(recept
si oblíbilo 56 návštěvníků)
Větrníky
Potřebné ingredience
Těsto :18 dkg vody ,14 dkg oleje ,18 dkg hladké mouky ,5-6 vajec(pokud jsou velké ,stačí jich 5 ) ,sůl Krém :1 l mléka ,4 vanilk. pudinky , cukr ( podle chuti ) ,3 PL hladké mouky, 30 dkg másla ,rum , Karamel. šlehačka - 0,75 l šlehačky, karamel (podle chuti), Karamel. poleva - 30 dkg moučkového cukru, 3 PL rumu , karamel
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme karamelový základ, nejlépe den předem.
250g krupicového cukru si upálíme za stálého míchání na karamel a pak do něj nalijeme 250ml ohřáté šlehačky, rozvaříme a necháme do druhého dne vychladit.
Vznikne taková hodně hustá hmota.
Asi tak 1/2 zamícháme do šlehačky a 1/2 použijeme do polevy.
Olej ,vodu a sůl svaříme a hned vmícháme všechnu mouku a propaříme.Necháme trochu vychladit a pak postupně zamícháváme jedno vejce za druhým .Z těsta stříkáme na plech větrníky .
Plech stačí jen vymazat ,jdou krásně odlepit .
Pečeme na 190-200°C,prvních 10 minut troubu NEOTVÍRAT!!
Krém je klasika .
Karamel. šlehačka - 0,75 l šlehačky ušlehat a zamíchat karamel.
Karamel. poleva - 30dkg moučkového cukru, 3 PL rumu, karamel
250g krupicového cukru si upálíme za stálého míchání na karamel a pak do něj nalijeme 250ml ohřáté šlehačky, rozvaříme a necháme do druhého dne vychladit.
Vznikne taková hodně hustá hmota.
Asi tak 1/2 zamícháme do šlehačky a 1/2 použijeme do polevy.
Olej ,vodu a sůl svaříme a hned vmícháme všechnu mouku a propaříme.Necháme trochu vychladit a pak postupně zamícháváme jedno vejce za druhým .Z těsta stříkáme na plech větrníky .
Plech stačí jen vymazat ,jdou krásně odlepit .
Pečeme na 190-200°C,prvních 10 minut troubu NEOTVÍRAT!!
Krém je klasika .
Karamel. šlehačka - 0,75 l šlehačky ušlehat a zamíchat karamel.
Karamel. poleva - 30dkg moučkového cukru, 3 PL rumu, karamel
..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
carlos
(upraveno)
27. 4. 2018, 20:07
Dobry den, asi se zeptám hloupě, ale karamel do krému tedy do šlehačky přijde hned do tekuté a potom šlehat nebo až do hotové uslehane šlehačku? Díky
krišon
(upraveno)
27. 4. 2018, 21:12
@carlos
Přímo v postupu je uvedeno ... šlehačku ušlehat, karamel zamíchat
marsi-28
(upraveno)
28. 4. 2015, 14:25
Takto jsem větrníky ještě nedělala.Dělám větrník na plech.
Kykča2
(upraveno)
27. 4. 2015, 19:08
holky? pomoct?do kremu pridou 3PL hladke mouky??? a druha otazka je a na polevu je smichat ten mouckovy cukr s rumem a karamelem jo??? dekujiii za odpoved
Handulka0
(upraveno)
27. 4. 2015, 19:37
@Kykča2
přesně, mouku zamíchat do mléka a uvařit s pudinkovým práškem, musí to být hustý pudink a polevu přesně jak píšete, ten karamel je hustý, dá se opatrně ohřát v MT, líp se zašlehává do cukru
Handulka0
(upraveno)
27. 4. 2015, 19:37
@Kykča2
přesně, mouku zamíchat do mléka a uvařit s pudinkovým práškem, musí to být hustý pudink a polevu přesně jak píšete, ten karamel je hustý, dá se opatrně ohřát v MT, líp se zašlehává do cukru
casicek
(upraveno)
21. 1. 2015, 10:00
Haničko, naprosto luxusní záležitost. Děkuji za recept, doma se po nich jen zaprášilo!!!! Pavla
Handulka0
(upraveno)
21. 1. 2015, 15:36
@casicek
Moc děkuju za hezká slova dneska se na ně chystám
ji.ci
(upraveno)
16. 1. 2015, 22:35
Vypadají luxusně ,kolik je asi tak kusů?
Handulka0
(upraveno)
17. 1. 2015, 13:07
@ji.ci
Díky asi tak kolem 35 záleží na velikosti, nebyly tak velké jako klasický větrník
ji.ci
(upraveno)
17. 1. 2015, 13:42
@Handulka0
P.A.V.L.A
(upraveno)
21. 12. 2014, 10:10
Díky za recept. Větrníky miluji.
tulipanka
(upraveno)
21. 12. 2014, 10:02
laskonka333
(upraveno)
21. 12. 2014, 9:11