(recept
si oblíbilo 55 návštěvníků)
Salámová černoška k šedesátinám
Potřebné ingredience
Tyčku salámu (inovecký) dlouhou cca 30 cm, větší hlavičku červené cibule, černé olivy, zelené olivy, minisalámky (já kupovala balené kuřecí v Kauflandu a chuťově byly výborné), nakládané cibulky, nakládané kukuřice, uzené korbačíky, 3 Ostravské klobásky, párátka, jedna bílá cibule.
Postup přípravy
Předem velmi děkuji za inspiraci Veronice F. (dudlmys).
Tyčku salámu jsem nekupovala celou, ale bylo toho asi kilo deset. Jedna strana byla tedy seříznutá narovno (na té černoška stojí). Navlékla jsem na provázek kukuřice a přidala uzené korbačíky, pod "sukni" jsem strčila ještě vídeňský párek aby se sukně nadzvedla. Ostravské klobásky jsem mírně seřízla a párátky přidělala k "tělu" jako "ruce". Stejně tak dvě půlky klobásek na "prsa" na konec pak přišlo kolečko zelené olivy plněné paprikovou pastou. Červenou cibuli jsem připevnila zase párátky k "tělu" a napíchala na ni párátka a na ně dala černé olivy. Kolečka bílé cibule pak posloužily jako náušnice a pusu jsem taky udělala z cibule = všechno to visí na párátku, které je zastrčené, tak aby nebylo vidět. Oči jsou také z kolečka olivy plněné paprikovou pastou a nos je konec takové olivy. Kolem krku má černoška minisalámky navlečené na provázku a pod nimi jako "perly" malé nakládáné cibulky, v originálu paní Veroniky je česnek, ale ty cibulky mi přišly lepší, že se to dá sníst tak jak to je. Vypadá to složitě, ale nejtěžší bylo připevňovat olivy, tak aby párátka nebyla vidět.
Tento "dort" měl velký úspěch u obdarovaného i u hostů pozvaných na oslavu.
Tyčku salámu jsem nekupovala celou, ale bylo toho asi kilo deset. Jedna strana byla tedy seříznutá narovno (na té černoška stojí). Navlékla jsem na provázek kukuřice a přidala uzené korbačíky, pod "sukni" jsem strčila ještě vídeňský párek aby se sukně nadzvedla. Ostravské klobásky jsem mírně seřízla a párátky přidělala k "tělu" jako "ruce". Stejně tak dvě půlky klobásek na "prsa" na konec pak přišlo kolečko zelené olivy plněné paprikovou pastou. Červenou cibuli jsem připevnila zase párátky k "tělu" a napíchala na ni párátka a na ně dala černé olivy. Kolečka bílé cibule pak posloužily jako náušnice a pusu jsem taky udělala z cibule = všechno to visí na párátku, které je zastrčené, tak aby nebylo vidět. Oči jsou také z kolečka olivy plněné paprikovou pastou a nos je konec takové olivy. Kolem krku má černoška minisalámky navlečené na provázku a pod nimi jako "perly" malé nakládáné cibulky, v originálu paní Veroniky je česnek, ale ty cibulky mi přišly lepší, že se to dá sníst tak jak to je. Vypadá to složitě, ale nejtěžší bylo připevňovat olivy, tak aby párátka nebyla vidět.
Tento "dort" měl velký úspěch u obdarovaného i u hostů pozvaných na oslavu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mucik5
(upraveno)
20. 11. 2015, 18:13
vyborne
mobydick
(upraveno)
11. 12. 2014, 10:35
....hodne dobra prace a antazie...obdivuju..
laskonka333
(upraveno)
11. 12. 2014, 10:29
Marti W.
(upraveno)
10. 12. 2014, 22:09
Ta je perfektní
bibi4
(upraveno)
10. 12. 2014, 20:27
dudlmys
(upraveno)
29. 3. 2012, 20:19
Je super ,moc se Vám povedla,
romca2
(upraveno)
21. 3. 2012, 12:22
misika75
(upraveno)
20. 3. 2012, 2:21
suprový nápad..
Lucy29
(upraveno)
19. 3. 2012, 22:36
Úúúúžasně úúúžasné !!!!!
len99
(upraveno)
19. 3. 2012, 19:17
paráda
honina
(upraveno)
19. 3. 2012, 18:55