(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Švestkové povidlí - bez míchání!!!
Potřebné ingredience
3kg vyloupaných švestek 500g cukru 2dl octa
Postup přípravy
Na vyloupané švestky nasypete cukr, nalijete ocet a necháte do druhého dne odležet. Pak dáte nezakryté vařit na 4h a NEMÍCHAT!!! Nebojte se toho!!! Nechte prostě vařit a čekejte. Pak přidejte 0,5 KL vanilky (dávám van. cukr), 0,5 KL skořice a vezmete ponorný mixér a rozmixujete. Pokud by se vám zdála hustá, přidejte převařenou vodu. Dáte do čistých sklenic a zavřete, otočíte dnem vzhůru a necháte vychladnout. (Na fotce je množství ze 2 kg.-dělala jsem z rozmražených)
Jsou to povidla jak se patří a prakticky bez práce. Zkoušela jsem i jiná, ale ta byla spíš podobná marmeládě, ale tako prostě nemají chybu !!! Tak jen do toho a dobrou chuť :-)
Jsou to povidla jak se patří a prakticky bez práce. Zkoušela jsem i jiná, ale ta byla spíš podobná marmeládě, ale tako prostě nemají chybu !!! Tak jen do toho a dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dofik
(upraveno)
13. 9. 2020, 16:46
Včera jsem dodělala druhou várku a skvělé . Ttak, jak jsem u nás v okolí na povidlí zvyklá. Děkuji za recept.
makytka5
(upraveno)
1. 9. 2014, 18:06
opravdu se nepřipálí?
danca60
(upraveno)
17. 9. 2014, 17:17
@makytka5
Opravdu ne. Nesmíte míchat. Jen to pomalu vařte v odkrytém hrnci a budou super
Nikita03
(upraveno)
1. 9. 2014, 17:29
Dobrý den děkuji za recept Právě jsem dovařila a povidla jsou výborná Vařila jsem na indukci v nerez hrnci a žádné připálení
danca60
(upraveno)
17. 9. 2014, 17:16
@Nikita03
Děkuji a jsem ráda, že se povedla... přeji už jen a jen dobrou chuť
plamenek
(upraveno)
26. 6. 2014, 20:07
Vloni jsem zkusila dělat v papiňáku, už nikdy, přestože je kvalitní silnostěnný, připálilo se mi to. Takže zbytek švestek jsem rozvařovala v hrnci.
emcula
(upraveno)
24. 6. 2014, 18:02
Můžu se zeptat proč dáváte cukr a ocet ? Já dám jenom vařit trnky a je jedno jestli do mikrovlnky nebo na kolečko. Až zhostnou tak dám do sklenic a jsou sladoučké. Letos jsem tak zkusila třešně a jsou úplně skvělé sladoučké.
danca60
(upraveno)
26. 6. 2014, 17:55
@emcula
Mám to takto v receptu od babičky - cukr a ocet jsou jako konzervant (myslím) a také kvůli chuti
sympatie
(upraveno)
24. 6. 2014, 12:19
Taky s nima nemíchám, jendou jsem je připálila tak, že hrnec šel do popelnice, ale pak jsem přišla na to proč. Švestky druhý den po naložení přesypu do jiné nádoby, a to proto, že cukr se většinou usadí na dne a když vaříte v jedné nádobě, neštěstí je na světě, a při přelití se cukr promíchá a dostane se navrch. Pak pomaličku přivedu k varu, a celou dobu vařím na minimum, a výsledek je super, nepřipálí se, ale je to časové náročné. Pak stačí jen rozšmelcovat vařečkou -šlupky jsou krásně rozvařené a horké plním do sklenic,zavíčkuji,obrátím dnem vzhrůru-a je hotovo.
unoky
(upraveno)
23. 6. 2014, 19:58
Já dělám už několik let a nikdy se nic nepřipálilo,jsou výborný,jen nedávám vanilku, a skořici
danca60
(upraveno)
26. 6. 2014, 17:53
@unoky
To samozřejmě záleží na chuti. Mám to takto psané od babičky a moc nám chutná
krišon
(upraveno)
23. 6. 2014, 19:52
Já je pomelu a dávám do trouby ....nepřidávám ale ani vanilku, ani skořici, ale deci rumu na závěr ... tyčový mixer už nepotřebuju ...
Chichi1
(upraveno)
23. 6. 2014, 18:03
vzhledem k tomu, že jsem viděla, co to udělalo s hrncem, když se nemíchalo 20 minut, tak do toho určitě nejdu
Zrušený účet
(upraveno)
23. 6. 2014, 20:07
@Chichi1
nesmíte s nima míchnout jak jednou zamícháte ,připálí se
danca60
(upraveno)
23. 6. 2014, 18:14
@Chichi1
O hrnec se nebojte švestky přes noc pustí šťávu a pak se jen odpařuje ta voda a ty 4h jsou fakt akorát. Ještě trocha vody tam zůstane, aby to mělo tu správnou konzistenci
laskonka333
(upraveno)
23. 6. 2014, 15:35