Bublanina, roláda a nebo piškot s krémem, jahodami a se želatinou
Potřebné ingredience
vše je stejné těsto, jen na roládu hned po vytažení z trouby smotáme (pečeme na pečícím papíru a smotáme i s ním).....piškot: 6 vajec, 6 vrchovatých lžic krystalu, 6 lžic mouky (3 lžíce polohrubé a 3 lžíce hladké), citrónová kůra, vanilkový cukr, 1/2 kypřícího prášku do pečiva........................................krém: může být různý,...já mám jeden v receptech, kde jsou v něm vejce šlehaná nad parou.................jahody (kupuji 2 kelímky, takže celkem asi půl kila), mohou být i broskve, ananas, mandarinky.....želatina 3 kusy (možná by stačily i 2) a pokud koupíte jinou želatinu, tak budou stačit i 2 kusy, záleží na kolik je to vody, ...já potřebuji na plech asi 600 ml
Postup přípravy
A je hotovo :-).
tento recept používám i na roládu, jen dám větší plech
tuto želatinu používám, jeden sáček je na 250 ml, ale já dávám jen 200 ml vody a nebo pokud mám kompotovou šťávu, tak to dám dle návodu těch 250 ml na jeden sáček
dělá se ještě Dort - želé červené, kde patří taky 250 ml vody.......pak se ještě vyrábí Cukrárenské želé - žluté , Extra silné, kde dáte 500ml na jeden sáček
jeden sáček vyjde asi na 9,-
foto želatin, které taky občas používám,
ta žlutá je na 500ml vody, červená a modrá na 250ml
ale modrá ej nejlepší, nejlépe tuhne
upečený korpus
celý plech, neměla jsem 3 čiré želatiny, tak je tam daná jedna žlutá a jedna čirá
s čirou želatinou
jiný koláč, stejné těsto (obr. 1) před upečením
jiný koláč, stejné těsto (obr.2)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé