(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
ŠVESTKOVÁ NUTELA!!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
1,3 kg až 1,5 kg zralých švestek,
500 g pískového cukru,
100 g kakaa,
1 vanilinový cukr,
rum dle chuti(rumové aroma)
Postup přípravy
Příprava:
Švestky vypeckujeme, rychle přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut doměkka. Po vychladnutí je rozmixujeme, přidáme cukr, kakao, vanilinový cukr nebo i rum(rumové aroma) a necháme 24 hodin rozležet.
Potom švestkovou nutelu plníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při
80 stupních
Švestky vypeckujeme, rychle přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut doměkka. Po vychladnutí je rozmixujeme, přidáme cukr, kakao, vanilinový cukr nebo i rum(rumové aroma) a necháme 24 hodin rozležet.
Potom švestkovou nutelu plníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při
80 stupních
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
15. 9. 2015, 14:44
okurka555
(upraveno)
14. 9. 2015, 21:59
Překvapilo. Příjemně. Chutí jako čokoládová poleva, manžel nemá rád hořkou čokoládu a u tohohle s nadšením olizoval vařečku. Zkoušel jí do jogurtu - prý bomba. Už vařím další dvě dávky.
nikaela
(upraveno)
17. 9. 2009, 20:34
Je výborná vnoučatka se jen olízují
Vyhnanice
(upraveno)
17. 9. 2009, 17:38
Děvčata,tak jsem tu švestkovou nutelu taky zkusila a dala jsem ještě půl sáčku čokoládového pudinku a opavdu to nemá chybu je to zkrátka dobrota Zdenka
Lukrato
(upraveno)
11. 10. 2006, 9:10
No, vypadá to moc dobře. A to se pak jí nahusto nebo se to dává jako povidla do buchet? Díky, Lucka.
zlatá rybka
(upraveno)
11. 10. 2006, 10:05
@Lukrato
do buchet na chleba ,vánočku na nudle jak kdo má rád
krei
(upraveno)
10. 10. 2006, 22:28
Je vynikající, moc mi chutná. Jen jsem se bála, že švestky nepustí šťávu, dala jsem k nim trochu vody a teď to mám řidké. Příště asi zkusím ke švestkám přidat místo vody trochu cukru už před vařením, aby snadněji pustily šťávu... Nebo je na to jiný fígl? Díky za radu Radka
zlatá rybka
(upraveno)
11. 10. 2006, 10:06
@krei
švestky pustí šťávu a tím cukrem předem taky nic nezkazíte.