Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

Perníkový závin paní Pecháčkové

0.0
Perníkový závin paní  Pecháčkové

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 200g cukru moučky, 1 sáček kypř.prášku do perníku, 1 lžíce kakaa, 2 vejce (jedno do těsta a jedno na potření), 2 lžíce rumu, 2 lžíce tekutého medu, 4 lžíce mléka. Náplň: 300g povidel, 100g oloupaných mandlí (já nedávala)

Postup přípravy

Tento recept není můj, našla jsem ho v Top receptech a vyzkoušela. Je dokonalý !!!
Nedivím se, že paní Pecháčková vyhrála s tímto štrůdlíkem 1. místo ve Štrůdlování u České Lípy.

Vyzkoušejte také.... Tady je recept:

Mouku prosijte s moučkovým cukrem, kypřícím práškem a kakaem na vál. Přidejte jedno vejce, rum, med a mléko a vypracujte vláčné těsto a nechte ho 60 minut odpočinout. Pak těsto rozdělte na 2 části z každé vyválejte plát asi 4mm silný. Potřete každý polovinou povidel (já dávala domácí švestkovou nutelu) a posypejte polovinou mandlí. Srolujte opatrně do závinu, ať náplň nevyteče, okraje přitiskněte a povrch potřete vajíčkem.
Pečte v předehřáté troubě při 180 stupních asi 30 minut.

Vyválená placka o síle cca 4 mm.
S těstem se pracovalo dobře.

Náplň nedávejte až k zadnímu kraji, ať se nevytlačí ven.

Rolujte na šířku cca 6-7 cm - pečením se trošku roztáhne a bude tak akorát ,-)

Zvolte vhodnou náplň. V originál receptu jsou povidla, já mám švestkovou nutelu a určitě může být i marmeláda. Dovedu si představit třeba jahůdkovou nebo meruňkovou......

Dáme na pečící papír, potřeme vajíčkem a šup do vyhřáté trouby....

Nakrájíme jako klasický štrůdlík. Pocukrujeme prosátým cukrem.

Mám vyzkoušeno, že dva dny po upečení chutná pořád stejně a je krásně měkký.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jezecek26 15. 7. 2014, 9:09
..no mě se to těsto strašně lemtá, taky nejde dobře zpracovat....Budu závin péct až odpoledne, tak snad se to povede.... ,-)
sasa123 11. 1. 2013, 16:30
No ja som to dala do pekárne, nešlo to ani vymiesiť, tak som prídávala med, mlieko, med, mlieko, med........až sa to spojilo :) Myslím že niekde bude chyba...Zjedli sme to, ale nikdy viac to robiť nebudem :(
avynka 12. 1. 2013, 22:48
@sasa123 Radko, nevím, kde se stala chyba, že se to nechtělo spojit, ale to těsto, co vidíte na mých fotkách, je taky vymíchané v pekárně. Jak jsem psala, těsto bylo tužší, ale ne zase tak, aby to moje pekárna nezvládla a dál uř se s tím pracovala dobře. Takže neporadím, nám to šlo dobře......a chuť byla opravdu vynikající (Y) (F)
Anyes 10. 1. 2013, 13:19
Jsem se uplně lekla. Moje tchýně je také Pecháčková a dnes nám upekla štrůdlík. Nevím, jak tento, ještě jsem nezkoušela, ale ten od naší Pecháčkové je opravdu luxusní. Jak to tak vidím, musím ji přesvědčit, aby se o recept podělila a pak zhodnotíme, která Pecháčková je lepší ,-) ,-) ,-)
avynka 12. 1. 2013, 22:50
@Anyes Jé, tak já tu perníkovou paní Pecháčkovou osobně neznám a tak preventivně vaší tchýňku pozdravujte ,-) - šikovná pekařka není nikdy k zahození (L)
tede25 9. 1. 2013, 19:13
tak jsem také upekla,ale my z něj nadšení nebyli :-(nebyl špatný,ale zkrátka jsem asi dle tolika kladných komentářů čekala víc... *-)perník s povidlama,no, ale snědl se ,-)
avynka 12. 1. 2013, 22:53
@tede25 Jak se říká: " Co člověk, to jiná chuť"...... (L)
kopretinka32 29. 12. 2012, 9:24
Dobrý den, vyzkoušela jsem tento recept a mohu jen a jen doporučit . Tuk tam opravdu nechybí a těsto je báječné. A musím říct, že když je závin odleželý, tak je ještě lepší (clamp). Moji chlapi si na tom móooc pochutnali (hello)
avynka 30. 12. 2012, 1:58
@kopretinka32 Marti, přesně, jak říkáte....druhý i třetí den je ještě lepší než ten první. TUK TAM NECHYBÍ a opravdu je to mňam, mňam (L) (clamp) (Y)
vokrij 28. 12. 2012, 15:24
Myslim že tam chybi tuk.
avynka 30. 12. 2012, 1:59
@vokrij Ne, tuk tam nepatří. (F)
poupe 22. 12. 2012, 18:11
Určitě vyzkouším, vypadá pěkně.
chucky 1111 22. 12. 2012, 17:56
Sakra mě se také drolí :-( :-o proč?
avynka 30. 12. 2012, 2:02
@chucky 1111 Nedokážu říct, proč se drolí, ale holky, jestli máte domácí pekárnu, hoďte to tam a pekárna vám těsto udělá. To už jsem taky zkoušela. (Y) Těsto je dost tuhé, ale vyválet jde - viz foto.
sasa123 20. 12. 2012, 16:33
Práve ho robím, cesto je suché, drobí sa mi a som nešťastná. Nechýba v recepte niečo ? Vôbec sa mi to nedá spojiť.
avynka 30. 12. 2012, 2:00
@sasa123 Radko, jak to nakonec dopadlo? Já měla těsto takové hodně tuhé, ale vyválet s opatrností šlo celkem v pohodě. (F)
čarodka2 17. 12. 2012, 19:55
díky, vypadá to moc pěkně, uloženo, vyzkouším (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie