(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Dírkovaný koláč
Potřebné ingredience
2 kelímky polohrubé mouky, kelímek cukru krupice, kelímek smetany, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 3 vejce, - těsto ,
náplň - 250 g tvarohu, cukr moučka dle chuti , džem (raději tužší), rozinky
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smícháme, těsto vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech. tvaroh smícháme dle chuti s cukrem, případně můžeme přidat rozinky a citronovou kúru. Na těsto ještě neupečené klademe střídavě kopečky tvarohu a džemu . Při pečení se kopečky lehc propadnou do těsta a utvoří se dírky. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova ......horký vzduch asi 20 minut na 150 stupňů, elektrický spodní a horní ohřev na 180 stupňů.....
Je to taková "snídaňová buchta "....není to žádný řez na oslavu ale je fakt výborná. A je to strašně rychlé a jednoduché...žádné vážení, šlehání.....
Je to taková "snídaňová buchta "....není to žádný řez na oslavu ale je fakt výborná. A je to strašně rychlé a jednoduché...žádné vážení, šlehání.....
Suroviny
Všechny suroviny dobře smícháme na těsto
Tvaroh smícháme s rozinkami a cukrem a můžeme dle chuti i přidat citronovou kůru.
Těsto vylijeme na plech a lžičkou dáváme na těsto kopečky střídavě z tvarohu a džemu
Takto vypadá upečený, mně "zapomněla" buchta tentokrát nějak vyskočit......jako na potvoru....
Dobrou chuť.......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
arabelka
(upraveno)
30. 3. 2008, 16:37
už ochutnávám, je úžasný... do těsta i do tvarohu jsem přidala citronovou kůru anemá to chybu. děkuji za re ceptík.
Stojanka
(upraveno)
31. 3. 2008, 9:15
@arabelka
To jsem ráda že chutnalo......já budu muset přestat vyvářete a péct...nebo do léta prasknu.... ...pěkný den
arabelka
(upraveno)
30. 3. 2008, 15:48
tak už se peče
skrdlina
(upraveno)
29. 3. 2008, 21:04
,dnes jsem pekla podobnou buchtičku, a měla velký úspěch, je rychlá a dobrá
Stojanka
(upraveno)
31. 3. 2008, 9:17
@skrdlina
Jsem ráda že chutnala...... , my jsme jí už dlouho neměli,ale včera jsem vyhlásila, že končím s pečením,nebo prasknu....
arabelka
(upraveno)
29. 3. 2008, 21:03
já uvažuju co zítra upéct a už to mám, mňam, sbíhají se mi sliny už teď. určitě zítra vyzkouším.
B.Tumka
(upraveno)
10. 1. 2008, 19:36
Vypadá krásně a je jednoduchá určitě zkusím a dám vědět jak chutnala
matejan
(upraveno)
10. 1. 2008, 19:29
Jé, my tomu říkáme bobečková buchta, dávám tam přímo na tvaroh malinu a je fakt úžasná. Tak všem dobrou chuť.
Stojanka
(upraveno)
29. 3. 2008, 21:00
@matejan
To je dobrý nápad...hned zítra zkusím....