,sůl, česnek apod.
Postup přípravy
Cizrnu je potřeba předem namočit jako jiné luštěniny, nejlépe přes noc.Druhý den vaříme cca 2 hod., pokud máte papiňák, tak jen 30-40minut.Vodu slijeme a necháme stranou.V hrnci si uděláme tmavší jíšku, přidáme rajský protlak, zalijeme vodou z cizrny a pak přivedeme k varu.Jak se začne omáčka vařit, přidáme zeleninu, kterou máme rádi (nebo kterou zrovna máme doma )nakrájenou, nebo nastrouhanou nadrobno.Povaříme cca 15 minut.Pak přidáme uvařenou cizrnu, lze též přidat párek, kukuřici či fazole z plechovky apod.Dochutíme solí, vegetou, česnekem, chilli apod.
Dobré, nové, výživné jídlo z jednoho hrnce, které stojí za to zkusit.
Z hlediska nutričních a organoleptických vlastností patří cizrna mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Je nepostradatelnou složkou stravy vegetariánů a doporučuje se zvláště pro děti a těhotné ženy.
Cizrna je bohatým zdrojem vápníku, železa a vitaminu B15 (kyseliny pangamové).
Dobré, nové, výživné jídlo z jednoho hrnce, které stojí za to zkusit.
Z hlediska nutričních a organoleptických vlastností patří cizrna mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Je nepostradatelnou složkou stravy vegetariánů a doporučuje se zvláště pro děti a těhotné ženy.
Cizrna je bohatým zdrojem vápníku, železa a vitaminu B15 (kyseliny pangamové).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
12. 4. 2016, 10:02
krišon
(upraveno)
12. 4. 2016, 7:45
Výborné, asi mám doma divné chlapy, protože cizrnu milují a tento kotlík obzvlášť - v letě používám vlastní rajčata a přidávám i čerstvou papriku a pokud někdo musí mít uzeninu či vajíčko, tak i to ... mně stačí bez uzeniny ...a sypu petrželkou
hrusticka84
(upraveno)
7. 1. 2016, 14:55
Hledala jsem, recept na tuto luštěninu a super
kosticka
(upraveno)
19. 6. 2011, 12:21
výborná doporučuji vyzkoušet
aher
(upraveno)
6. 4. 2011, 19:59
Barborko chutnalo Jen ten můj mužskej říkal, že to nemusí být doma často
bobkovišně
(upraveno)
27. 5. 2011, 21:14
@aher
Tak to chápu, u nás je to podobné. Známe se? V Havířově jsem 8 let žila (do r.2008).
onasi
(upraveno)
28. 10. 2008, 18:27
až se mi podaří manželovi nakukat, že se cizrna vyrábí z masa, určitě tohle jednou poobědváme!