Maxi trdelníky "z konzervy" :-)))
Potřebné ingredience
Recept převzatý odtud z mmb a je výborný! Zadělávala jsem ho v DP. Těsto: 200ml mléka, 100ml vody, 3 lžíce oleje, 1 celé vejce, 500 g hladké mouky, kostka droždí, 1 polévková lžíce cukru, špetka soli. Na posyp: žloutek na potření před upečením, rozpuštěné máslo na potření po upečení, sekané oříšky, krystalový nebo vanilkový (skořicový) cukr - jak kdo má rád Nemám trubičky na kremrole a děti nechtěly čekat až je koupím, takže jsem zapátrala po něčem kulatém, co by se v troubě nevzňalo :-) a napadly mne prázdné konzervy od ananasu. Pokud máte doma žravá dítka, tak je to velikost ideální :-) Pro parádu na talíři doporučuji ale spíše užší konzervu! Ale jinak za pár korun obrovský úspěch :-)))
Postup přípravy
Po pročtení různých nářků na špatné sundavání trdel z ruliček na kremlole, jsem plechovky raději obalila pečícím papírem a po upečení nejdříve vybalila zahrnutý papír, pak vytáhla bez problému plechovku (sklouzla po papíru bez problémů) a až poté sloupla papír z vnitřku trdla.
Není to žádný fenomenální nápad, určitě to plno lidí dělá také tak, ale třeba se to někomu bude hodit :-)
obalení konzervy
z druhé strany u dna
namotání
vyválení a slisování... :-)
na plechu před pečením
vysunutí konzervy po upečení
U nás je konzerva ideální velikost - nestačila jsem je ani přesunout na stůl :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé