(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
♥ Jahodová domácí zmrzlina ♥
Potřebné ingredience
50 - 70 dkg jahod, asi 125ml smetany na šlehání 33% - tekuté, přidala jsem asi 100ml mléka, nemusí být, 1/2 konzervy salka( je na vás, kolik množství, podle chuti, cukr už nepřidávám ), šťávu z 1/2 středního citronu.
Postup přípravy
Jahody jsem jen pomačkala šťouchadlem na brambory, nechala jsem větší kousky, smíchala se smetanou, mlékem, salkem.
Dala mrazit a každou hodinu jsem míchala. Zhruba 10h. Nejlepší je, když zmrzlinu uděláte ráno a mícháte zhruba do večera.
Můžete přidat tvaroh, nedávat salko, dát jogurt...fantazii se meze nekladou. Doplňuji...místo jahod jsem zkusila maliny, prostě malinová je úžasná, osvěžující, pikatní!!!!
Přeji dobrou chuť
Dala mrazit a každou hodinu jsem míchala. Zhruba 10h. Nejlepší je, když zmrzlinu uděláte ráno a mícháte zhruba do večera.
Můžete přidat tvaroh, nedávat salko, dát jogurt...fantazii se meze nekladou. Doplňuji...místo jahod jsem zkusila maliny, prostě malinová je úžasná, osvěžující, pikatní!!!!
Přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé