(recept
si oblíbilo 108 návštěvníků)
Drobenka / žmolenka, která se vždy povede
Potřebné ingredience
150g hrubé mouky 75g másla 75g moučkového cukru
Postup přípravy
Máslo necháme změknout a přidáme cukr a mouku. Vše pořádně zpracujeme, nejlépe v míse a růčo :-) až vznikne sypká drobenka.
Uložíme do ledničky, aby ztuhla (já teda z nedostatku času na chvíli strčím do mrazáku).
Do brobenky se dají přidat i mandlové lupínky.
Vždycky se povede a je výborná.
ještě jsem zapomněla dodat, že to je množství na velký plech...
Uložíme do ledničky, aby ztuhla (já teda z nedostatku času na chvíli strčím do mrazáku).
Do brobenky se dají přidat i mandlové lupínky.
Vždycky se povede a je výborná.
ještě jsem zapomněla dodat, že to je množství na velký plech...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
minak
(upraveno)
6. 9. 2019, 19:49
proč má drobenka ztuhnout? nikdy jsem jí do lednice ani mrazáku nedávala, dávám jí rovnou....je pravda, že jí dělám z krystalového cukru, z moučkového mi přišla divná....
hantonie
(upraveno)
6. 9. 2019, 9:36
tak nevím, co se dá na drobence zkazit??
P.A.V.L.A
(upraveno)
5. 9. 2019, 11:52
Atuna
(upraveno)
4. 9. 2019, 15:40
MisLuk
(upraveno)
15. 4. 2013, 14:54
Nia Chairman
(upraveno)
25. 2. 2013, 8:53
děkuji za recept, já s ní měla vždycky problémy, od teď už nebudu a super množství, akorát na velký plech