(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Uzené koleno na černém pivě
Potřebné ingredience
Uzené vepřové koleno, 1 velké cibule, cca 0,5l černého piva, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, popřípadě voda
Postup přípravy
Maso dáme do menšího pekáče / hrnce vhodného do trouby tak, aby kolem sebe mělo co nejméně prostoru. Cibuli nakrájíme na větší kostky a nasypeme okolo masa, přidáme 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list, alespoň 8 kuliček pepře a osolíme, zalijeme pivem a přikryjeme.
(Pokud během pečení dojde pivo, můžeme přilít trochu vody - ale jen v krajní nouzi).
Pečeme na cca 100°C alespoň dvě hodiny, klidně i déle, maso bude křehčí.
Postupně přeléváme výpekem a podléváme dalším pivem.
Po dvou hodinách maso odkryjeme a pečeme ještě alespoň 30 minut na stejnou teplotu.
Výpek s cibulí můžeme nechat "jen tak", nebo ponorným mixérem rozmixovat. Pokud se bude zdát řídký, trochu ho svaříme (jíšku NE, úplně změní chuť), pokud hustý, naředíme trochou vody.
Při větším počtu kolen násobíme i počet ostatních surovin.
Příteli nejvíc chutná jen s obyčejným chlebem, trochu potřeným česnekem.
Dobrou chuť, za ten čas to vážně stojí :)
(Pokud během pečení dojde pivo, můžeme přilít trochu vody - ale jen v krajní nouzi).
Pečeme na cca 100°C alespoň dvě hodiny, klidně i déle, maso bude křehčí.
Postupně přeléváme výpekem a podléváme dalším pivem.
Po dvou hodinách maso odkryjeme a pečeme ještě alespoň 30 minut na stejnou teplotu.
Výpek s cibulí můžeme nechat "jen tak", nebo ponorným mixérem rozmixovat. Pokud se bude zdát řídký, trochu ho svaříme (jíšku NE, úplně změní chuť), pokud hustý, naředíme trochou vody.
Při větším počtu kolen násobíme i počet ostatních surovin.
Příteli nejvíc chutná jen s obyčejným chlebem, trochu potřeným česnekem.
Dobrou chuť, za ten čas to vážně stojí :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Morroc
(upraveno)
13. 1. 2012, 15:54
Není to málo, uzené maso je už "jedlé" hned jak ho vybalíte, tady se tepelnou úpravou dosahuje jen toho, že je maso měkčí a křehčí. A navíc se dusí docela dlouho Alkohol z piva se při téhle teplotě taky už odpaří.
sieta
(upraveno)
13. 1. 2012, 15:15
Teda, koleno jsem ještě nedělala a není těch 100 st. málo?
marcelau
(upraveno)
13. 1. 2012, 8:34
hmmmm, to by bylo