(recept
si oblíbilo 240 návštěvníků)
Jablkové listové řezy-výborné!!!
Potřebné ingredience
listové těsto-500g piškoty cca 200g 5-6 větších jablek (nebo větší sklenice zavařených strouhaných) 2 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 1 vanilkový nebo banánový pudinkový prášek 1/2 l mléka skořice moučkový cukr na posypání rozinky 100g strouhaného kokosu (nemusí být) 1 vejce na potření
Postup přípravy
Listové těsto rozdělíme na dva díly, každý rozválíme na tenko na velikost plechu na pečení. Na plech (suchý, není třeba vymazávat) dáme jedno těsto, na něj rozložíme piškoty. Vleze se asi jeden a půl menšího balení (po 120g). Na piškoty navrstvíme oloupaná a nastrouhaná jablka (dají se použít i zavařená, ale čerstvá jsou lepší!) jablka posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, kdo má rád rozinky, vlašské ořechy, kokos. Na to nalijeme horký puding (uvařený klasicky v /2 l mléka se 2 lžícemi cukru) a nahoru položíme druhý plát listového těsta. Puding nelijte až ke krajům, aby šlo vrchní těsto v okrajích pořádně přimáčknout, jinak se při pečení stáhne ke středu. Potřít rozšlehaným vejcem se lžící mléka a upéct při cca 180 stupních ve středu trouby, až je těsto na povrchu růžové, je moučník hotový. Vychlazené nakrájet a poprášit moučkovým cukrem...hotovo. Opravdu výborný, není moc sladký! Naše nej verze je s vlašskými ořechy a banánovým pudinkem, bez rozinek a bez kokosu. Ale dobré jsou všechny. :-) Samozřejmě lepší druhý den...ale u nás nikdy nevydrží. :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
24. 3. 2014, 10:32
ke
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 12. 2013, 17:04
makol
(upraveno)
9. 11. 2012, 23:39
xvendik
(upraveno)
4. 9. 2012, 21:06
Tak tenhle moučník také dělám,jen místo listového těsta dělám linecké a zdá se mi to lepší.Ale je to věc názoru a hlavně chuti.Jinak jsou řezy moc výborné.
Hakai
(upraveno)
4. 9. 2012, 19:50
Díky za skvělý receptík..dnes jsem upekla..nestíhají se odležet .. Jsou výborné.. ..a už se chystám na Vaši rybí pomazánku
ellen.lt
(upraveno)
31. 7. 2012, 19:45
upečeno druhý den byly naprosto skvělé určitě upeču znova,přidala jsem mandlové lupínky
peggybundova
(upraveno)
1. 8. 2012, 15:36
@ellen.lt
Super jsem ráda že chutnalo
Alexxa
(upraveno)
24. 7. 2012, 8:34
vynikající
peggybundova
(upraveno)
1. 8. 2012, 15:36
@Alexxa
andol
(upraveno)
22. 7. 2012, 21:20
hned vyzkouším
peggybundova
(upraveno)
1. 8. 2012, 15:36
@andol
Gogiš
(upraveno)
19. 7. 2012, 15:44
peggybundova
(upraveno)
1. 8. 2012, 15:36
@Gogiš
berulina81
(upraveno)
18. 7. 2012, 21:14
též dělám jen s jiným ovocem a vanilkovým pudinkem.Je to rychlé a ŽRAVÉ Já dávám těsto i mrazené.
peggybundova
(upraveno)
1. 8. 2012, 15:37
@berulina81
To ano
Olynka
(upraveno)
16. 7. 2012, 13:20
Otevřela jsem Váš recept a slintám u toho. Dneska ho prubnu a pak napíšu
Olynka
(upraveno)
18. 7. 2012, 13:04
@Olynka
Řezy jsou opravdu výborné. Musím se krotit, aby do mě nepadnul celý plech Děkuji za bezva recept, určitě neděláme naposledy
peggybundova
(upraveno)
1. 8. 2012, 15:37
@Olynka
Super jsem ráda, že chutnalo
alemach
(upraveno)
14. 7. 2012, 21:19
Listové těsto mražené nebo čerstvé?
peggybundova
(upraveno)
15. 7. 2012, 10:03
@alemach
Tak to je snad jedno ne?
alemach
(upraveno)
3. 8. 2012, 13:08
@peggybundova
Já myslím, že ne, každé je po upečení úplně jiné - mražené upláclé a čersvé nadýchané.
peggybundova
(upraveno)
3. 8. 2012, 19:10
@alemach
Fakt jo já teda dávám většinou mražené...upláclé se mi nikdy nezdálo
chucky 1111
(upraveno)
15. 7. 2012, 10:35
@peggybundova
jdu na něj
lenkora
(upraveno)
14. 7. 2012, 21:07
Vyzkoušeno a vynikající ,dík za super recept,určitě brzy zopakuji,Leka.
peggybundova
(upraveno)
15. 7. 2012, 10:03
@lenkora
Není zač jsem ráda, že chutnalo
Zrušený účet
(upraveno)
9. 7. 2012, 20:54
Chutnalo všem..děkuji
peggybundova
(upraveno)
13. 7. 2012, 17:37
@
Není zač...jsem ráda že chutnalo!
ajkammm
(upraveno)
6. 7. 2012, 8:37
Atek
(upraveno)
5. 7. 2012, 18:47
Vypadají moc jedle,určitě vyzkouším
darinka30
(upraveno)
5. 7. 2012, 16:48
super ..idem ho urobit..
Marci75
(upraveno)
4. 7. 2012, 18:51
Vypadá báječně. Ale není toho pudinku z 1/2 litru mléka málo? Na jak velký plech takto koláč děláte?
peggybundova
(upraveno)
5. 7. 2012, 10:18
@Marci75
Marci dělám na normální velký hluboký plech, myslím že to je rozměr 30x40 cm a vrstva pundinku je taková, jak vidíte na fotce...ale klidně můžete dát i z litru, určitě to bude jenom lepší možná to příště taky zkusím.
vlasťulka
(upraveno)
4. 7. 2012, 16:30
taky to dělám-výbornééééé
peggybundova
(upraveno)
5. 7. 2012, 10:18
@vlasťulka
vondriska
(upraveno)
4. 7. 2012, 16:07
pečeme už léta a ještě se neomrzel, je supéééér
peggybundova
(upraveno)
5. 7. 2012, 10:19
@vondriska
Souhlasím.