(recept
si oblíbilo 356 návštěvníků)
PANGASIUS ze Švédska - vše z jednoho pekáče
Potřebné ingredience
0,5 kg pangasius (nebo jiné vykostěné ryby), 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy
Postup přípravy
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasius posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezi tím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky (jde použít jakákoliv bylinka - např. petržel, bazalka), trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut. Je to opravdu dobrota - škoda, že se nedají nahrát i vůně. Dobrou chuť.
nakrájíme brambory na kolečka
opražíme na másle mrkev s pórkem
na směs přidáme okořeněnou rybu a dáme zapéct do trouby na 15 minut
mezi tím smícháme dohromady 2 kys. smetany, trochu mléka a bylinky a nastrouháme sýr
po 15 minutách v troubě
navršíme směs z kysaných smetan a bylinek a zasypeme nastrouhaným sýrem a šup s tím do trouby
po 40 minutách máme zapečeno
tak dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenule11111
(upraveno)
29. 11. 2016, 11:09
Vypadá to nádherně
nahlásit
Martiline
(upraveno)
27. 11. 2016, 16:42
... Výborné. Všem moc chutnalo.
nahlásit
sympatie
(upraveno)
13. 4. 2013, 17:45
Vypadá to lákavě, jen bych nedávla pangase.
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
13. 4. 2013, 17:44
Kto toto neskúsi spraví veľkú chybu
nahlásit
Kunčice
(upraveno)
13. 4. 2013, 15:44
Dnes jsem dělala k obědu a celé rodině mooooc chutnalo včetně švagrové, která ryby nemusí ! Dala jsem vykoštěnou aljašskou tresku. Fakt mňamkózní ! Martino to je pro Vás za skvělý recept
nahlásit
Ivušehanková
(upraveno)
19. 1. 2013, 21:08
NEBESKÁ BAŠTA
nahlásit
Klarick
(upraveno)
15. 1. 2012, 12:47
Naprosto fantastické, můj nejoblíbenější způsob přípravy ryby. Recept už jsem rozdala dalším lidem a všem moc chutná. Děkuji .
nahlásit
PPecinka
(upraveno)
17. 11. 2011, 11:56
právě sněděno, kombinace jogurtu a zakysané smetany, místo pangasiuse jsem dala file z mořské štiky a ještě na file druhou vrstvu brambor, aby toho bylo víc..
nahlásit
lidare
(upraveno)
8. 9. 2011, 15:16
Moc dobře to vypadá,musím vyzkoušet
nahlásit
ivahouba
(upraveno)
8. 9. 2011, 15:12
Strasne dobre, i druhy den se snadno ohreje a na chuti se nic nezmeni, Opravdu vynikajici a jednoduchy zpusob pripravy jidla, na ktere se da pozvat i navsteva. Pangase jsem ani nerozmrazila, jen velke filety napulila, prvni zapeceni o chvili prodlouzila. Uzila jsem1 zakysanku a asi 250g 3% jogurtu, pridala cesnek a hodne pazitky a zasypala smesi Eidamu s Nivou. Jinak jsem ve vsem sledovala recept a pochvaly jsem sklidila Diky za recept
nahlásit
Ajsinka
(upraveno)
5. 9. 2011, 16:11
Moc výborné jídlo ,pangasius už jinak dělat nebudu ,všem nám to moc chutnalo,děkujem za recept
nahlásit
Marci 1
(upraveno)
31. 8. 2011, 20:38
dnes jsem dělala a super pochutnali jsme si děkuju za receptík
nahlásit
kralka1
(upraveno)
29. 3. 2011, 11:04
Také jsme si velice pochutnali a protože jsem hlava dubová a zapomněla jsem joupit zakys.smetanu, zkusila jsem to udělat z velkého půlkilového balení selského jogurtu a vůbec to chuť nijak nepokazilo. Děkuji za recept, budu se k němu rozhodně vracet
nahlásit
JanaHovor
(upraveno)
26. 3. 2011, 12:45
Vynikající receptík dlouho jsem si tak nepochutnala na rybě Děkuju
nahlásit
nerko
(upraveno)
22. 1. 2011, 11:13
Máme v troubě a už se moc těšíme-nááááádherně to voníííí. Děkuji za recept Mirka
nahlásit
Denunka
(upraveno)
15. 12. 2010, 12:48
tak tohle je ooobr mnamka i manzel,ktery se na to tvaril..ryba?a mrkev? mi do jedeni pekace,rekl...tohle muzes delat castejc ...akorat jsem nemela dve zak,smetany tak jsem dala jogurt a zak,smetanu,trochu cesneku a jak mu to smakovalo ...dekuji,davam do oblibenych a posilam recept dale
nahlásit
Markousekkk
(upraveno)
4. 5. 2010, 18:40
Mňamka, díky Markéta
nahlásit
Kaťulka
(upraveno)
12. 12. 2009, 14:14
Moc děkuji za recept. Dnes jsme měli k , a takovou óóóbr mňamku jsme ještě neměli.
nahlásit
kristi007
(upraveno)
18. 10. 2009, 12:46
Dnes jsme měli k obědu je to opravdu výtečné dala jsem také raději vařené brambory, moc jsme si pochutnali, malá sice ani neochutnala, ale to je u ní běžné - s jídlem pořád bojujeme. Děkujeme za receptík a určitě budu dělat zase Monika a
nahlásit
ercicka
(upraveno)
9. 10. 2009, 12:54
Zapečená rybička byla úžásná skvělý recept moc jsme si všichni pochutnali +
nahlásit