Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Švestkové povidlí - bez míchání!!!

0.0
Švestkové povidlí - bez míchání!!!

Potřebné ingredience

3kg vyloupaných švestek 500g cukru 2dl octa

Postup přípravy

Na vyloupané švestky nasypete cukr, nalijete ocet a necháte do druhého dne odležet. Pak dáte nezakryté vařit na 4h a NEMÍCHAT!!! Nebojte se toho!!! Nechte prostě vařit a čekejte. Pak přidejte 0,5 KL vanilky (dávám van. cukr), 0,5 KL skořice a vezmete ponorný mixér a rozmixujete. Pokud by se vám zdála hustá, přidejte převařenou vodu. Dáte do čistých sklenic a zavřete, otočíte dnem vzhůru a necháte vychladnout. (Na fotce je množství ze 2 kg.-dělala jsem z rozmražených)
Jsou to povidla jak se patří a prakticky bez práce. Zkoušela jsem i jiná, ale ta byla spíš podobná marmeládě, ale tako prostě nemají chybu !!! Tak jen do toho a dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dofik 13. 9. 2020, 16:46
Včera jsem dodělala druhou várku a skvělé (Y). Ttak, jak jsem u nás v okolí na povidlí zvyklá. (Y) Děkuji za recept.
makytka5 1. 9. 2014, 18:06
opravdu se nepřipálí?
danca60 17. 9. 2014, 17:17
@makytka5 Opravdu ne. Nesmíte míchat. Jen to pomalu vařte v odkrytém hrnci a budou super (Y)
Nikita03 1. 9. 2014, 17:29
Dobrý den (flower) děkuji za recept (F) Právě jsem dovařila a povidla jsou výborná (Y) Vařila jsem na indukci v nerez hrnci a žádné připálení |:o)
danca60 17. 9. 2014, 17:16
@Nikita03 Děkuji a jsem ráda, že se povedla... přeji už jen a jen dobrou chuť :-$
plamenek 26. 6. 2014, 20:07
Vloni jsem zkusila dělat v papiňáku, už nikdy, přestože je kvalitní silnostěnný, připálilo se mi to. Takže zbytek švestek jsem rozvařovala v hrnci.
emcula 24. 6. 2014, 18:02
Můžu se zeptat proč dáváte cukr a ocet ? Já dám jenom vařit trnky a je jedno jestli do mikrovlnky nebo na kolečko. Až zhostnou tak dám do sklenic a jsou sladoučké. Letos jsem tak zkusila třešně a jsou úplně skvělé sladoučké.
danca60 26. 6. 2014, 17:55
@emcula Mám to takto v receptu od babičky - cukr a ocet jsou jako konzervant (myslím) a také kvůli chuti (F)
sympatie 24. 6. 2014, 12:19
Taky s nima nemíchám, jendou jsem je připálila tak, že hrnec šel do popelnice, ale pak jsem přišla na to proč. Švestky druhý den po naložení přesypu do jiné nádoby, a to proto, že cukr se většinou usadí na dne a když vaříte v jedné nádobě, neštěstí je na světě, a při přelití se cukr promíchá a dostane se navrch. Pak pomaličku přivedu k varu, a celou dobu vařím na minimum, a výsledek je super, nepřipálí se, ale je to časové náročné. Pak stačí jen rozšmelcovat vařečkou -šlupky jsou krásně rozvařené a horké plním do sklenic,zavíčkuji,obrátím dnem vzhrůru-a je hotovo.
unoky 23. 6. 2014, 19:58
Já dělám už několik let a nikdy se nic nepřipálilo,jsou výborný,jen nedávám vanilku, a skořici (F) (F) (F)
danca60 26. 6. 2014, 17:53
@unoky To samozřejmě záleží na chuti. Mám to takto psané od babičky a moc nám chutná :-$
krišon 23. 6. 2014, 19:52
Já je pomelu a dávám do trouby ....nepřidávám ale ani vanilku, ani skořici, ale deci rumu na závěr ... tyčový mixer už nepotřebuju ...
Chichi1 23. 6. 2014, 18:03
vzhledem k tomu, že jsem viděla, co to udělalo s hrncem, když se nemíchalo 20 minut, tak do toho určitě nejdu ,-)
Zrušený účet 23. 6. 2014, 20:07
@Chichi1 (H)nesmíte s nima míchnout (H)jak jednou zamícháte ,připálí se (H)
danca60 23. 6. 2014, 18:14
@Chichi1 O hrnec se nebojte :-$ švestky přes noc pustí šťávu a pak se jen odpařuje ta voda a ty 4h jsou fakt akorát. Ještě trocha vody tam zůstane, aby to mělo tu správnou konzistenci (Y)
laskonka333 23. 6. 2014, 15:35
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie