JAHODOVÉ POKUŠENÍ
Potřebné ingredience
NA TĚSTO:5 vajec,18 dkg pískového cukru,18 dkg polohrubé mouky,2 -3 lžíce kakaa,5 dkg másla,1 vanilkový cukr.NA KRÉM:1 máslo,1 tučný tvaroh,20 dkg cukru+velká miska jahod+mléčná čokoláda na postrouhání
Postup přípravy
Suroviny,chybí jen velká miska jahod
Já si nejdřív zvlášt ušlehám bílky,šlehá se to samo a mezitím si vždy odvážím ostatní suroviny.Žloutky vyšleháme s cukrem,přidáme rozpuštěné máslo,vanilkový cukr,kakao,mouku
A opatrně vmícháme sníh.
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 stupních.
Když se nám korpus peče,připravíme si krém.Vyšleháme máslo,tvaroh a cukr.Suroviny musí mít stejnou nejlépe pokojovou teplotu,aby se krém nezdrcnul.
Na vychladlý korpus krém namažeme.
Hustě poklademe jahodami(čím více tím lépe) a posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit do lednice.
Je to opravdu výborné.Tak dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé