(recept
si oblíbilo 136 návštěvníků)
Dezert který se udělá sám
Potřebné ingredience
20 dkg cukru krupice, 15 dkg másla, 8 žloutků, 9 vrchovatých lžic polohr. mouky, 4 vanilkové cukry, 1 l mléka, 8 ušlehaných bílků
Postup přípravy
Utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny. Přidáváme po částech mléko a mouku, nakonec sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem, nalijeme hmotu (je hodně řídká, nelekejte se toho), a dáme do STUDENÉ trouby, troubu nastavíme na 130 - 135 stupňů a pečeme 1,5 hodiny, po celou dobu pečení NEOTVÍRAT TROUBU. Pak troubu vypneme a zákusek necháme v troubě vychladnout. Až je studený, vyndáme z trouby a dáme do lednice. Pokud dodržíte postup, vznikne vám po vychlazení zákusek skládající se ze 3 vrstev.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
GREPIK
(upraveno)
10. 5. 2008, 7:41
Barunko,musím napsat,že buchta celkem ušla,ale je opravdu moc sladká,cukru určitě míň ...............naším dětem moc nejela i když oni jsou mlsní,ale asi jí už víckrát dělat nebudu
Zrušený účet
(upraveno)
10. 5. 2008, 15:43
@GREPIK
Já jsem ji dělala jen z 15 dkg cukru. Máme sice hrozně rádi sladké, ale 50 dkg je opravdu hodně. Měla jsem strach, že se mi to skrz o tolik menší množství cukru nepovede, ale povedl se a myslím, že byl sladký tak akorát, snědl se celý. Já ho teda určitě udělám znovu
Jance a Elishka
(upraveno)
8. 5. 2008, 6:17
Ahoj holky, mohli byste me poradit na jak velkem plechu to pecete?
EVITA 1470
(upraveno)
8. 5. 2008, 0:36
Milá Barborko,moc děkuji za mimořádně povedený a i rychlostí jedinečný recept.Nedělala jsem žádné úpravy a změny v receptu a vznikl naprosto unikátní a originální dezert,k radosti a úžasu celé mé rozmazlené rodiny.Dneska se v naší části Prahy otvírají tři nové stanice METRA,tak je uvítáme Tvou lahůdkou.Prostě Morava - vidím,že Hodonín - se v kvalitě nezapře - jakmile se řekne MORAVSKÉ koláče,MORAVSKÉ svatební koláčky a pod.,hned každý právem čeká mimořádnou laskominu. Ještě jednou dík a moc pozdravů z Prahy! Evita.
novabar
(upraveno)
10. 5. 2008, 20:21
@EVITA 1470
agresse
(upraveno)
4. 5. 2008, 19:50
1,5 hodiny znamena hodinu a pol alebo pol hodiny?
bububububu
(upraveno)
6. 5. 2008, 8:58
@agresse
1 hodinu a 30 minut
cicmoši
(upraveno)
4. 5. 2008, 17:32
děvčata asi ma zožerete, ale podla mna to je hnusné......... fakt pri všetkej úcte som odožala presný postup, ale s tej pudinkovej hmoty a s toho spodku mi fakt bolo zle..... tak snád nevadí, že som napísala svoj názor, ale u nás to letelo do koša.........
Vlastina.K
(upraveno)
7. 5. 2008, 21:55
@cicmoši
Pudinková hmota????Já jsem se tam nikde nedočetla , že se tam dává pudink,asi tomu nerozumím.......
cicmoši
(upraveno)
8. 5. 2008, 15:45
@Vlastina.K
ono s toho vznikne hmota podobná pudinku, vajíčka, mlieko, cukor je vlastne pudinkový základ....... proste som s toho cítila tie vajíčka, až moc a doslovne sa mi........... ale chápem, že to hodne ludom može chutnat........
tmavovláska
(upraveno)
4. 5. 2008, 12:22
Tak dnes ráno byla buchtička k snídani a je to velká ňamka povedla se perfektně a též jsem dala méně cukru (20dkg) a bylo to sladké tak akorát opravdu moc dobrá, krásně vláčná
vseta
(upraveno)
4. 5. 2008, 8:01
Dobrý den, včera večer jsem vyzkoušela tento recept a dnes ráno ho právě snídáme...A musím napsat, že je naprosto SUPER a to jsem tam dala 250g cukru a ono to funguje i s touto dávkou Díky za super recept, doporučuji a jsem ráda, že to jde i s poloviční dávkou cukru aspoň to tení taková bomba Ale stejně ten recept nechápu...jak se tam udělají ty 3 vrstvy, když je to naprosto tekutá hmota
aenja
(upraveno)
2. 5. 2008, 13:58
Tak jsem včera upekla a omylem jsem dala místo 50dkg cukru-50g cukru,ještě jsem si říkala,proč všichni píšou,že je to sladké?A povedl se...přesně 3 vrstvy... a je i tak sladký,ale jen decentně... a je moc dobrý jen u nás to asi nepůjde,jak to z trouby vonělo,všichni už chtěli mlsat a jak jim vysvětlit,že až to vychládne a vychladí?...Tak klidně uberte cukru a směle do toho...opravdu funguje... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1015128
novabar
(upraveno)
1. 5. 2008, 18:21
@aenja
Aničko díky za Váš (ikdyž nechtěný) pokus!!! Určitě to spoustu kuchařinek potěší
Leňula*B
(upraveno)
27. 4. 2008, 15:38
http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=45816 ono to opravdu funguje moc díky super mnamka,
Leňula*B
(upraveno)
26. 4. 2008, 14:45
huš to chladím, a těším se, potom napíšu jak ot dopadlo
Martina 11
(upraveno)
25. 4. 2008, 21:49
recept je opravdu úžasný se smál,že je zvědavý co z toho bude.Opravdu to vypadalo divně,ale je z toho opravdu krásný dezert a moc dobrý Recept jsem si uložila do oblíbených a všem co tomu nevěří ho opravdu doporučuji Nedá se na tom snad ani nic zkazit
novabar
(upraveno)
26. 4. 2008, 6:48
@Martina 11
novabar
(upraveno)
25. 4. 2008, 18:22
Je to hodně sladká bomba, ale myslím že bez toho cukru by to nefungovalo. Pokud máte některá odvahu dát tam cukru míň, tak zkuste a dejte vědět
Zrušený účet
(upraveno)
25. 4. 2008, 18:17
No tak tohle mi taky nedá spát. Viděla jsem na fotce paní Lenky V. a Lidky V. a normálně nechápu, jak se tak můžou krásně udělat tři vrstvy. No nic, jdu do toho, ať se v noci vyspím
Martina 11
(upraveno)
25. 4. 2008, 18:36
@
jo ,nějak,tak.Ta fotka mě nakopla
Martina 11
(upraveno)
25. 4. 2008, 17:48
Jdu to vyzkoušet,protože mi to nedá už pár dní spát .Jsem na to fakt zvědavá
Zrušený účet
(upraveno)
25. 4. 2008, 18:00
taky jsem upekla - když jsem viděla těsto,tak jsem se stejně zhrozila né,že je těsto řídké,je tekuté Postup jsem dodržela a výsledek super Na mě tedy hrozně moc sladké ale dětem chutnalo . A pravda je - že kdo nezkusí,neuvěří Můžete kouknout http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=999501
Vlastina.K
(upraveno)
7. 5. 2008, 21:58
@
Vypadá to opravdu velice pěkně, teď jsem si to opsala a jdu to zkusit,dám méně cukru, tak snad se to povede.
veveřice 1
(upraveno)
24. 4. 2008, 19:43
Barůůůůůůůůůůůůů tak hotovo a už se chladí je to pecka, fakt, kdo neudělá neuvěří, že by to mohlo fungovat, to spodní těsto je velice tuhé a gumové, prostředek je jakoby pudinkový a vršek je jako hodně opečený cukr http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=997260 doufám, že to jde vidět mě se teda málo co povede, ale toto je super ale je to teda sladká bomba díky
novabar
(upraveno)
24. 4. 2008, 19:50
@veveřice 1
Lidko, ty jsi tak rychlá.............
veveřice 1
(upraveno)
24. 4. 2008, 19:52
@novabar
a je to ono? vypadá to dobře a je to aj dobré
Marci75
(upraveno)
23. 4. 2008, 12:16
Postup je trochu děsivý Litr mléka na 9 lžic mouky ? Dám si receptík do oblíbených, ale radši si počkám, až upečete a nafotíte
novabar
(upraveno)
23. 4. 2008, 11:49
máte pravdu, kdo neuvidí neuvěří, příště vyfotím a foto dodám
veveřice 1
(upraveno)
23. 4. 2008, 12:03
@novabar
čau Baru tak já to prubnu
veronova
(upraveno)
23. 4. 2008, 11:36
nějak to nechápu
masuha
(upraveno)
23. 4. 2008, 11:29
toto!!!!!!!!!!to bych chtelo fotečku.