(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Pekáč kynutých buchet:-)
Potřebné ingredience
625g mouka polohrubá, 85g cukr, sůl, 85g másla do těsta, 2 vejce, 25g droždí, 300g mléko. Olej na vymaštění a cukr na pasypání.
Postup přípravy
Z části vlažného mléka, cukru, mouky a droždí uděláme kvásek, který necháme vykynout. Zvlašť do mísy na hnětení dáme prosátou mouku, vejce, sůl, cukr, rozpuštěné máslo, kvásek,vlažné mléko a zaděláme těsto, které necháme vykynou. Těsto si opatrně vyndám na vál a odkrajuji po částech viz. foto. Plním tvarohem, mákem, marmeládou. Připravený bochánek omažu celý v oleji, který si najeju trošku vic do pekáče a skládám vedle sebe. Nechám je v pekáči ještě trochu nakynout a pak peču do zlatova.
Nakrájené těsto pak vymačkám v placičku a plním.
Naplněný bochánek.
Omaštěné bochánky.
Z receptu mám takové množství buchet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vanusak
(upraveno)
17. 11. 2014, 16:15
Tak těsto už kyne, jsem zvědavá, jak se buchty povedou. Doteď jsem dělala jen z hladké, ale ta teď nějak došla a zbyla jen polohrubá. Tak dám vědět.
Vanusak
(upraveno)
17. 11. 2014, 16:16
@Vanusak
Takže paráda, děkuji za recept, z polohrubé jsou snad lepší než z hladké! http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4655651diskuse
krišon
(upraveno)
17. 11. 2014, 18:10
@Vanusak
Dělám jen z polohrubé, vánočku, koláče ....na buchty se srdce směje, jak je máte pěkné ....já je mastím sádlem, aby se dobře oddělovaly ...
Vanusak
(upraveno)
18. 11. 2014, 10:11
@krišon
Mastila jsem máslem a docela dost a příště opravdu zkusím to sádlo. I když na chuť to teda fakt vliv nemělo... Jsou pryč a můžu péct znovu.
uvina
(upraveno)
21. 11. 2014, 5:03
@Vanusak
Tak to jsem moc ráda, že se povedly a chutnají vám. Děkuju za zprávičky.
uvina
(upraveno)
21. 11. 2014, 5:02
@Vanusak
Tak to jsem moc ráda, že se povedly a chutnají vám. Děkuju za zprávičky.
lidare
(upraveno)
24. 9. 2014, 22:26