Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Špenátová roláda s ricottou

0.0
Špenátová roláda s ricottou

Potřebné ingredience

250 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, 4 vejce, 70 g polohrubé mouky, sůl, mletý černý pepř, 200 g ricotty, 80 g sušených rajčat, 2 snítky tymiánu (já jsem nahradila bazalkou), oproti původnímu receptu jsem přidala nadrobno nakrájené černé olivy, 1 lžíci oleje

Postup přípravy

1. Listy špenátu propláchněte a otrhejte z nich tvrdé stonky. Očištěné listy dejte do síta a spařte horkou vodou. Vyždímejte z nich vodu a pak je nadrobno nasekejte. Špenát nechte vychladnout.
2. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do čisté mísy, přidejte k nim špetku soli a vyšlehejte tuhý snít. Česnek oloupejte, prolisujte a ochuťte jím špenát.
3. Nasekaný vychladlý špenát přendejte do větší mísy. Střídavě do něj vmíchávejte žloutky a část mouky. Nakonec do špenátové hmoty lehce zapracujte sníz z bílků. Dochuťte solí a pepřem.
4. Plech vyložte pečicím papírem. Přendejte na něj připravené těsto a rovnoměrně jej rozetřete po celé ploše. Vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečte asi 20 minut.
5. Upečený korpus sundejte z plechu a nechejte vychladnout. Ricottu smíchejte s nadrobno pokrájenými rajčaty a tymiánem (nebo bazalkou a olivami). Náplň dochuťte solí a pepřem. Přidala jsem i trošku oregana.
6. Na vychladlý korpus rozetřete ochucenou ricottu. Okraje v šířce asi 1 cm nechte volné. Korpus s náplní stočte pomocí pečicího papíru do rolády a dejte vychladit a ztuhnout do ledničky.

Korpus rolády můžete udělat i z mraženého špenátového protlaku. Jeho barva je pak krásně zelená.
Mražený sekaný špenát nechte rozmrznout na sítu, aby z něj vykapala voda a pak ho zpracujte stejně jako nasekané špenátové listy.
Na náplň můžete použít měkký tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou nebo rozšlehanou nivou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marky18 27. 3. 2013, 0:09
To zní báječně, díky za tip (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie