PISTÁCIOVÝ s postupem
Potřebné ingredience
Korpus : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm.Na promazání meruňková marmeláda. Náplň : 2 pistáciové pudinky,500 ml mléka,5 lžic cukr krupice,1 pistáciový termix, 2 šlehačky na šlehání 33% (250ml),1 želatinový ztužovač. 1 pistáciová tyčinka Deli.
Postup přípravy
Vychladlý koprus vyndáme z formy prokrojíme promažeme meruňkovou marmeládou,slepíme a vrátíme do formy.
Připravíme pudink :2 pistáciové pudinky rozmícháme s5 lžícemi cukru ve 100 ml mléka,zbytek 400 ml přivedeme k varu a vlejeme mléko s pudinky,mícháme do zhoustnutí.Za stálého míchání necháme vychladnout.Pozor-pudink je hodně hustý(normálně se vaří do 500ml mléka jen 1 pudink)
Do vychladlého pudinku zašleháme pistáciový termix,podle návodu připravený želatinový ztužovač dr.Oetker a 2 do tuha vyšlehané šlehačky.Vše dobře promícháme (prošleháme) a naneseme na připravený korpus do ráfku.Postrouháme Deli tyčinkou a dáme vychladit do lednice-nejlépe přes noc.Dobrou chuť,dortík je lahodný.
upečený korpus prokrojíme promažeme meruňk.marm.slepíme promažeme a vrátíme do formy
suroviny na náplň
z 500ml mléka,cukru a 2 pistáciových pudinků uvaříme hustý pudink,za stálého míchání necháme vychladit-doporučuji míchat el.šlehačem
do vychladlého pudinku zašleháme pistáciový termix,ušleháme šlehačky a připravíme želatinový ztužovač
DO PUDINKU s termixem rychle zašleháme želatinový ztužovač a pomalu 2 ušlehané šlehačky
naneseme na připravený korpus do ráfku a postrouháme DELI tyčinkou pistáciovou-jde to blbě ale jde to
necháme vychladit-nejlépe přes noc
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé