(recept
si oblíbilo 62 návštěvníků)
Vrstvený kynutý koláč - povidlový
Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 100 g Hery, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, ½ lžičky soli, 30 g droždí. Náplň: asi 250 g povidel, 2 hrsti ořechů. Nahoru drobenka.
Postup přípravy
Kynuté těsto zaděláme v pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejně velkých bochánků, které necháme chvíli na vále kynout.
Dortovou formu průměr 28 cm vyložíme pečícím papírem.
Každý bochánek rozválíme na plát, pláty pak skládáme do formy a vždy je potřeme povidly a posypeme sekanými ořechy, poslední plát potřeme bílkem a posypeme drobenkou. Těsto necháme pod utěrkou ještě nějakou dobu kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut.
Koláč vyndáme z formy a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejně velkých bochánků, které necháme chvíli na vále kynout.
Dortovou formu průměr 28 cm vyložíme pečícím papírem.
Každý bochánek rozválíme na plát, pláty pak skládáme do formy a vždy je potřeme povidly a posypeme sekanými ořechy, poslední plát potřeme bílkem a posypeme drobenkou. Těsto necháme pod utěrkou ještě nějakou dobu kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut.
Koláč vyndáme z formy a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
broni77
(upraveno)
17. 4. 2019, 20:42
Chtěla bych zkusit s jinou náplní, může být i tvaroh nebo mák?
spero
(upraveno)
17. 4. 2019, 20:59
@broni77
Proč ne? Klidně to udělejte s náplní, která vám nejvíc chutná.
bedla7
(upraveno)
9. 4. 2019, 12:08
ten je asi udělám místo buchet jen zkusím dát na menší plech.
spero
(upraveno)
14. 4. 2019, 17:26
@bedla7
Brůs
(upraveno)
25. 4. 2017, 7:42
To vypada dobre. Zkusim.
Vojtula
(upraveno)
24. 4. 2017, 16:28
ZuzaK.
(upraveno)
23. 4. 2017, 21:02
Ivanko, díky za recept, jeden z nejlepších koláčů jaké jsem kdy pekla a jedla
spero
(upraveno)
24. 4. 2017, 20:43
@ZuzaK.
Zuzanko, tak to jsem moc ráda. Děkuji Vám za zprávu.
zuzan
(upraveno)
10. 4. 2016, 17:52
Tak jsem dnes upekla přesně podle receptu, jenom místo dvou žloutků jsem dala jedno celé vejce . Těsto krásně vykynulo, jak v míse, tak bochánky na vále. Povidla jsem zředila rumíčkem , ať se pěkně roztírají. Koláč je výborný, těsto měkkoučké, mňam!!! Děkuji za skvělý receptík, hned si ho píši do svého sešitu... Zuzana
spero
(upraveno)
10. 4. 2016, 21:22
@zuzan
Zuzanko, já zase moc děkuji za milý komentář. Ivana
laskonka333
(upraveno)
13. 12. 2015, 5:36
enestejša
(upraveno)
12. 12. 2015, 21:29
U nás je to vánoční buchta ořechová. Je opravdu výborná. Mám jen trošku odlišný poměr surovin a pečeme ho na plechu.
(Petruše)
(upraveno)
1. 7. 2014, 20:11
sympatie
(upraveno)
20. 6. 2014, 13:47
Já do kynutého těsta přidávám sádlo, to je pak těsto vláčné
PetraRol
(upraveno)
5. 6. 2014, 23:01
ten zkusím, vypadá báječně.
lase
(upraveno)
3. 6. 2014, 16:10
Ukládám si na vyzkoušení, vypadá suprově
marcelau
(upraveno)
3. 6. 2014, 7:17
tak ten vypadá nááádherně
mišus
(upraveno)
3. 6. 2014, 6:59
Vypadá nádherně! Dcera povidla miluje. O víkendu vyzkouším. Ale určitě dám místo Hery olej. Už jinak kynuté těsto nedělám. Vydrží déle vláčné.
kiwiu
(upraveno)
3. 6. 2014, 9:07
@mišus
A v jakém poměru prosím dáváte? Olej vs. Hera? Já bych to asi neodhadla....díky
mišus
(upraveno)
3. 6. 2014, 11:22
@kiwiu
Kolik Hery, tolik oleje!