(recept
si oblíbilo 273 návštěvníků)
Crossianty....:)
Potřebné ingredience
:)
Postup přípravy
Recept mám od tety,měli restauraci v USA a napekli jich denně stovky! Jsou opravdu vynikající a rozplývají se na jazyku!!
Ráno těsto,večer máslo a na druhý den péct.
Těsto-45dkg hladké mouky,75gr cukru,15gr soli,280ml mléka,2lžičky sušených kvasnic nebo kostku kvasnic.Velmi dobře vymíchat.Těsto nesmí být tuhé,musí být vláčné,aby se dalo dobře rozvalovat.Dám ho do sáčku a do ledničky.
Nachystám si 25dkg másla,musí být změklé(trochu).Těsto rozválím na obdelník,na polovinu dám půlku másla rozkrájeného na plátky,přiklopím druhou polovinou dám zbytek másla a překlopím ještě napůl.
Rozválím a složím a tak to udělám minimálně 3x.Dám přes noc do lednice v sáčku.Ráno rozválím,vykrájím trojuhelníky.Každý kousek vezmu,potáhnu spodní špičku dolů,boční špičky do boků a sroluju.Nechám nakynout v teple.Před pečením potřu rozšlehaným vajíčkem.
Je dobré během kynutí je postříkat vodou z rozprašovače.Péct na 180-190° Doufám,že se vám podaří a že jsem jakž takž srozumitelně popsala postup :)!
Ráno těsto,večer máslo a na druhý den péct.
Těsto-45dkg hladké mouky,75gr cukru,15gr soli,280ml mléka,2lžičky sušených kvasnic nebo kostku kvasnic.Velmi dobře vymíchat.Těsto nesmí být tuhé,musí být vláčné,aby se dalo dobře rozvalovat.Dám ho do sáčku a do ledničky.
Nachystám si 25dkg másla,musí být změklé(trochu).Těsto rozválím na obdelník,na polovinu dám půlku másla rozkrájeného na plátky,přiklopím druhou polovinou dám zbytek másla a překlopím ještě napůl.
Rozválím a složím a tak to udělám minimálně 3x.Dám přes noc do lednice v sáčku.Ráno rozválím,vykrájím trojuhelníky.Každý kousek vezmu,potáhnu spodní špičku dolů,boční špičky do boků a sroluju.Nechám nakynout v teple.Před pečením potřu rozšlehaným vajíčkem.
Je dobré během kynutí je postříkat vodou z rozprašovače.Péct na 180-190° Doufám,že se vám podaří a že jsem jakž takž srozumitelně popsala postup :)!
..
..
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenule11111
(upraveno)
13. 3. 2017, 17:55
Hned bych si dala.. ještě teploučké. Asi upeču na nedělní snídani
malmar
(upraveno)
13. 3. 2017, 13:18
jajulik
(upraveno)
10. 11. 2014, 14:11
JADOL
(upraveno)
10. 11. 2014, 9:07
Prosím jak dlouho pečete ?? První várku jsem na 180° 20min. spálila neodradilo mě to, udělala jsem další a zase jsou spálené, během chvilky, krásně naběhly všechno super byly světlé a za pár minutek černoty
paluš
(upraveno)
26. 11. 2014, 20:53
@JADOL
Jé,Jani čas vám nepovím....prostě to hlídám do zlatova a pak ven s tim....záleží i na troubě.Musíte prostě hlídat a vychytat to
peggybundova
(upraveno)
9. 11. 2014, 19:00
Děkuji Pavli za recept, nemám je tak krásné jako Vy, ale chuťově výborné http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4652483
kristyte
(upraveno)
6. 11. 2014, 19:51
Paluna
(upraveno)
6. 11. 2014, 19:27
paluš
(upraveno)
26. 11. 2014, 20:51
@Paluna
Jsem ráda,že chutnají
Vera N
(upraveno)
6. 11. 2014, 17:52
vikina75
(upraveno)
15. 3. 2014, 8:01
Tak právě dopočeno a první várka snědená. Zkoušela jsem croissanty před několika lety a recept a testo bylo tak strašné, že jsem se k tomuto odhodlávala dlouho, ale dobře jsem udělala. S těstem se perfektně pracuje a i zapracování másla byla hračka. Díky moc za receptík, jsou prostě dokonalé
xmilenax
(upraveno)
4. 11. 2013, 21:29
Děkuju za výborný recept, všem moc chutnalo, pár jsem jich zkusila naplnit nugetou a vynikající. Určitě jsem nedělala naposled.
vajnarka
(upraveno)
27. 3. 2013, 19:01
Moc děkuji za super recept ...jsou výborné....máslo šlo zapracovat velmi dobře...a celkově se s těstem dobře dělalo...a chuťově jsou opravdu výborné ...budu dělat častěji
MiV
(upraveno)
10. 2. 2013, 8:11
Včera jsem zápasila s těstem, šlo mi špatně zadělat máslo, všechno kolem mě bylo mastné , ale vyplatilo se to . Dneska jsem upekla a půlku naplnila nugetou a jsou opravdu LUXUSNÍ . Děkuji za recept, určitě jsem nedělala naposledy .
lidare
(upraveno)
4. 2. 2013, 20:22
taky je miluju,musím zkusit
mazlinka28
(upraveno)
4. 2. 2013, 20:09
Nemám slov ....absolutní pecka
gabb
(upraveno)
4. 2. 2013, 19:13
Určitě vyzkoušim je milujou
oliva1
(upraveno)
17. 1. 2013, 21:01
Vypadají lákavě
BLBE NAPADY
(upraveno)
11. 9. 2013, 23:19
Tak to je nejlepší recept co jsem kdy dělala . Děkuji moc za tento recept .Andrea
paluš
(upraveno)
11. 4. 2013, 14:55
@Andrys
děkujiii
Kornelie
(upraveno)
5. 1. 2013, 15:26
dělala jsem ke snídani na štědrý den a byli uplně super jen bych dala méně soli ale jinak uplně bomba, manžel říkal že jsou lepší než z obchou.Mockrát děkuji
Koblížci
(upraveno)
5. 1. 2013, 7:59
Tak mám těsto v lednici a jsem zvědavá.. máslo jsem měla povolené dost málo..jak se položilo na studené těsto ještě ztuhlo a hodně těžko se to rozvalovalo..dala jsem to jen 3x a šlo to fakt ztuha..tak jsem zvědavá, co to udělá při pečení, když se to máslo moc nerozválelo..
Koblížci
(upraveno)
6. 1. 2013, 13:36
@Koblížci
Tak čerstvé jsou úžasné..plnila jsem část šunkou a sýrem. Druhý den jsou trožku tužší ale po 10ti vteřinách v mikrovlnce jsou zas výborné! Díky za recept
Diggy
(upraveno)
4. 1. 2013, 19:17
Dobrý večer, dnes jsem vyzkoušela Váš recept na crossianty který mě oslovil a chtěla bych moc a moc poděkovat, jsou fakt super. Moc je miluju a vždy mi přišlo, že je to složitá záležitost, až podle Vašeho receptu jsem našla odvahu je zkusit. A výsledek ? Křupavé rohlíčky, které se rozplívají na jazyku. Musím jen souhlasit, jsou vážně MŇAM!!!!
paluš
(upraveno)
14. 1. 2013, 17:14
@Diggy
DĚKUJI,JSEM RÁDA,ŽE SE VÁM VŠEM POVEDLI A CHUTNAJÍ