(recept
si oblíbilo 148 návštěvníků)
Hrnkový makovník z nemletého máku-nejrychlejší buchta na světě :-)
Potřebné ingredience
4 vejce 3/4 kostky Hery 1 hrnek cukru (krupicový) 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek mléka 1 hrnek máku 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Hrnek=cca 1/4 l. Vše smíchat, šoupnout na hlubší plech a upéct. :-) Toto je originál recept, ale kdo má rád hodně máku, klidně lze dát 1,5 hrnku máku a stejné množství mouky...já to tak většinou dělám. Vychladlé polít nebo pocákat třeba čokoládou, výboená je i citronová nebo rumová poleva. U nás je tato rychlobuchta s kakaem nebo mlékem oblíbenou víkendovou snídaní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 2. 2019, 17:58
uhelenky
(upraveno)
23. 5. 2015, 21:20
Super
sikina54
(upraveno)
15. 2. 2015, 13:31
Já taky děkuji za dobrý recept a podělím se o svou zkušenost-jelikož nemáme rádi polevy dala jsem před pečením do těsta na plechu mokka lžičkou kopečky tekutějších povidel
Evkam
(upraveno)
11. 2. 2015, 16:04
Díky za recept, těsto nakonec skončilo v muffinových formičkách (-: Mňam.
laskonka333
(upraveno)
11. 2. 2015, 12:10
nasta77
(upraveno)
11. 2. 2015, 6:32
Vynikající
lidare
(upraveno)
16. 9. 2014, 18:57
jů ke kávě dobréééé
EvcaM
(upraveno)
16. 9. 2014, 18:31
Tak už se peče, akorát místo hery jsem dala 3/4 hrnku oleje, tak snad to bude ok!
peggybundova
(upraveno)
16. 9. 2014, 20:48
@EvcaM
Určitě, myslím, že už jsem taky dělala i s olejem
MajkaKi
(upraveno)
22. 3. 2014, 9:56
Už je v troubě, těším se na výsledek
sokolava
(upraveno)
7. 3. 2013, 9:53
makol
(upraveno)
9. 11. 2012, 23:38
Evelyn123
(upraveno)
16. 7. 2012, 16:33
Zdravím Taťáno, je to fakt dobrá buchta, hlavně s citronovou polevou. Já mám na ten mák vychytávku a to, že ho namočím předem na hodinu do mléka a pak vše smíchat s ostatním Taky mě nebaví mák mlet
peggybundova
(upraveno)
17. 7. 2012, 16:51
@Evelyn123
Vyzkouším...
Andrejinka
(upraveno)
16. 7. 2012, 13:49
deges
(upraveno)
2. 7. 2012, 9:15
Vypadá nádherně,jak dlouho a na kolik to pečete?Taky bych ho dnes zkusila ke
peggybundova
(upraveno)
2. 7. 2012, 12:26
@deges
Jooo tak to kdybych věděla asi podle trouby...já dávám na 180-200 a dozlatova...uvidíte
chucky 1111
(upraveno)
2. 7. 2012, 6:52
Tu heru rozpustit?
peggybundova
(upraveno)
2. 7. 2012, 12:25
@chucky 1111
Já ji nerozpouštím...jenom nechám změknout při pokojové teplotě...ale nic se nestane, pokud rozpusíte.
monicka82
(upraveno)
28. 6. 2012, 10:43
MOc děkuji za receptík,opravdu rychlý a výborný
peggybundova
(upraveno)
1. 7. 2012, 21:22
@monicka82
Rádo se stalo!
vevey
(upraveno)
16. 5. 2012, 17:48
výborný Táni....opravdu hodně dobrá jak chuťově tak bleskovka.....dělala jsem z toho mletého jak jsem se tě ptala...a dobrý nemá chybu....ke http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4059318 ňam
peggybundova
(upraveno)
16. 5. 2012, 19:28
@vevey
Nechte si chutnat...a příště zkus třeba s tou citronovou polevou...taky dobrý
vevey
(upraveno)
13. 2. 2019, 12:52
@peggybundova
čoveče tolik let se k tomu vracím.. dnes i jindy už jen citronová poleva
peggybundova
(upraveno)
3. 3. 2019, 19:10
@vevey
No vidíš to...ještě že mě máš
žabada
(upraveno)
5. 3. 2012, 7:27
to je recept podle mého gusta já tak nerada melu mák
peggybundova
(upraveno)
14. 3. 2012, 8:45
@žabada
No, jasně Já zas nemám mlýnek